(~215 B)
12 dingen om naar uit te kijken zodra deze crisis voorbij is

12 dingen om naar uit te kijken zodra deze crisis voorbij is

We zitten in week drie van de intelligente lockdown en ik moet zeggen dat ik, ondanks dat het nog steeds moeilijk is en ik behoorlijk overprikkeld blijf, wel een beetje begin te wennen aan de situatie. Het blijft iedere dag zoeken maar zolang we niet teveel verwachten van onszelf, komt het allemaal wel goed. Natuurlijk zie ik de situatie graag anders, maar het ís nu eenmaal niet anders. We zitten zoveel mogelijk binnen, wandelen een rondje door het bos, ik doe de nodige boodschappen en ondertussen roeien we met de riemen die we in huis hebben. Het schoolwerk is vrijwel iedere dag netjes af, er staan blogs op Mommyhood en hopelijk kan ik eerdaags ook weer sprongen gaan maken met mijn boek. Er zijn in ieder geval dingen waar ik enorm naar uit kijk zodra de situatie weer een beetje normaal is geworden. Zodra we weer meer naar buiten kunnen, de horeca langzaamaan hun deuren weer openen, sociaal doen opeens weer kan en we zelfs misschien wel met veel mensen op een plek kunnen zijn. Het zal nog lang duren, maar we hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken.

We weten voor nu nog helemaal niet of dit allemaal door kan gaan (de eerste twee punten zijn in juli en augustus en dat wordt wat krap met deze situatie), maar ik wil het toch in mijn agenda houden. Hoe het zit met de zomervakantie en eventuele festivals zullen we nog wel gaan horen. Voor nu blijf ik hopen dat het doorgaat. Dit is mijn lijstje.

1. Dutch Valley

Raymond en ik hebben kaarten voor Dutch Valley in augustus. Anouk komt optreden maar natuurlijk komen er veel meer artiesten om van te genieten. Ik kijk al een tijdje uit naar deze dag; zon, leuke muziek, lekker eten. Ik vind het altijd heerlijk om zo’n dag in de zomer in het vooruitzicht te hebben en kan werkelijk niet wachten. Gelukkig is dit in augustus en niet in juli; dan is de kans toch iets groter dat het door kan gaan.

2. Een hotelovernachting met Raymond

We waren goed bezig met onze dates samen. Gingen we vorig jaar maar een of twee keer samen weg; dit jaar staat de teller al op drie keer. Helaas gooide Corona roet in het eten, maar hopelijk kunnen we het snel weer oppakken zodra deze crisis voorbij is. Ik wil dan ook gelijk een hotel boeken, omdat ik dat altijd extra leuk vind. Echt even samen weg! De kinderen bij opa en oma en echt weer even samen weg. Lekker eten, in een mooi hotel slapen, ’s ochtends ontbijten en nog heerlijk slenteren door een stad. De laatste keer was ons tripje naar Deventer vanwege een optreden van Anouk en dat is toch alweer even geleden. Het is wel iets waar we het vaak nog over hebben en het deed ons echt goed. Tijd om dat te gaan plannen zodra de rust is teruggekeerd!

In Deventer hebben we toen een fantastisch hotel gevonden via de website hotelaanbiedingen.com. Op deze site vind je alle aanbiedingen en hotels bij elkaar en krijg je direct de prijs per kamer per nacht inclusief boekingskosten te zien. Daar hou ik altijd van, direct een overzicht met de volledige prijzen. Je ziet de goedkoopste prijs en wordt doorverwezen naar de site waar je het hotel kunt boeken. Zeker een goede site om te raadplegen als je op zoek bent naar een leuk hotel voor de beste prijs.

3. Kamperen in Frankrijk

De zomervakantie… Tsjah, stiekem hebben we er een beetje onze twijfels over. Kan dit nog wel doorgaan? Frankrijk zit voor nu nog helemaal op slot en het ziet er nog niet naar uit dat alles over een maand of twee helemaal rustig is. En hoe zit het met de scholen? Moeten de kinderen deels door in de vakantie om geen achterstand op te lopen? Allemaal vragen die hier in huis vaak ter sprake komen. We weten het niet. Toch is het iets waar we naar uit kijken en wat hopelijk door kan gaan. Kamperen in Frankrijk, samen met opa en oma. Een leuke, kleinschalige camping in een prachtig natuurgebied, aan een meer. Heerlijk wandelen, lekker eten, genieten van elkaar. We blijven hopen!

4. Barbecueën met vrienden

Er zijn al heel wat prachtige dagen geweest en iedere keer was ik met Anke aan het appen; jeetje, dit was een heerlijke dag voor een playdate met een barbecue. We hebben vorig jaar heel wat heerlijke dagen gehad in de tuin met zwembadje, veel speelgoed en heerlijk eten. Zitten, kletsen en genieten van elkaars gezelschap. Dit jaar ook nog met een baby erbij dus ik hoop van harte dat deze dagen snel weer kunnen plaatsvinden. Mede daarom vond ik vorig jaar de maanden juni en juli zo ontzettend genieten.

5. Sushi & bioscoopdate met een vriendin

Anke en ik hebben het er al vaak over: we gaan na de kraamperiode heerlijk sushi eten en daarna naar de film. Zouden we eind vorig jaar al doen maar toen was Anke al zwanger. We zijn vorig jaar naar Anouk geweest samen en hebben toen heel lekker sushi gegeten. Dat willen we weer! Het liefst natuurlijk met een concert van Anouk er achteraan, maar dat zit er voor nu niet in omdat er niks gepland staat. Dus de film leek ons een goede vervanger! Zin om dat te gaan plannen. Ik had niet verwacht dat ik juist het sociale heel erg zou gaan missen.

6. Een weekend weg met vrienden

Het voelt alweer als maanden geleden maar vorige maand gingen we met vrienden een weekend weg, met zijn allen in een huisje op een vakantiepark. Dit was zó gezellig en zo fijn, dat we het er nu alweer over hebben om dit misschien in het najaar of anders volgend jaar weer te plannen. De kinderen hebben zich onwijs vermaakt en praten er nu nog over. Wij hadden heerlijke dagen en avonden en alles was helemaal goed. Precies zoals een weekend weg hoort te zijn. Zoveel zin om weer rond te kijken en iets te plannen!

7. Met opa en oma eten bij Venneper Lodge

Toen ik in Nieuw-Vennep moest zijn om iets op te halen, hoorde ik van Anke dat ik een stop moest maken bij Venneper Lodge. Ik had er al vaker van gehoord, maar ben er nog nooit naartoe gegaan om eens te kijken. Tot een paar weken geleden. Ik reed met de kinderen naar Nieuw-Vennep en omdat we nog moesten eten, maakte ik hier een stop. En wat was het leuk! Gezellig van binnen, lekker eten en ook nog veel speelgelegenheid voor de kinderen. Ik heb het aan mijn ouders laten zien en toen riepen we direct: daar gaan we met zijn allen naartoe als het mooi weer is. Wanneer het moment gaat zijn dat dit allemaal weer mag weet ik niet, maar zodra we een go hebben ga ik echt gelijk een reservering maken om hier met zijn allen te kunnen eten.

8. Tosti’s eten met de kinderen bij Lollipopland

Zo iets kleins maar toch zo verweven in ons leven dat de kinderen het nu missen; ons wekelijkse bezoekje aan Lollipopland. Ik mis de koffie, de kinderen missen de tosti’s en het spelen. Het is daar altijd gezellig en voor ons echt een uitje.

9. Uren buiten de deur werken

Ook iets waar ik enorm naar uit kijk; mijn laptop meenemen en een fijn plekje zoeken om te kunnen werken. Koffie, lekker ontbijtje, veel inspiratie en uren in alle rust kunnen schrijven. Op zulke momenten kan ik echt meters maken en kan ik wel zeggen dat mijn schrijven op zijn best is. Zodra het weer kan plan ik direct een hele dag buiten de deur.

10. Met Raymond eten bij Loetje

Volgens mij roepen we al maanden dat we eens naar Loetje moeten en vooral Raymond heeft het hoog op zijn lijstje staan. Toch is het na al die jaren nog niet gebeurd en waarom weten we eigenlijk niet. Als we uit eten gaan kiezen we vaak voor andere zaken dus zodra het weer kan, plannen we direct een avond bij Loetje. En nu echt!

11. Lange strandwandeling met koffie en warme appeltaart

Ik probeer echt wat vaker tijd te maken voor het strand. Het bos is heerlijk, maar ik moet zeggen dat ik het strand misschien wel nog fijner vind. Echter, laatst waren we er even en alle horeca was natuurlijk dicht. Dat maakt de beleving zoals we die normaal hebben wel anders. Een paar weken geleden ploften we neer in een strandtent met drinken en hapjes en daar genoten we alle vier enorm van. De keer daarvoor was alleen met Maddox en toen was het heerlijk om na een uur wandelen ergens te gaan zitten met lekkere koffie en verse appeltaart. Zodra de horeca weer open is gaan we dus zeker voor het maximale op het strand; eerst heel lang wandelen en de jongens rennen en spelen. Om vervolgens ergens lekker lang te zitten met eten en drinken. Nu al zoveel zin in! Misschien ook wel heerlijk om het weekend weg te plannen aan of vlakbij een strand. Lijkt me zo fijn!

12. Gewoon weer leven zonder na te denken

Dit. Gewoon weer boodschappen kunnen doen zonder na te denken over de afstand. Gewoon weer kunnen sporten, kunnen werken in alle rust, ergens koffie te kunnen halen als ik dat wil, een rondje door het centrum. Alles wat zo vanzelfsprekend was.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 1 april 2020 / 08:57

  Dit! Wij hadden zouden in juni naar Frankrijk, ik zie het niet snel gebeuren dat dit door kan gaan. Wij zouden dan in september. Over een tijdje zal alles langzaam open gaan. Maar ik ben wel een beetje bang voor de leuke dingen, dan bedoel ik indoor speeltuinen, zwembaden, concerten, grenzen open, vakantieparken etc. Er hoeft maar 1 iemand te zijn die het virus weer overbrengt en de hele epidemie begint weer van voor af aan. Omdat er nog geen inentingen zijn zullen ze tot die tijd wel erg voorzichtig zijn. Ik wil niet te negatief zijn en doemdenken, maar ik durft mij gewoon niet teveel te verheugen op een vakantie.

 2. 1 april 2020 / 09:19

  Dus dat!! ik ga uit eten, een weekend flink op stap en ik neem het eerste de beste vliegtuig met of zonder goedkeuring van mijn arts naar london

 3. Cindy
  1 april 2020 / 11:27

  Dit is de tweede keer dat onze eerste vakantie als gezin van vier niet door zal gaan, hopelijk in september. En als dit over is, zal ik eindelijk weer eens bij kunnen komen op het werk van de dagen thuis haha… Nu is het zowel op het werk als thuis superdruk…

Secured By miniOrange