(~215 B)
De uitdagingen die me staan te wachten na de vakantie

De uitdagingen die me staan te wachten na de vakantie

Op zaterdag 13 augustus komen we terug van onze zomervakantie. De zondag daarna gaan Raymond en ik naar Dutch Valley. Heerlijk! We hebben de kaarten al een tijd en door Corona kon het feest steeds niet doorgaan. Gelukkig nu wel! Anouk komt, dus voor mij is het sowieso al een top dag, haha. Maar dat ik dit kan delen met Raymond én dat het een Nederlandstalig festival is (100% NL liefhebber hier), maakt het natuurlijk helemaal een feestje. De zaterdag daarna gaan we met vrienden naar Festival Zand en de week daarna ben ik met een vriendin naar Culinesse, waar ook weer Anouk komt. Wel heel druk zo na een vakantie maar voor mij is dit echt genieten en op de energie die ik krijg van de optredens van Anouk, kan ik lang teren. Maar daar liggen voor mij de uitdagingen niet. Er zijn andere dingen waar ik me volledig op ga focussen de komende maanden.

Mijn studie Social Media Management

Ik was een van de gelukkigen die gelijk de eerste ronde een STAP-budget te pakken had. Ik wilde graag de studie Social Media Management doen, omdat dat mijn cv helemaal mooi afmaakt. Ik schreef me in, kreeg het en niet veel later startte ik met deze opleiding. Enorm leuk en heel erg leerzaam! Ik ben op een laag tempo begonnen en ga hem de komende maanden afronden. De leerstof is prima; de opdrachten pittig. Zo moet ik een heel social media marketingplan schrijven en is dat behoorlijk wat werk. Is niet erg! Maar daar moet ik wel even goed de tijd voor nemen.

Een leuk sollicitatiegesprek

Vlak na de vakantie heb ik een superleuk sollicitatiegesprek voor een nieuwe opdracht. Althans, ik denk dat het enorm leuk is en ik vind ook wel dat de functie me op het lijf is geschreven. Als ik goed door het gesprek kom en we dit passend kunnen maken qua uren, gaat alles zomaar in september weer veranderen. Ik vind het heel spannend, omdat dit voelt als een belangrijke, volgende stap waar ik helemaal tot mijn recht ga komen en waarbij alles van de afgelopen jaren samenkomt. Keep you posted!

Mijn tweede boek

Begin van het jaar heb ik mijn tweede boek on hold gezet. Een moeilijke maar heel goede keuze, omdat ik er op dat moment echt geen ruimte voor had in mijn hoofd en weken. Ik heb na de vakantie weer een gesprek met de uitgeverij om te kijken naar het vervolg. Ik weet het allemaal niet zo goed. Het is een prachtig onderwerp waar veel meer aandacht voor mag komen, maar ik weet niet helemaal of ik de juiste persoon ben om dit te schrijven. Ik laat het even broeden en kijk ook even hoe de rest van de dingen op mijn lijstje gaan. Ik krijg hier veel vragen over maar meer informatie dan dit heb ik op dit moment niet. Misschien past het op dit moment helemaal niet en als ik diep van binnen kijk, is dat misschien wel het enige juiste antwoord voor nu.

Longtesten

Ik ga niet zo graag naar het ziekenhuis. Een dermatoloog heb ik al jaren niet gezien en ook de longarts vind ik vreselijk. Maar het moet. Ik zit op nieuwe medicatie en dat gaat oké, maar oké is zeker nog niet goed genoeg. Ik ga in september weer het traject in met longtesten, medicatie en andere onderzoeken. Ook moest ik nadenken over immuuntherapie en dat vind ik ook wel een hele opgave, om zo’n intensief traject in te stappen. We gaan eerst in september die longfunctietesten doen en daarna zien we wel weer even verder… Maar het is zeker een uitdaging om me hier overheen te zetten en het heeft zeker de aandacht nodig.

Werken onder een nieuwe naam

Opeens komen er allemaal leuke contentklussen op mijn pad. Zo heb ik natuurlijk mijn vaste opdrachtgevers, maar heb ik laatst ook een website seo-proof gemaakt als project. Enorm leuk om te doen! Toen ik me heel wat jaren geleden inschreef bij de KvK en alleen mijn modeblog nog had, gaf ik een bedrijfsnaam op die nu niet meer helemaal passend is. Laatst was ik aan het brainstormen met mezelf en na heel wat moeilijke namen te hebben bedacht, kwam ik uit op ‘jouw content creator’. Deze domeinnaam was nog vrij en ook het Instagram account had nog niemand geclaimd. Die was voor mij! Ik wil na de vakantie aan de slag met een simpele website waar ik alles qua werk op kan zetten, zodat ik onder die naam verder kan en mijn bedrijf kan uitbouwen. Grappig wel, hoe alles zo opeens samenkomt. Maar ik voel dat dit het juiste is om te doen, dus ik ga zorgen dat dit in ieder geval netjes gaat draaien zodat ik mensen ergens naartoe kan verwijzen.

Business-traject

Een ondernemer? Ik? Zo voelt het na al die jaren nog steeds niet. Bovendien ben ik, juist door alle veranderingen momenteel, toch nog wel heel erg zoekende. Getuige de naamsverandering, de studie en de andere dingen die ik opeens allemaal oppak. Ik mis wat sturing, handvatten, dingen die me zouden kunnen helpen. Ik kwam in aanraking met Inger Vierhout op Instagram en zij deelt fijne ondernemerstips. Bovendien word ik altijd blij van haar energie en haar fijne, inspirerende talks. Ik kreeg de kans om bij haar online dingen te volgen zoals een plan om je business goed op te zetten, een positieve money mindset, ondernemerskills, een virtuele schop onder de kont. De talks zijn heerlijk en leerzaam, ze denkt mee en kan me net iets verder schoppen dan ik zelf zou doen. Meedenken over sales, over mijn aanbod. Al die jaren was ik blogger bij een mediabureau die alles van me overnam en toen dat wegviel, probeerde ik het een en ander zelf. Pakte goed uit, maar nu ik meer voor anderen aan de slag ga en dit ook wil uitbreiden, voel ik me wat stuurloos. Tot nu toe komt alles naar mij toe en ik heb niet altijd de mogelijkheid om hierop te wachten. Tijd om zelf het roer in eigen hand te nemen en dat ideale scenario te creeren. Zoals zij altijd zo mooi zegt: het ideale scenario is het enige scenario.

Zin in alles wat er op mijn pad komt! Ik sta in ieder geval niet sta qua persoonlijke en zakelijke ontwikkeling… Man man, wat een hell of a ride de afgelopen maanden!

Delen:
Secured By miniOrange