De eerste helft van 2019 zit erop; hoe gaat het?

De eerste helft van 2019 zit erop; hoe gaat het?

Het is juli, maand zeven en dus zijn we over de helft van 2019. Met mijn hoofd zit ik nog ergens in maart en ik kan er gewoon niet over uit hoe snel de afgelopen maanden zijn gegaan. Ik wil vandaag terugblikken op het begin van 2019 en heb wat oudere artikelen van eind 2018 erbij gepakt, waarin ik vertel over eventuele goede voornemens en plannen. Ik kan wel zeggen dat ik mooie stappen heb gemaakt, ook al gaat alles niet even snel en goed zoals ik zou willen.

Het gezin

Laat ik beginnen met het belangrijkste; wij als gezin. Ik kan wel zeggen dat dat heel erg goed gaat. Ik schreef laatst over kleuterdriftbuien en die zijn zeker nog aanwezig, maar daaromheen lopen alle dingen hartstikke goed. Tussen Raymond en mij gaat het lekker, met de kinderen gaat het super goed en zoals ik vorige week in een artikel schreef; ik ben er weer een beetje. Ik geniet van de kinderen samen en hou van de qualitytime die ik met ze heb. De slapeloze nachten zijn nog aanwezig maar ik ga ’s avonds lekker vroeg naar bed en ben het inmiddels wel gewend om op gebroken nachten goed te functioneren.

Skyler doet het goed op school en gaat over naar groep 3. Nog twee weken en dan heeft hij zomervakantie, daar is ‘ie wel echt aan toe. De laatste weken is hij behoorlijk moe. Komt ook mede door onze weekendjes op de camping waar hij van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds wat later dan normaal in de rondte loopt, en ook omdat we op vrijdag gestart zijn met zwemlessen. We hebben inmiddels wat lessen achter de rug en ook dit gaat allemaal lekker en veel beter dan ik in eerste instantie had verwacht.

Met Maddox gaat het ook meer dan goed. Hij is helemaal gewend bij de peutergroep en samen met zijn vriendje Quinn heeft hij veel plezier. De juffen zijn superlief en daar is hij al erg aan gehecht. Buiten school om ben ik lekker veel buiten met hem en gaan we er vaak op uit, iets waar hij behoefte aan heeft. Je kan hem niet blijer maken dan met een uitje, alhoewel ik soms ook merk dat thuis spelen nodig is. Hij kan zichzelf goed vermaken en bouwt al mooie treinbanen met de houten rails.

Mommyhood

Qua werk zit ik er héél erg lekker in. Ik vind het heerlijk om te schrijven en dat de bezoekersaantallen de afgelopen drie maanden hoger dan ooit zijn, doet me ontzettend goed. Het is toch een waardering van mijn inzet, deze getalletjes. De opdrachten zijn heel wisselend; het ene moment zijn er veel bedrijven die willen samenwerken en het andere moment zweet ik peentjes omdat ik maar 200 euro heb binnengehaald in een maand. Het blijft toch de onzekerheid die bij het ondernemerschap hoort. Ik blijf erbij dat ik er niet helemaal voor gemaakt ben, maar omdat dit toch wel iets is wat ik héél erg graag doe, neem ik het voor nu voor lief.

Wel vind ik het soms nog lastig om mijn werk los te laten want ik hou nu eenmaal van wat ik doe. Ik zou ook dolgraag iedere dag wel aan Mommyhood willen werken en nóg meer willen schrijven, maar die tijd hebben we wel gehad. Er lopen twee kinderen rond in dit huis en dan kan ik het me niet permitteren om urenlang, iedere dag, achter de computer te zitten.

Toch heb ik het gevoel dat de balans nu dik in orde is. Ik werk sowieso op maandag en dinsdag, probeer op woensdag en donderdag wat kleine dingen te doen en werk vervolgens vrijdagmiddag weer als mijn moeder er hier is. Ik heb echter deze planning ook wel een beetje losgelaten. Ik kon me soms op dinsdagmiddag zo druk maken om het feit dat ik niet genoeg heb gedaan voor de rest van de week, dat ik daar een vervelend gevoel aan overhield. Maar ja, inspiratie dwing je niet af en soms weet ik even niet meer wat te schrijven. Echter zitten er op andere dagen weer artikelen in mijn hoofd en probeer ik dat op een ander moment op te pakken. Al met al loopt het op rolletjes, sla ik heel af en toe eens een dagje over en ondertussen stijgen de cijfers iedere maand en kruip ik richting de 50.000 (!) unieke bezoekers. Een waanzinnig aantal waar ik onwijs trots op ben.

NIMA A Marketing studie

Ik ben erg druk bezig met mijn studie marketing. Ik heb al eerder geschreven over het feit dat ik in 2019 examen moét doen en dat dat niet helemaal de planning was, maar ik kan er helaas niks aan veranderen en probeer er daarom een beetje vaart achter te zetten. Dit blijkt toch knap lastig met twee kinderen en mijn werk dat ik zo leuk vind. De uren zonder kinderen spendeer ik graag aan Mommyhood, maar studeren met de kinderen erbij wil niet zo lukken. ’s Avonds ben ik niet op mijn best en dus blijft er dan ook niet zoveel hangen. Ik heb de afgelopen tijd mijn best gedaan en doe dat de komende tijd ook nog, in de hoop dat ik over een paar maanden examen kan gaan doen.

Het is op zich geen heel moeilijke stof; het is vooral HEEL.ERG.VEEL. Tel daarbij op dat dingen veel moeilijker en langdradiger staan omschreven dan eigenlijk het geval is, en je zult begrijpen dat er veel tijd in gaat zitten. Ik heb inmiddels pas 1/4 samengevat en dat is niet het tempo waar ik het mee ga redden. Ik ga dus iets selectiever aan de slag de komende tijd, heb de exacte eisen uitgeprint en aan de hand daarvan ga ik ook delen skippen. Ik hoop dat ik hier goed aan doe. Het examen kan nog slechts één keer verzet worden en die tijd heb ik ook nodig. Dat zou betekenen dat ik eind oktober/begin november de twee examens mag gaan doen. Ik hoop dat ik tegen die tijd de stof voldoende beheer om dit aan te durven. Het kost klauwen vol met geld om examen te kunnen doen, dus ik moet wel zeker van mijn zaak zijn. Als ik geen examen ga doen, is alle tijd en de gehele studie voor niks geweest. Is eigenlijk ook geen optie, haha. Ik ben dus de komende tijd druk aan het studeren en zal soms even keuzes moeten maken qua werk. Ik vind het wel heel erg leuk om iets nieuws te leren en vind het ontzettend interessant. Maar ik vind het dus ook allemaal heel lastig, zoals je merkt. Ik ben nog niet zo zeker van mijn zaak als zou moeten. Gelukkig heb ik nog even.

Boek

Als ik mijn artikel erbij pak over mijn plannen voor 2019, begin ik met een stuk over een boek schrijven. Een droom die ik al jarenlang heb en waarvan ik vind dat dat eindelijk werkelijkheid moet worden. Ik zeg in dat artikel: ‘Ik heb het onderwerp te pakken, ik heb een opzet, ik heb flink wat ideeën en ik weet welke kant ik op wil. Ik heb brainstormsessies achter de rug, ik heb een belangrijke afspraak gepland staan en ik hoop dat ik in 2019 kan gaan knallen.’ Dat knallen in 2019 gaat hem niet worden; de rest is allemaal waar. Ik weet waar ik over ga schrijven, ik weet in grote lijnen de opzet en heb precies voor ogen hoe het allemaal moet worden. Dan het allermooiste: de belangrijke afspraak was er eentje bij de uitgeverij en ik kan voor nu wel zeggen dat dat zo goed als rond is. Het boek gaat er dus komen. Met een dikke maar: niet in 2019. De bedoeling was dat de deadline op 1 november stond, maar afgelopen week heb ik de boel laten verschuiven naar 2020. Ik wil me namelijk écht even focussen op de studie en deze hopelijk succesvol afronden. Ook als ik zak of geen examen ga doen, wil ik wel voor de volle 100% zeggen dat ik mijn best heb gedaan. Kan niet als ik er een boek naast ga schrijven, haha. Ik kan voor nu wel zeggen: keep you posted, het worden mooie tijden. Volgend jaar. Het is zo’n grote droom, dat ik daar alle tijd voor wil nemen en van alles wil genieten. Gelukkig is die ruimte aanwezig.

Goed voor mezelf zorgen

Nou, dan komen we bij het laatste aspect: goed voor mezelf zorgen. Het was een goed voornemen van me, en eigenlijk gaat dat wel prima. Ik sport weer heel regelmatig en ik eet goed. Ik ben meer buiten, ben actiever en ben qua gewicht redelijk stabiel. Er zijn een paar kilootjes vanaf en zolang ik niet blijf jojo’s vind ik het helemaal prima. Mijn sociale leven is levendiger en het is allemaal weer een beetje gezellig en fijn. Er zijn zaken waar ik nog beter op kan letten of waar ik me nog minder druk om zou moeten maken, maar we zijn al een heel stuk beter dan het voorgaande jaar. Ik denk dat dit begin van 2019 prachtig is en dat ik heel wat mooie stappen heb gemaakt. Op alle vlakken!

Share:

4 Reacties

 1. 2 juli 2019 / 09:10

  je bent gewoon een happy kippie 😀 fijn om te lezen Meis en super dat skyler over is naar groep 3 😀

 2. 2 juli 2019 / 10:42

  You’re doing great! Ideetje voor als je dinsdag regelmatig zonder inspiratie zit; elke maandagavond een vraagsticker op je insta met een topic waar je ‘iets mee wil’? Misg kan je die reacties dinsdag gebruiken om inspiratie uit te halen.

 3. 2 juli 2019 / 17:24

  Oh ik vroeg me onlangs nog af hoe het zou zijn met dat boek. Jammer dat het uitgesteld is, maar ik ben er zeker van dat ons geduld beloond zal worden! Mogen we echt nog niet weten wat het onderwerp is? 😀

 4. 2 juli 2019 / 18:38

  Wat een heerlijke update! Fijn dat het allemaal zo voor de wind gaat! Mocht ook wel na die heftige jaren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.