(~215 B)
3 x deze dingen staan op mijn to buy-lijst (maar vind ik moeilijk om te kopen)

3 x deze dingen staan op mijn to buy-lijst (maar vind ik moeilijk om te kopen)

Vaak heb ik niet zo’n moeite met geld uitgeven. Ik kan van mezelf best zeggen dat ik een gat in mijn hand heb en dat ik eigenlijk iets te vaak mijn pinpas uit mijn zak trek om iets af te rekenen. Vaker dan nodig is koop ik een leuke jurk en ik vind het ook onwijs leuk om zo nu en dan kleding of speelgoed voor de jongens aan te schaffen. Maar ik ben ook vaak degene die zegt dat ze wel wat meer geld kan gebruiken in een maand en die regelmatig een beetje op de centen moet letten als er weer een maand te veel is uitgegeven. Ik beloof plechtig aan mezelf om dat in 2021 anders aan te pakken, me niet meer te laten verleiden door impulsaankopen en toch wel langer na te denken over bepaalde dingen. Het is lastig want ik kan best hebberig worden als ik weer een fantastische print op een jurk voorbij zie komen maar jeetje, ik heb al zoveel mooie dingen in de kast hangen. Ik wilde me aanmelden voor een no buy-challenge maar ik ken mezelf. Als ik continu met zo’n challenge bezig ben, wil ik opeens van alles hebben, haha. Dat leek me ook niet helemaal de juiste optie.

Inmiddels staan er al een tijdje een aantal dingen op mijn lijst die aan vervanging toe zijn en die ik eigenlijk wel wil aanschaffen. Maar hoe gek het ook klinkt: dát vind ik weer heel erg moeilijk. Het zijn best prijzige dingen, maar zeker niet duurder dan een jurk van mijn favoriete merk. Waar het aan ligt weet ik dus niet precies…

1. Nieuwe parfum

Voor mijn verjaardag en/of voor Moederdag krijg ik vaak van de mannen hier in huis parfum. Echter, vorig jaar heb ik tegen Raymond gezegd dat ik wel eens iets anders wil. Ik kreeg een prachtig kettinkje met de vingerafdrukken van de jongens en dus geen geurtje. Inmiddels zijn al mijn oude flesjes zo goed als op en heb ik bijna niks meer, haha. Mijn all time favoriete geur is Chloé Love en deze is uit de handel gehaald. Ik kan wel huilen! Er zijn een hoop andere geuren die ik lekker vind zoals de andere varianten van Chloé en bijvoorbeeld Flowerbomb van Viktor&Rolf, maar voor mezelf zou ik dat niet snel kopen. Gelukkig ben ik over twee maanden jarig en dit keer zal ik niet zo ondankbaar zijn door te zeggen dat ik iets niet wil hebben… Ik zal Raymond direct naar Douglas sturen om wat lekkers voor me uit te zoeken.

2. Nieuwe sloffen

Mijn warme pantoffels heb ik al járen en inmiddels is het bont zo platgetrapt, dat ze nog alles behalve warm zijn. Toch kan ik er geen afscheid van nemen. Ik ben gewend aan de hardere zool binnen en mis het echt enorm als ik ze niet aan heb. Het is onmisbaar! Zowel in de winter als in de zomer zie je me hier op lopen en ik vind dan ook dat ik prima 100 euro mag uitgeven aan zoiets als ik het dagelijks draag. Maar ja, op een of andere manier vind ik het héél lastig om hier geld aan uit te geven.

3. Accessoires voor in huis

Voor op mijn nieuwe bureau zou ik nog wel een heel tof lampje willen hebben. Of een mooie klok! Ook wil ik nog graag een nieuwe vaas voor bloemen voor op de eetkamertafel en zou ik het leuk vinden om iets meer te experimenteren met kussens en kleden voor op de bank. Ik heb laatst voor 50 euro een speelgoedmand gekocht en dát was al een unicum, want ik vind het heel lastig om hier geld aan uit te geven. Onder het mom van ‘wat we nu hebben volstaat prima’ koop ik amper woonaccessoires, terwijl we inmiddels toch wel een mooiere vaas kunnen gebruiken.

Delen:
Secured By miniOrange