(~215 B)
10 x favoriet speelgoed in huis van onze 4-jarige

10 x favoriet speelgoed in huis van onze 4-jarige

Maddox is een heel ander kind dan Skyler. Als ik ook de cadeaulijstjes bekijk die ik voor Skyler heb gemaakt toen hij jonger was, komt dat weinig overeen met de interesses van Maddox nu. Terwijl Skyler helemaal into Duplo en Brandweerman Sam was, is Maddox veel meer van de Playmobil en auto’s. Ook vindt Maddox het veel leuker om creatief bezig te zijn en had Skyler eigenlijk niet zoveel met kleuren, knutselen en kleien. Ik ben heel benieuwd hoe dat de komende jaren gaat vormen. Terwijl ik al druk bezig ben met een lijstje voor Maddox’ vijfde (!) verjaardag in april (je kunt maar beter op tijd beginnen), wil ik nog graag een overzicht maken van speelgoed waar Maddox momenteel het meest mee speelt. Misschien heb jij een bijna vierjarige in huis of ben je nog op zoek naar cadeau-inspiratie voor kinderen van deze leeftijd in jouw omgeving. Ik heb Maddox’ favoriete items op een rij gezet. Kijk mee!

Ik heb de knutselspullen even niet genoemd. Dit komt omdat je Maddox het meest blij maakt met een grote doos (lucky him komt HelloFresh iedere zaterdag met een nieuwe, haha), scharen, inpakpapier, lijm en stiften. Niet heel noemenswaardig, wel heel simpel en veel speelplezier!

Playmobil politieauto

Deze politieauto van Playmobil heeft Skyler ooit eens gekregen, maar het is echt een groot favoriet van Maddox. Sterker nog: íedere dag komt dit tevoorschijn. Als Maddox gaat spelen, pakt hij altijd als eerste deze. Hij gaat zelfs als eerste in de tas als ik hem vraag om wat speelgoed te verzamelen voor mee op vakantie. Hij heeft ook een politiebus en ambulance en deze combinatie is een hit. Maar als hij echt moet kiezen, wordt het deze. Dat ding is ook niet kapot te krijgen, het heeft al heel wat meegemaakt. Ik denk wel de nummer 1 hit hier in huis, voor jaren.

Playmobil politiebureau

Begin november stuurde Anke me een foto van deze set van Playmobil met de vraag of Maddox hem al heeft, want dan zou ze hem voor Kerst meenemen. En ik kan je vertellen: sinds de kerstdagen is het een grote hit. Ook deze set wordt iedere dag gepakt. Helemaal in combinatie met de politieauto is het natuurlijk een fantastische set. Het leuke van deze gevangenis, is dat je de box met een sleutel kunt sluiten. Zo heb je een leuke speelset die je overal mee naartoe kunt nemen. Bij de Action was de prijs ruim de helft dus je kunt die winkel, of Kruidvat bijvoorbeeld, in de gaten houden. Volgens mij is het een oudere variant van een set waardoor hij soms in de uitverkoop is. Het is hier in huis echt een succes en Maddox is dolgelukkig met zijn gevangenis!

Vlogcamera van VTech

Ruim een jaar geleden gingen we naar een event van VTech en ontvingen we een toffe vlogcamera. Maar het was dan wel een hit tijdens die dag; eenmaal thuis hoefden beide jongens er niks van te weten. Maar opeens, een paar maanden later, pakte Maddox de camera. En tot de dag van vandaag is de camera niet meer weg te denken hier in huis. Terwijl mama echt niks van de camera moet weten en alle ‘waarom ga je niet vloggen’-vragen negeert, heeft Maddox duidelijk wel die skills te pakken. Het is zelfs zo erg, dat hij vorige week de camera meenam naar het ziekenhuis om daar alles vast te leggen. Het staat vol met grappige selfies, foto’s van doktoren die het spel meespeelden en bewegende beelden van vriendjes die hier komen spelen. Dit is echt een heel leuk verjaardagscadeau als jouw kind houdt van filmpjes en foto’s maken. Het kan tegen een stootje en het is zeer geschikt voor de kleine kinderhandjes.

Actiepoppen van Marvel

Een paar maanden geleden kocht ik actiepoppen van Marvel bij de Action omdat Maddox dol is op Spiderman. In de loop der tijd zijn daar nog twee andere figuren bij gekomen en de laatste weken zie ik Maddox ontzettend veel met de poppen spelen. Wat barbies voor mij waren, zijn deze poppen voor Maddox, haha. Wel heel leuk om te zien wat voor verhalen hij erbij bedenkt. Ze worden ook regelmatig omhoog getakeld met de hijskraan (verderop in dit blog) of meegenomen door de politieauto. Misschien dat ik dat wel het meest leuk vind, dat Maddox gewoon al het speelgoed combineert en met de meest creatieve verhalen komt. Enne, ik link hier naar bol.com vanwege de affiliate links en het gemak, maar bij de Action hebben ze de poppen dus ook regelmatig staan. Zeker de moeite waard om eens te checken.

Paw Patrol auto’s

Van Paw Patrol hebben we veel speelgoed in huis. Van de kleinere poppetjes en bijbehorende auto’s, tot grotere speelauto’s waarvan ik blij ben dat ze boven in zijn kamer staan. Eigenlijk is alles een succes hier. Maddox speelt met de kleine en de grote auto’s, met de losse poppetjes en alles met elkaar gecombineerd. Als ik echt iets moet noemen, is de Paw Patroller met als extra de kleine metalen auto’s die er goed in passen nu het grootste succes.

Houten treinbaan

Ik zeg wel dat Duplo bij Maddox niet zo’n hit is als bij Skyler, maar dat is eigenlijk niet helemaal waar. Het is meer zo dat we het Duplo en de houten treinbaan met elkaar afwisselen. Duplo heeft lang beneden gestaan, maar inmiddels staat de houten treinbaan in de woonkamer. Ik weet zeker dat als we dat omwisselen, Duplo wel weer in trek gaat zijn. Maar even over de houten treinbaan: dat is echt een succes. Al maanden, misschien wel jaren. We hebben verschillende sets en verschillende onderdelen in de manden zitten en wekelijks wordt daar wel iets groots van gebouwd. In combinatie met een geknutselde doos, die dan een tunnel moet voorstellen. Ik vind een houten treinbaan een van de leukste dingen voor kleine kinderen, dus ik vind het heel leuk dat het hier zo’n succes is in huis. Het is ook tof speelgoed om in te investeren en op die manier uit te breiden. Alle merken passen op elkaar en met de accessoires maak je hele creaties. Brio is heel bekend, maar de sets van Lidl en Ikea zijn ook zeker mooi om naar te kijken.

Playmobil ziekenhuis

Dit is het cadeau dat we Maddox gaven toen hij 4 jaar werd; het Playmobil ziekenhuis. Het heeft een tijd beneden gestaan, maar eigenlijk deed Maddox er vrij weinig mee. De onderdelen belandden in de speelgoedmanden tussen het andere speelgoed en even dachten we dat het een miskoop was. Maar sinds het in Maddox’ kamer staat en ik een hele lade heb gemaakt met allerlei Playmobil onderdelen, weet hij het steeds vaker te vinden. Sterker nog: het wisselt vaak van locatie. De ene keer is het een ziekenhuis; een andere keer maakt Maddox er een politiebureau van. Het maakt ook eigenlijk niet uit; het is een huis met twee verdiepingen waar je dus van alles mee kunt doen. Op deze manier is het voor Maddox veel aantrekkelijker en daar gaat het om. En vooral op momenten dat we zelf weer wat vaker in het ziekenhuis zijn of na zijn opname in november, merk je dat hij er graag mee speelt en alles op zijn manier wil naspelen. Een stukje verwerking ook wel, denk ik. Een duur, maar leuk item als jouw kind ook dol is op Playmobil.

Stuntstep

Skyler kreeg voor zijn zevende verjaardag een stuntstep (deze, echt een aanrader) van opa en oma en dat bleek een schot in de roos. Maddox wilde er ook graag een, maar ik dacht dat hij er wat klein voor zou zijn. Totdat we er een kregen van de moeder van Skylers beste vriendje. ‘Hier Maddox, kun je er lekker op oefenen!’ Tot de dag van vandaag ben ik heel blij dat de jongens allebei een step hebben. Wat een succes! Als we gaan wandelen, gaat negen van de tien keer de step mee. De jongens vinden het heerlijk om ermee op pad te gaan. Laat je dus vooral niet tegenhouden als je denkt dat een stuntstep voor oudere kinderen is. Maddox doet dan weliswaar geen stunts; het is wel een tof iets als we naar buiten gaan! En het kan tegen een stootje, heel belangrijk.

Houten regenboog

Al héél lang geleden gekocht, maar nog steeds komt ‘ie vrij regelmatig tevoorschijn: de houten regenboog van Little Dutch. Dit gaat echt in fases, de ene maand wordt het niet aangeraakt en de andere maand wordt er iedere dag mee gespeeld. Feit blijft dat het een fantastische aankoop is geweest en dat hij er veel plezier van heeft. Ik raad het eigenlijk niet meer aan voor een vierde verjaardag; wel voor een eerste of tweede! Dan hebben ze er lang plezier van.

Bestuurbare hijskraan

Als we Maddox vroegen wat hij graag wilde hebben, riep hij altijd: een hijskraan met een afstandsbediening. Dit heeft hij maanden volgehouden, dus voor 5 december hadden we ons cadeau al vrij snel in the pocket. Hij is groot, neemt veel ruimte in beslag en voor mij had het niet zo gehoeven. Maar Maddox is dólgelukkig met dit gevaarte. Hij speelt er veel mee en ondanks dat ik de kwaliteit niet je-van-het vond, heeft hij toch al heel wat overleefd. Voor het geld echt een topcadeau, als je zoiets hysterisch in huis wil, haha. Je gaat er in ieder geval veel punten mee scoren.

Delen:
Secured By miniOrange