(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

DIARY: oppassen, strand, barbecue & datenight

DIARY: oppassen, strand, barbecue & datenight

Goedemorgen! Afgelopen week was aardig vol. Toen we zaterdag van Almere terug naar huis reden en Maddox de hele rit gehuild had van vermoeidheid wisten we: morgen wordt even een rustige dag. Hij sliep vervolgens van 21.30 uur tot 09.30 uur en dat heeft hem goed gedaan. Het is ook niet niks, een extra dag naar het kinderdagverblijf om alvast de vakantieuren in te halen en dan ook nog eens alle vrije uren druk spelend doorbrengen. Maar behalve druk, was het vooral een héél gezellige week. Ik zag Anke vaak, we waren het weekend bij vrienden barbecueën en tussendoor was ik aan het werk en veel buiten. Oh, en babyknuffelen, want daar krijg ik even geen genoeg van. Heerlijk zo’n kleintje in de buurt, weer. Kijk mee naar alle gezellige foto’s die ik heb gemaakt.

Maandag

Goedemorgen! Zoals altijd brengt Raymond Skyler naar school en rij ik richting Schiphol om Maddox af te zetten bij het kinderdagverblijf.

Raymond en ik beginnen de dag met een wandeling van 7 kilometer en lopen dit keer langs de molen boven op de dijk in plaats van beneden.

Ik ga de rest van de dag aan het werk.

Als ik Skyler ophaal gaat hij met een vriendje mee. Ik werk dus nog een paar uur door.

’s Avonds beginnen Raymond en ik aan Marcella.

Dinsdag

Tijd voor Maddox om weer een dagje naar school te gaan.

Ontbijt.

Anke zit omhoog met oppas en vraagt of ik wil komen. Maar natuurlijk!

Hier zeg ik geen nee tegen, haha.

Ik krijg ook nog eens een heerlijke lunch voorgeschoteld.

’s Middags als ik Skyler ophaal komt er een vriendje bij ons spelen.

’s Avonds na het eten wandel ik nog een uurtje.

Woensdag

Skyler heeft een studiedag en omdat het mooi weer is, gaan we een paar uur naar het strandje hier in Aalsmeer.

En Anke en de kids zijn er ook!

Dit is ’s middags de situatie.

Maddox is dol op mais en als hij ziet dat ik in de keuken bezig ben met een blikje, eigent hij hem toe, haha. Gelukkig heb ik ze altijd op voorraad.

Ik maak Mexicaanse wraps met kip en het is heerlijk.

Ook nu wandel ik weer een uurtje na het eten.

Donderdag

Maddox gaat een dagje extra naar het kinderdagverblijf. We zijn van de zomer drie weken weg en deze dagen ruil ik altijd voor donderdagen voor en na de vakantie.

Ik ga hiermee aan de slag.

’s Middags ga ik naar Amstelveen en ik koop dit boek voor mezelf.

Lunch!

Als ik thuis kom heeft Raymond Skyler al opgehaald en is er een meisje mee om Animal Crossing te spelen samen.

Vrijdag

Omadag!

We gaan naar het dorp voor ons vaste rondje.

Ijsje!

Skyler gaat naar zwemles en haalt zijn vissendiploma. Eindelijk naar badje3!

Maddox heeft een nieuwe schep en emmer gekregen van oma en we gaan naar het strandje omdat Maddox even wil spelen. Als we daar aankomen zit Anke daar ook met haar gezin, haha. Toevallig en écht niet afgesproken. Als we eenmaal gaan zitten is het wel opeens mega koud met een flinke wind.

De jongens hebben nergens last van.

Ze blijven maar rennen, haha.

Uiteindelijk komt er nog zon, maar daarna houden we het voor gezien. Toch wel te fris!

Nasi van oma!

Zaterdag

De kinderen gaan vaak alvast naar beneden en zaterdag tref ik ze zo aan. Zo lief.

Daarna word ik onderzocht door dokter Maddox.

Ik ga weer lekker sporten. De hele week had ik een flinke hoofdpijn dus heb ik vooral gewandeld en vandaag gaat het weer en ga ik een training volgen. Heerlijk wel!

Als ik terug loop naar de auto zie ik de jongens spelen bij de kinderboerderij (tegenover de sportschool) met Raymond en weer Anke en haar gezin, haha. We komen gewoon nooit van elkaar af en ik vind het onwijs gezellig steeds.

’s Middags rijden we naar Almere omdat de jongens van Wim en Nicole jarig zijn geweest. Ze nodigen iedereen apart uit en deze zaterdag zijn wij er gezellig. Voor Maddox hebben ze ook een cadeautje, nog voor zijn verjaardag. Super lief.

De jongens vermaken zich ontzettend goed met alles.

De barbecue gaat aan!

Groepsfoto!

Maddox is doodop en valt direct in slaap als we thuiskomen.

Zondag

Lekker spelen met zijn nieuwe speelgoed.

Vaderdag! De knutsels worden overhandigd.

Deze van Skyler…

En deze van Maddox!

Maddox is er weer een beetje na 12 uur slaap, haha.

Ik ga boodschappen doen.

Ik ga met Skyler naar Hoofddorp om een map voor zijn Pokemon kaarten te kopen. Helaas zijn ze uitverkocht, maar we maken het goed met een date samen.

Samen met een nieuw pakje kaarten, een groene ijsthee en een chocoladekoek om te delen, is de teleurstelling weg. We bestellen de map online en genieten weer even samen. Skyler wil niet zo vaak meer daten (duh, dat is niet cool voor grote jongens natuurlijk…) dus dan zijn deze momenten extra fijn.

Mijn ouders komen oppassen en nemen deze mooie bloemen voor me mee.

Raymond en ik gaan gezellig een hapje eten samen.

Ik neem heerlijk tonijn vooraf.

Bavette van de grill als hoofdgerecht…

En een chocoladetaartje als afsluiter. Heerlijk!

De kinderen hebben een date met opa en oma bij McDonalds. Genieten ze altijd onwijs van!

Dat was hem voor deze week! Tot de volgende keer X

Share:

10 Comments

 1. 22 juni 2020 / 06:32

  Op baby’s van vriendinnen passen, nee daar zeg je echt geen nee tegen haha! Dat boek over de basisschool tijd lijkt me erg interessant.

 2. Mirjam
  22 juni 2020 / 14:00

  Hoi Shirley,

  Ik ben heel nieuwsgierig naar het boek over de basisschooljaren! Wat vind jij ervan of heb je nog niet genoeg gelezen om dat te kunnen zeggen?

  Groetjes, Mirjam

  • Shirley
   Auteur
   22 juni 2020 / 14:22

   Nee, ik ben nog niet verder aan het lezen. Mijn review volgt nog zodra ik het uit heb 🙂

   • Mirjam
    23 juni 2020 / 23:39

    Ik wacht vol spanning af, groetjes!

 3. Kim
  22 juni 2020 / 14:18

  Hoi! Ik wil niet veroordelend zijn hoor, en zeker niet klinken als de coronapolitie, want ik vind je dagboeken veel te leuk. Maar nu ik er doorheen scroll vraag me wel af: waarom houd je geen 1,5 meter afstand (meer) tot je moeder en Anke? Jullie vormen toch niet één huishouden?

  • Shirley
   Auteur
   22 juni 2020 / 14:28

   Klopt! En dat is niet helemaal volgens de regels. Het voelt voor ons echter fijn, ofzo. Ik heb er niet echt een antwoord op 🙂 Ik ben heel voorzichtig met alles en met afstand houden op straat en dergelijke, maar met deze twee mensen is dat in de loop der tijd anders gelopen omdat we elkaar veel zien en elkaar op veel vlakken ook een soort van nodig hebben gehad (bevallen in deze tijd is nu ook niet zo leuk). Nou ja, niet volgens de regels en niet goed te keuren, maar de keuze die we samen hebben gemaakt 🙂

   • Kim
    22 juni 2020 / 16:27

    Ik vind het jammer dat je je sociale maatschappelijke verantwoordelijkheid hierin niet neemt. Maar ik waardeer je oprechte uitleg/reactie wel!

    • Shirley
     Auteur
     22 juni 2020 / 16:57

     Ja, ik kan er heel erg omheen gaan draaien maar het is wat het is 🙂 We houden ons al ruim drie maanden netjes aan de regels en zien bijvoorbeeld geen andere vrienden (of alleen op afstand) en mijn schoonvader is ook al die tijd niet langs geweest. In de winkels, op school en op straat ga ik overal netjes opzij maar met deze twee mensen lukte het op een gegeven moment gewoon niet meer. We waren heel voorzichtig de eerste weken maar uiteindelijk liep het toch anders, ook omdat Anke net bevallen was, ik daar toch thuis kwam, ik op haar kind paste, etc. Mijn moeder is ook weken niet geweest maar uiteindelijk toch wel weer. Het blijft een lastige situatie en ik vind dat iedereen binnen alle regels iets moet vinden wat het draagbaar maakt, ook omdat het misschien nog maanden gaat duren. Ook al is dit een onpopulaire en misschien gevaarlijke uitspraak die ik doe nu.

     • Soraya
      27 juni 2020 / 09:32

      Ik las dit toevallig en vind het juist supergoed ook Shirley dat je naar je gevoel luistert. Misschien vind ik dat wel nog meer bij je maatschappelijke sociale rol passen, omdat je ook gewoon een mens bent met sociale behoeftes. Goed ook om te beseffen dat er meerdere invalshoeken zijn en dat er geen zwart-wit goed of fout is in dezen. Het is zoveel complexer dan dat, afstand houden van mensen die je lief zijn doet immers ook veel met je mentale en sociale gezondheid.

 4. 22 juni 2020 / 21:17

  Wat een leuke en gezellige week hebben jullie achter de rug. Heerlijk genoten van het mooie weer! Het lijkt me echt leuk om zo dicht bij het strand te wonen. Wij wonen best ver van een strand vandaan. Mooie bloemen heb je gekregen van je ouders. Marcella heb ik ook gezien, spannende serie!