(~215 B)
Deze tien dingen wil ik regelen voordat 2021 begint

Deze tien dingen wil ik regelen voordat 2021 begint

De tijd gaat ontzettend snel. Ondanks dat dit jaar behoorlijk gek is gelopen en we in maart dachten dat er nooit een einde aan 2020 zou komen, zitten we toch alweer bijna in november. Nog maar twee maanden tot we voor de buis zitten om de laatste seconden af te tellen. Ik denk dat we allemaal wel toe zijn aan een nieuw, fris jaar zonder al te veel zorgen. Hopelijk gaan er de komende weken veel positieve veranderingen plaatsvinden omtrent de Corona-besmettingen waardoor we 2021 iets beter kunnen starten. Ik denk dat we er nog wel even mee te maken hebben, maar het is fijn om een nieuw jaar in het vooruitzicht te hebben. Dat voelt voor mij toch echt wel als een nieuwe start.

2021 wordt voor mij een spannend jaar; mijn boek komt uit en Maddox gaat naar de basisschool waardoor er meer tijd ontstaat om nieuwe dingen te gaan starten. Ik weet zeker dat er iets in 2021 staat te gebeuren op persoonlijk en werk vlak, maar wat dat allemaal precies gaat zijn -behalve dan mijn boek-, dat weet ik nog niet. Hoe dan ook: het jaar duurt nog een paar weken en voor deze paar weken heb ik een aantal to do’s op mijn lijst staan. Ik deel ze vandaag met jullie! Van snelle klussen als ‘Maddox inschrijven voor zwemles’ tot meer uitzoekwerk, zoals me verdiepen in zzp verzekeringen.

Interviews inplannen, afnemen en verwerken

Laatst had ik een telefonisch gesprek met de uitgever en daar vertelde ik over de voortgang van mijn boek en dat ik pas op de helft was. Gelukkig stelde ze me behoorlijk gerust en bleek ik al veel verder te zijn. Sterker nog: het aantal woorden heb ik al. Dat is niet zo gek aangezien ik altijd lang van stof ben, maar het gaf me wel een stukje rust dat het nu alleen de laatste hoofdstukken nog zijn zonder dat ik er dingen bij hoef te bedenken. De persoonlijke stukken staan als een huis, al zeg ik het zelf, maar de interviews moeten nog plaatsvinden. Dat wordt mijn project voor november. Helaas alles online en telefonisch vanwege Corona en daar baal ik een beetje van. Ik spreek iemand toch liever persoonlijk en helemaal rondom dit thema. Misschien dat ik het daarom zo ver voor me uit had geschoven, in de hoop dat de situatie beter werd. Er zit niets anders op dan ze nu maar gewoon inplannen, de interviews afnemen en vervolgens verwerken in mijn boek. Spannend!

De gehele eerste opzet van mijn boek klaar

Het aantal woorden is voor mij nooit een probleem. Het moeilijkste wordt straks dat ik moet gaan schrappen maar ik weet zeker dat dat ook helemaal goed komt. Ik merk dat ik op sommige momenten in herhaling val of terug verwijs omdat ik wil dat het duidelijk is. Mensen die mij niet volgen moeten het verhaal ook snappen. Gelukkig gaat er een redacteur met me meekijken en komt er vanzelf een prachtig boek uit. Mijn deadline is 1 februari maar ik wil graag ruimte om alles goed na te kijken, aan te kunnen vullen, te kunnen schrappen en de rust te hebben om alles na te lopen. vandaar dat mijn eigen deadline op 31 december staat, in de hoop dat ik dan nog een maand rustig de tijd heb voor de laatste puntjes op de i.

Al mijn verzekeringen weer checken

Ik ben lui als het om mijn verzekeringen gaat. Eenmaal iets afgesloten vind ik het wel prima en laat ik het jaren voor wat het is. Zo kwam ik laatst tot de conclusie dat ik al jaren 10 euro teveel betaal voor de sportschool, omdat ik al jaren lid ben maar nog steeds betaal voor een half jaar-abonnement. En zo weet ik zeker dat mijn zorgverzekering en andere verzekeringen ook goedkoper kunnen waardoor ik veel geld bespaar iedere maand. Daarnaast wil ik gaan bekijken of het voor mij gunstig is om verzekeringen zzp, zoals arbeidsongeschiktheid, rechtsbijstand en pensioen te checken. Allemaal zaken waar ik de ballen verstand van heb maar waar ik nu toch echt eens achteraan moet gaan.

Zwemles voor Maddox regelen

Skyler was echt heel bang voor water en ging op zwemles toen hij 5.5 jaar was. Hij is nu nog steeds bezig omdat de zwembaden een tijd dicht gingen vanwege Corona en omdat het gewoon allemaal niet vanzelf gaat bij hem. Maddox heeft een hekel aan douchen en schreeuwt de boel bij elkaar, maar met zwemmen is dat een ander verhaal. Dat vindt hij echt heel erg fijn, ondanks dat zijn huid dat iets minder prettig vindt. Omdat de wachttijden hier soms oplopen tot een jaar a anderhalf jaar, wil ik voor het eind van het jaar Maddox’ zwemlessen geregeld hebben. Zo weet ik zeker dat hij rond 5 jaar kan gaan starten. (check, dit kan zojuist afgevinkt worden want heb het maar gelijk geregeld!)

Maddox zindelijk krijgen

Een groot project, aangezien Maddox absoluut niet staat te springen. We moeten er wel echt aan geloven: zindelijkheidstraining. Tijdens de zomervakantie vond hij het een dag heel interessant en plaste en poepte hij uit zichzelf op het potje, maar het is bij die ene dag gebleven. Als je het hem nu vraagt reageert hij heel onzeker en gaat ‘ie snel over op een ander onderwerp. Feit is wel dat hij over zes maanden gaat starten op de basisschool -en over vijf maanden al mag wennen- waardoor we er een beetje tempo in gaan brengen. Hopelijk kunnen we voor 2021 al mooie stappen maken. Maddox is wel zo’n kind dat opeens ergens klaar mee is of ineens iets kan zonder het geprobeerd te hebben (de ene dag kon hij niet lopen en de volgende dag rende hij al), dus wie weet gaat dit een snel en kort project zijn. Echter, het kan ook net zoals bij Skyler iets van maanden worden. Vandaar dat we er nu maar mee beginnen!

Mijn hele iMac opnieuw installeren

Mijn Imac gaat al heel wat jaartjes mee, maar de laatste maanden heeft ‘ie behoorlijk wat kuren. Hij loopt vast, is ontzettend langzaam en sluit soms zelfs niet meer af zonder de uitknop ingedrukt te houden. Inmiddels heb ik alles op mijn OneDrive staan en wordt het tijd om de iMac opnieuw te installeren. Hopelijk doet dat wonderen. Het is een klus die ik al maanden uitstel, maar nu de bestanden er grotendeels af zijn, moet het snel gefixt zijn. Tijd om dat in gang te zetten!

Kledingkast bekijken en dingen verkopen

Het is jullie niet ontgaan dat ik de afgelopen maanden aardig wat kilo’s ben afgevallen. Het is vooral het sporten wat mijn interesse heeft en ik moet eerlijk zeggen dat de kilo’s me veel minder bezig houden. Maar ja, of ik het nu wil of niet: kleding is te groot geworden en veel dingen staan me gewoon echt niet meer mooi. Ik ga de komende weken even goed door mijn kledingkast en hier en daar wat items verkopen. Bovendien moet ik een lijst maken met dingen die ik nog echt hoognodig heb. Zo kan ik wel het zoveelste jurkje van Fabienne Chapot kopen, maar een winterjas is meer nodig. Door een lijst te maken en kritisch door mijn kast te gaan, hoop ik dat ik 2021 begin met een opgeruimde kast met kleding die ik ook daadwerkelijk nog goed pas. En de verkopen zorgen natuurlijk weer voor ruimte én geld voor nieuwe items.

Met Maddox naar het Nijntje museum

Ik zou dolgraag met Maddox naar het Nijntje museum willen. Ik kwam laatst mijn oude artikel tegen waarin ik schreef dat ik met Skyler ben geweest en vind het jammer dat ik dat voor Maddox echt een beetje vergeten ben. Ik ga even kijken of de Corona-maatregelen het toelaten om dit jaar te gaan, anders schuif ik het door naar het begin van volgend jaar. In ieder geval wil ik dit doen voordat hij naar school gaat.

Schrijven voor mezelf oppakken (dagboekschrijven of morning pages)

Ik roep al maanden dat ik graag meer wil schrijven voor mezelf. Nu gebruik ik Mommyhood behoorlijk veel als dagboek en schrijf ik persoonlijke stukken, maar ik mis een plekje offline waar ik lekker mijn gedachten de vrije loop kan laten. Misschien dat ik weer ga dagboekschrijven of dat ik morning pages ga schrijven. Iedere ochtend de dag starten met het schrijven van drie pagina’s over alles wat er in mijn hoofd voorbij komt. Lijkt me heerlijk en zal misschien ook voor een stukje meer rust zorgen. Ik ben nogal een piekeraar.

Mijn agenda in orde maken voor 2021

De agenda voor 2021 is in huis en ik wil voordat het jaar begint alles ingevuld hebben. De vrije dagen van de kinderen, de deadline van mijn boek, de planning daaromheen, alle verjaardagen en de concerten die ik in het vooruitzicht heb (en dat zijn er nogal wat door de verschuivingen in 2020). Rust in mijn hoofd!

Delen:
Secured By miniOrange