(~215 B)
Deze dingen staan op mijn lijstje voor deze vakantie

Deze dingen staan op mijn lijstje voor deze vakantie

De kerstvakantie is van start en de kerstdagen liggen achter ons. Ik hoef niet meer na te denken over cadeaus, uitgebreid eten en vergeten boodschappen, maar dat betekent niet dat er niks in de agenda staat. Raymond is wel gewoon aan het werk, maar de jongens en ik zijn vrij en doen het lekker rustig aan. We moeten naar de bieb om boeken in te leveren en weer te lenen, we gaan even spelen met een vriendje en vriendinnetje en Maddox moet naar zwemles en een oliebollen voetbaltoernooi. Volgende week gaat Maddox een dagje naar de BSO en zaterdag 6 januari bezoeken we NEMO. Maar naast deze activiteiten heb ik nog wat dingen op mijn lijstje staan die ik echt af wil vinken tijdens deze vakantiedagen.

Hotel Lissabon boeken

We hebben de vliegtickets naar Lissabon in the pocket en alles is met mijn ouders geregeld qua oppassen. We hebben alleen nog geen hotel, omdat ik niet kan kiezen. Er is zoveel leuks! Op de lijst voor deze vakantie: een hotel zoeken. Dat wil ik echt afgevinkt hebben voordat ik weer naar mijn werk ga.

Kleding voor Skyler kopen

Skyler heeft opeens een groeispurt. We kopen af en toe wat nieuwe kleding voor hem, maar een uitgebreide shopsessie is al lang geleden. Omdat nu echt alles te kort en te klein wordt, moet ik met Skyler even naar de winkels om wat nieuwe kleding te kopen. Dit wil ik dinsdag gaan doen, als Maddox op de BSO zit. Dan kunnen we even rustig kijken voor een (bijna) nieuwe garderobe. Gelukkig is de kinderbijslag dan binnen.

Agenda helemaal up to date maken voor 2024

Ik heb twee agenda’s: mijn Mumplanner, een heel boekwerk met werkelijk alles erin, en een pocket agenda van Louis Vuitton die ik als portemonnee gebruik. Ik heb daar een agendavulling in, waar ik alleen mijn afspraken in zet. Dus geen lijstjes, geen werkinfo en geen notities. Ik vind dit handig voor onderweg, omdat ik nooit mijn hele Mumplanner meeneem (behalve naar kantoor). Deze is ook te groot voor in een schoudertas. In mijn pocket agenda zitten dan al mijn pasjes en de agenda met afspraken, zodat ik snel kan plannen indien nodig. Ook heb ik wat losse notitieblaadjes voor snelle krabbels onderweg, die dan later weer in de Mumplanner gezet worden. Werkt voor mij al lange tijd heel fijn! Voor 2024 moet ik alles even up to date maken. Alle sportactiviteiten erin, alle voetbal- en basketbalwedstrijden van de jongens, tandarts, schoolvakanties, studiedagen, noem het maar op. Blij als dat voor volgende week helemaal klaar is. Overzicht!

Werken

Officieel ben ik vrij, maar ik heb toch nog wat dingen te doen. Als ik weer terug ben op kantoor, zitten we gelijk in de deadlineweek. Vanwege de volle special die ik heb geschreven voor de vakantie, heb ik geen tijd gehad om twee andere interviews uit te werken. Dit moet wel even gebeuren, zodat de vormgever daar vanaf 2 januari mee aan de slag kan. Ook moet ik een afspraak maken met de personen die op de voorpagina komen, zodat ik daar met de fotograaf ergens volgende week naartoe kan. Ook moet ik voor de verloskundigen aan de slag (mijn freelance klus) en staan er voor Mommyhood wat dingen open die ik nu écht moet oppakken. Zodra de jongens dus lekker hun eigen ding doen, kruip ik achter mijn laptop. Vind ik helemaal niet erg, maar moet ik niet vergeten omdat ik in een vakantiemodus zit, haha.

Anton Corbijn fototentoonstelling

In het Cobra Museum in Amstelveen is momenteel een fototentoonstelling te zien van Anton Corbijn. Helaas kon ik vanwege interviews niet bij de opening aanwezig zijn voor AmstelveenZ, maar ik wil hem zelf nog wel heel graag bekijken. Met mijn Museumkaart kan ik daar naartoe, dus ik ga daar volgende week even tijd voor vrijmaken om een kijkje te nemen! Niet voor werk, maar puur voor mezelf.

Budgetten bepalen

Gisteren deelde ik al iets over mijn financiële doelen en daar wil ik deze vakantie voor zitten. Alle vaste lasten heb ik inmiddels op een rijtje, inclusief de nieuwe bedragen voor 2024. Maar ik wil ook budgetten gaan bepalen en kijken hoeveel ik waarvoor reserveer. Want naast de drie potjes spaarrekening, BTW-aangifte en ANOUK (ja, met hoofdletters in mijn bank-app, haha), wil ik nog meer overzicht creëren en potjes aanmaken. Ik heb de Money Planner van PorteRenee en ik denk dat ik die maar eens deze week ga invullen. Dat lijkt me een mooi begin om mee te starten vanaf 1 januari.

Nadenken over doelen voor 2024

Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar ik wil eigenlijk wel wat doelen voor mezelf opstellen. Ik vond afgelopen jaar zonder doelen en grote dingen wel prima, maar soms voelde ik me ook enorm rusteloos. Ik werk graag ergens naartoe, dus een paar doelen voor mezelf bedenken kan die onrust misschien weghalen. Naast een reading challenge, ga ik ook even brainstormen over andere leuke dingen. Daar wil ik even rustig de tijd voor nemen! Misschien in de vorm van een visionboard, of gewoon een top 10 van kleinere dingen. Ik ga even nadenken.

Dat is voor nu het belangrijkst, maar natuurlijk ga ik ook lekker sporten, wandelen, met de jongens spelletjes spelen, een Pokémon puzzel maken van Van Gogh, beetje lezen en hangen. Zo tussen Kerst en Oud & Nieuw voelt het altijd een beetje gek, maar we gaan er fijne dagen van maken!

Delen:
Secured By miniOrange