(~215 B)
Wat heb ik allemaal gedaan qua opleidingen?

Wat heb ik allemaal gedaan qua opleidingen?

De laatste maanden heb ik er onwijs veel volgers bij gekregen. Superleuk! Voor veel mensen blijft het alleen een beetje een raadsel wat ik zoal heb gedaan, hoe ik ben begonnen met bloggen, of ik eigenlijk weleens in loondienst ben geweest en welke opleidingen ik heb gevolgd. Voor mij een reden om dat eens op te sommen en te bespreken!

Havo-diploma

Na de basisschool ben ik de havo gaan doen op de OSG in Hoorn. Het is niet zozeer dat ik er vliegend met twee vingers in mijn neus doorheen ging, maar het was prima te doen. Ik kende goede cijfers (Nederlands) en slechte cijfers (geschiedenis), maar al met al slaagde ik na vijf jaar netjes met een 7 als gemiddelde eindcijfer met het pakket Cultuur & Maatschappij. Zelfs voor geschiedenis had ik zo hard geknokt, dat ik na vijf jaar lang onvoldoende te hebben gestaan, een voldoende op mijn eindlijst had omdat mijn examen zo goed ging. Hoppa. Vanaf mijn 15e werkte ik ook in de supermarkt erbij, op zaterdag en vaak een avond doordeweeks.

Eerste jaar Pabo

Al van kleins af aan was ik ervan overtuigd; ik zou juf worden. Na de havo was de keuze dan ook makkelijk en ging ik naar de Hogeschool van Amsterdam om te beginnen aan de Pabo. Alhoewel de eerste weken nog wel heel interessant waren, merkte ik na een paar maanden dat het niet helemaal mijn ding was. Of beter gezegd: helemaal niet. Ik leerde niet veel nieuws, vond mijn stage bij de kleuters verschrikkelijk en zag mezelf absoluut niet voor de klas staan om les te geven. Ik vond de kinderen heel leuk, maar dat lesgeven… Ik werd er doodongelukkig van. Het eerste jaar heb ik afgerond, maar helaas wel zonder propedeuse omdat ik er al zeker van was dat ik zou stoppen en het niet meer kon opbrengen om heel erg mijn best te gaan doen.

Media, Informatie en Communicatie

Maar ja, wat nu? Ik riep al jaren dat ik juf wilde worden en heb me nog nooit verdiept in andere opleidingen. Na heel wat rondkijken, rondvragen en brochures te hebben gelezen begon ik aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Na het eerste jaar koos ik het profiel Redactie en Mediaproductie. Dit is ook de tijd dat ik met bloggen begon en langzaam vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Ik wilde schrijven, heel erg graag! De opleiding vond ik leuk, maar soms ook wel lastig. Veel werken in groepsverband (niet mijn ding), presentaties geven (niet mijn ding) en ik werd echt tot het uiterste gepusht om dit succesvol te kunnen afronden. Maar na 4.5 jaar (ik had helaas een herkansing die ik pas in januari mocht maken) sloot ik deze opleiding af en sindsdien heb ik het HBO-papiertje op zak.

Na het afstuderen heb ik ontzettend veel gesolliciteerd en daarnaast hield ik mijn baan in de supermarkt aan waar ik al die jaren was blijven werken. Ik werkte meer dagen en vulde ondertussen mijn tijd met sollicitatiebrieven schrijven én bloggen. Want Styleguide, mijn vorige blog, werd steeds groter en groter.

Even in ‘loon’dienst

Uiteindelijk ben ik bij een bedrijf terecht (een vrouwenplatform) gekomen waar ik op stage-basis (en dus ook met stagevergoeding) fulltime mocht komen werken. Als ik na een half jaar mezelf had bewezen kreeg ik een contract aangeboden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik deed prima mijn werk en na een half jaar was daar inderdaad het contract. Maar ondertussen was Styleguide ook zo groot geworden, dat ik daar ook heel veel uren mee bezig was. Uiteindelijk was er een conflict tussen mijn baas en mij waardoor ik moest kiezen tussen mijn blog en het contract. Ik koos voor mijn blog, liet mijn laptop en sleutels achter en trok de deur achter me dicht. Op naar een nieuw leven.

Blogcarriere

Met Styleguide ben ik dus heel wat jaren bezig geweest en nadat ik bij mijn baan vertrok, heb ik een contract getekend bij een mediabureau waardoor ik genoeg inkomsten kreeg om het als fulltime baan te gaan doen. In 2013 raakte ik zwanger van Skyler en begon ik met Mommytobe.nl. Toen ik in 2017 zwanger was van Maddox trok ik, nog steeds een beetje met pijn in mijn hart, de stekker uit Styleguide om me volledig te focussen op Mommytobe.nl, oftewel Mommyhood nu. Ook zegde ik in 2016 het contract bij mijn mediabureau op omdat ik niet meer tevreden was. Sindsdien doe ik alles zelf, van schrijven tot opdrachten verkopen.

Cursussen

De havo is netjes afgerond en ik heb dus ook een HBO-diploma op zak met de richting waarin ik nu werkzaam ben. Daarnaast heb ik nog een thuisstudie gewichtsconsulent gevolgd. Ik ben ontzettend veel en lang bezig geweest met afvallen en wilde daar misschien wel meer mee doen. Of in ieder geval meer kennis over vergaren. Via CIVAS volgde ik de cursus en ook deze heb ik afgerond. Uiteindelijk heb ik er niks mee gedaan maar ik vond het heel leerzaam en vind het ook gewoon ontzettend leuk om af en toe eens iets nieuws te leren en mezelf zo te blijven ontwikkelen.

Momenteel ben ik bezig met de opleiding NIMA A Marketing. Ik had als heel goede voornemen om daar een dag in de week voor uit te trekken maar dat verloopt iets minder soepel. Ik zit heel erg te strugglen met de balans tussen werk en gezin, en dan vind ik de studie erbij ook wat lastig te combineren. Maar iedere keer als ik ermee bezig ben, vind ik het wel onwijs interessant en neem ik me voor om er meer tijd voor te nemen. Dat is dus iets waar ik momenteel hard voor aan het werk ben. De juiste balans vinden zodat ik deze studie ook succesvol kan afronden. Misschien niet binnen een half jaar, maar hopelijk wel met heel veel succes.

Dat was hem! Wie weet waar ik over vijf jaar sta en waar ik dan mee bezig ben. We’ll see! Het leven is nu al heel anders gelopen dan ik als tienjarige ooit had kunnen voorspellen. Want toen zag ik mezelf alleen maar als juf voor groep drie staan.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. Sanne
  19 augustus 2018 / 09:35

  Leuk artikel! En zo herkenbaar: ook ik stopte met de pabo en ging journalistiek, wat er veel op lijkt studeren. Nu net afgestudeerd en ook met een thuiscursus bezig. Grappig!

  Is het niet leuk om een keer een artikel/tag over Muis te schrijven? Ik zie ‘m hier niet heel veel terug maar ben wel benieuwd!

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2018 / 09:46

   Ik heb het daar in de comments en op Instagram al vaak over gehad. Misschien later!

 2. 19 augustus 2018 / 11:21

  wat leuk om te lezen shir en je hebt al heel wat bereikt 😀 en ja had je ook wel voor juf aangezien 😉

Secured By miniOrange