(~215 B)
Caravan inpakken: dit neem ik mee voor de jongens (en het is áltijd te veel)

Caravan inpakken: dit neem ik mee voor de jongens (en het is áltijd te veel)

Elk jaar vind ik het weer moeilijk: de caravan inruimen voor de zomervakantie. Vorig jaar waren we twee weken op een plek en daarna nog een week op Bakkum. Tussendoor was Raymond thuis voor werk (en voor zijn aquarium, haha), waardoor hij wat wasjes kon draaien. Vooral opp Bakkum hadden we veel vieze kleding. Voor nu zijn we drie weken op dezelfde plek en rijden we niet heen en weer. Maar tegenwoordig is het zo makkelijk om te wassen op een camping, dat ik van Raymond de boodschap heb gekregen om niet te veel in te pakken. En dat zegt hij eigenlijk tegen de verkeerde want elk jaar denk ik weer te weinig te hebben en neem ik veel te veel mee. De luxe van een caravan: de kastjes kun je gemakkelijk volstoppen, haha.

Wisselvallig weer

Dit jaar is het weer wisselvallig. Terwijl we vorig jaar bijna drie weken lang 30 graden hebben gehad met amper regen, moeten we nu rekening houden met 20 graden en elke dag een buitje (of twee). Dit weer hadden we twee jaar geleden in Frankrijk ook en toen had ik te weinig warme kleding me en kon ik de truien van de jongens na twee weken echt niet meer zien. Maar met de boodschap van Raymond in mijn achterhoofd en de wasmachine op de camping in het vizier, ben ik gaan inpakken voor de jongens.

Kleding

De ‘schade’ is als volgt:

Skyler

Voor Skyler heb ik geen lange broeken mee. Hij loopt het liefst het hele jaar in korte broek en met een paar hoodies, kan hij ook prima nog een korte broek aan. Ook nu thuis met 18 graden en regen buiten is hij niet uit zijn korte broek vandaan te krijgen. Mocht hij wel echt een lange broek willen omdat het toch frisser wordt, rij ik wel naar een Hema of Zeeman. Ik heb uiteindelijk voor hem zes korte broeken mee. Ik vind het best weinig, maar ik denk nog steeds aan die wasmachine, haha.

Qua shirts ga ik voor tien stuks. Dat neemt weinig ruimte in beslag en ik vind het wel zo prettig om wat extra mee te nemen, vooral ook omdat hij nu toch wat sneller gaat zweten. Voor de rest heb ik gekozen voor drie hoodies, voor vooral de avonden. Hij zal nog een vestje aan hebben als we daar naartoe gaan. Als laatste heb ik twee zwembroeken ingepakt.

Links de zomerkleding van Skyler, rechts de mandjes met ondergoed.

Maddox

Voor Maddox heb ik wel lange broeken mee; twee joggingbroeken. Dat kan hij soms net even fijner vinden. Qua korte broeken heb ik gekozen voor zeven shorts.

In de kastjes liggen voor Maddox negen T-shirts en drie hoodies. Ook voor hem heb ik nog twee zwembroeken gepakt. Dit is een korte broek meer en een shirt minder. Dat is eigenlijk heel random geweest en heeft voor de rest geen reden, haha.

Qua ondergoed heb ik twee mandjes in de caravan en heb ik gewoon een greep gedaan uit hun lades. Volgens mij kwam het op vier hemden, tien onderbroeken en vijf paar sokken of iets dergelijks. Dat neem ik nooit zo nauw, want het zit netjes in de manden weggewerkt. Pyjama’s moet ik nog even pakken, dat zullen er twee of drie worden. Ze slapen ook vrij regelmatig alleen in hun ondergoed.

Links de truien en lange broeken voor Maddox, in het midden de hoodies van Skyler en de zwembroeken, rechts de zomerkleding van Maddox.

Schappelijk

Voor mijn doen is dit nog heel schappelijk ingepakt. Vorig jaar waren de stapels enorm hoog en paste het maar net. Het liefst prop ik namelijk de kastjes vol en was ik thuis, maar ik vind het toch ook wel een fijn idee dat het nu overzichtelijker is en dat ik daar gewoon kan wassen. Dat scheelt thuis misschien weer! En voor nu sla ik dit lijstje ook even op, en kijk ik tijdens ons kampeeravontuur wat uiteindelijk weer schoon mee naar huis gaat (misschien wel zonder gewassen te zijn). Daar leer ik weer van voor volgend jaar. Of niet.

Toevoeging na het maken van de foto’s: uiteindelijk zijn we toch nog naar Primark gegaan om twee joggingpakken te kopen voor de jongens, haha. De eerste week is het behoorlijk nat en wat frisser, volgens de voorspellingen. Better safe than sorry!

Delen:
Secured By miniOrange