(~215 B)
De keuze is gemaakt, we kiezen deze zomer voor camping…

De keuze is gemaakt, we kiezen deze zomer voor camping…

Het leed dat zomervakantie boeken heet. Dat vind ik echt. Er is zoveel mogelijk en aangezien ik al twijfel in een restaurant omdat ik geen verkeerde keuze wil maken en veel lekker vind, zul je begrijpen dat de binnen- en buitenlandopties voor vakanties als een speld in een hooiberg voelen omdat alles er zo op het eerste oog leuk uitziet. Het is ook niet niks. We gaan niet zo vaak op vakantie in een jaar en willen die drie weken in de zomer dan wel ‘lekker zitten’ en de juiste keuze maken. En terwijl ik zelf best het vliegtuig naar een ver land wil pakken of desnoods twee dagen in de auto wil zitten voor een trip naar het zuiden van Europa, weet ik gewoon dat ik onze jongens er geen plezier mee doe. Dus wat doe je dan?

Zonuren

Ik was er al vrij snel over uit: een camping in Nederland bevalt me uitstekend. Drie jaar geleden waren we in het oosten van het land, twee jaar geleden in Frankrijk en vorig jaar weer in het oosten van Nederland. Frankrijk was prima, maar de vakanties in Nederland waren leuker. Weliswaar omdat ik toen in gezonde(re) toestand was (ik had een longontsteking in Frankrijk) en het weer meezat (we hebben op de campings in Nederland meer zonuren gehad dan tijdens onze trip naar het zuiden), maar ook omdat de sfeer en het kneuterige en makkelijke me wel bevalt.

Gemak

Na (ongeveer) maximaal twee uur rijden ben je binnen Nederland op je bestemming, de kinderen hebben binnen no time vrienden, kunnen zich verstaanbaar maken, Nederland kent prachtige natuurgebieden, leuke activiteiten en de laatste jaren kennen we onwijs mooie zomers in ons land. Ik vind het minder gedoe dan naar het buitenland reizen, heb minder stress over dingen vergeten, weet de supermarkt (en wat ik nodig heb) te vinden en ga er ook wat sneller alleen even op uit. Wandelen, een koffie halen, even winkelen. Ja, het is ook mijn vakantie en in het buitenland voel ik me daar niet zeker genoeg voor. Genoeg redenen dus voor ons om voor het eigen land te kiezen. Terwijl Raymond nog wel enige twijfel had (‘wat nu als het regent?’), wist ik dat al snel om te buigen: ‘In Frankrijk hebben we meer regen gehad dan onze twee zomervakanties in Nederland bij elkaar.´ Ja, je moet mazzel hebben, maar dat moet je in het buitenland ook.

Vorig jaar

Vorig jaar kozen we voor twee weken Molenhof en een week Bakkum. Ik plakte zelf de week Bakkum er achteraan, omdat Raymond na twee weken vakantie in het oosten van het land weer naar kantoor moest. Een weekje Bakkum met vrienden om de hoek zag ik wel zitten met de jongens, veel beter dan thuis blijven. Het weer was uitstekend, we hebben heerlijke stranddagen gehad en op sommige momenten was het zelfs ‘takke’ heet. ‘Oké, we kiezen weer voor Nederland’, wist Raymond uit te brengen. Volgend jaar, als de jongens iets ouder zijn en misschien iets minder ruzies en ellende veroorzaken op de achterbank, durven we het aan om weer wat verder te rijden. En misschien zoeken we ook dan weer iets in Nederland. Dat zien we dan wel weer.

Camping in Drenthe

Voor nu hebben we een rit van iets meer dan twee uur voor de boeg. We hebben namelijk een vakantie geboekt, en wel naar Drenthe!

Zoals ik al zei: de keuze is reuze. Bakkum vind ik waanzinnig, maar ik krijg de mannen er even niet meer naartoe. Ja, voor dagjes, maar niet voor weken kamperen. De Molenhof vond ik leuk, maar prima voor een keer. De Achterste Hoef kennen we van de weekenden weg en dat was heerlijk. Daar wilde ik nog we een keer wat langer naartoe, maar er is nog zoveel meer. De Wildhoeve stond ook hoog op ons lijstje. Toch maakte mijn hart een sprongetje toen ik zag dat camping De Berenkuil nog wat plekken over had. Ook Raymond was direct overtuigd en de volgende avond zijn we gaan zitten om een voorkeursplek uit te kiezen en de vakantie rond te maken.

In de zomervakantie gaan we drie weken lang met zijn vieren naar De Berenkuil in Grolloo. Een omgeving die we eigenlijk nog niet kennen, omdat we vaker richting het oosten rijden. Voor een of andere reden belanden we steeds weer in de omgeving van Enschede. Maar ik heb er nu al zoveel zin in. De camping ligt in een prachtig gebied, ik heb zin om de omgeving te gaan verkennen en vooral om al het leuks op de camping zelf te gaan zien. Veel speeltuinen, een binnenspeeltuin, een buitenbad, waterpark, zwemvijver, uitgebreid animatieprogramma. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Volgende project

Ik ben blij dat we dit hebben kunnen afvinken en dat we iets in het vooruitzicht hebben. Zoals ik al zei krijg ik er altijd een beetje stress van. Voordat je het weet is het voorjaar en zijn de leukste plekken vol. Maar het is geregeld! We zijn eerst lekker een week thuis, daarna drie weken weg en daarna hebben de jongens nog twee weken vakantie, alvorens ze gaan beginnen in groep 3 en 7 (!). Nu dit van ons lijstje is, is het tijd voor ding nummer 2: de bruiloft…

Delen:
Secured By miniOrange