(~215 B)
10 x deze dingen zal ik nooit gaan doen (anti-bucketlist)

10 x deze dingen zal ik nooit gaan doen (anti-bucketlist)

Afgelopen week zag ik een reclame voorbij komen en mijn eerste gedachte was; ‘djeez, daar ga je toch niet vrijwillig naartoe?!’ Ik bedacht me hoe verschrikkelijk eng ik dat zou vinden en kreeg direct inspiratie voor dit artikel. Want waar maak je me echt niet blij mee? Wat zul je me nooit zien doen? Wat is mijn omgekeerde bucketlist, met dingen die ik nooit in mijn leven zou willen? Hierbij!

1. De reclame ging over Walibi Fright Night. Ik ben zo iemand die onwijs kan schrikken. Of je nu voor me staat en ineens boe roept, of plotseling achter me staat terwijl ik geconcentreerd aan het werk ben. Ik moet dan ook altijd met mijn ogen gericht naar de deur aan het werk zijn. Ik ben snel op de kast te jagen en ga een spookhuis al niet in. Walibi Fright Night is dus iets waar je me nooit vrijwillig gaat zien lopen. Loop ik er wel? Dan moet je 112 bellen. Dan ben ik ontvoerd of ben ik gedwongen.

2. In het verlengde van hierboven, zul je me nooit in een achtbaan treffen. Ik krijg al een hartverzakking als ik er naar kijk hoe zo’n kar de afgrond in rijdt en kan het zelfs al in mijn broek doen in een houten kinderachtbaan. Ik ben eens tijdens een personeelsuitje overgehaald om mee te gaan in een houten achtbaan. ‘Is leuk! Die kinderen gaan er ook allemaal in!’ Maar de snelheid, de heuvels, het gekraak, dat is echt niks voor mij. Ik heb er nog nachtmerries van en vond het de hel. Ik ga best met je mee naar een pretpark, maar ik let op de buggy’s en tassen.

3. Sommige mensen krijgen er een kick van en hebben het hoog op hun wensenlijst staan; mij ga je nooit, maar dan ook nooit, uit een vliegtuig zien springen. Dat mensen daar überhaupt geld voor betalen is mij echt een raadsel, haha. Hetzelfde geldt voor bungeejumpen.

4. Er waren een aantal klasgenoten die na hun studie niet konden wachten om te gaan backpacken. Met een rugtas op je rug de wereld in trekken. Nu vind ik de wereld zien echt wel leuk en staan er een hoop plekken op mijn lijstje die ik nog graag wil bezoeken, maar ik ga niet met alleen een rugtas op pad. Ik boek van tevoren vluchten, leg zoveel mogelijk bestemmingen vast en weet waar ik aan toe ben. Ik hou van structuur en ook al hoef ik echt niet dagelijks vast te leggen wat ik allemaal wil zien, ik wil weten waar ik aan toe ben. Met genoeg kleding en spullen mee om me een beetje thuis te kunnen voelen.

5. Je zult me nooit mee zien doen aan Expeditie Robinson. Of eigenlijk met welk programma dan ook. Temptation Island, The Voice, Ik Hou van Holland… Ik vind het allemaal heerlijk om naar te kijken, maar mijn hoofd hoeft niet op televisie. Je kunt best zeggen dat ik een beetje camera-schuw ben. Ook een van de redenen dat ik nog steeds niet met een vlogcamera aan de slag ben gegaan. Laat mij maar lekker schrijven. Ik sta voor nu al genoeg in de spotlights.

6. Mezelf laten gaan met alcohol of drugs staat ook absoluut op mijn anti-bucketlist. Ik ben nog nooit dronken, of überhaupt aangeschoten, geweest en naar drugs ben ik ook nog nooit nieuwsgierig geweest. Ik kan me niet voorstellen dat ik denk ‘goh, dat zou ik wel eens willen proberen.’ Nooit gehad die interesse. Voor alcohol geldt: ik vind het oprecht niet lekker en vermaak me prima met mijn appelsap. Het lijkt me ook heel gek om de controle te verliezen en daar ben ik sowieso niet zo goed in.

7. Geld uitgeven in een casino. Dat vind ik een van de stomste dingen om met mijn geld te doen en aangezien ik ook rete slecht ben in gokken, een pokerface en dat soort dingen, koop ik er liever maar gelijk wat leuks van.

8. Op wintersport gaan. Het is al vaker ter sprake gekomen hier in huis en ondertussen zijn we er wel over uit; we gaan niet op wintersport en als Raymond wel wil, moet hij dat maar alleen doen. Ik heb een pesthekel aan sneeuw, heb helemaal niks met skiën, voel niks voor de apres ski en heb er werkelijk niks mee. Geef mij maar een fijne, zonnige bestemming met een zwembad, een strand, een leuke stad. No way dat je mij in de meters sneeuw gaat zien.

9. Iets wat je me ook niet gaat zien doen, is duiken. Ik krijg het spaansbenauwd bij het idee en heb altijd een soort angst dat ik niet meer boven ga komen. Met een snorkel op vind ik het al lastig, lol. Ik hou sowieso niet echt van water, dus in een duikpak krijg je me nooit, zelfs niet in ruil voor een flink groot geldbedrag. Als ik niet stik onder water, stik ik wel van de zenuwen.

10. Een tatoeage nemen staat, met pijn in mijn hart, op nummer 10. Mijn beide ouders hebben tatoeages en het is altijd een wens van me geweest om iets van Anouk, bijvoorbeeld haar handtekening (call me crazy) te laten tatoeëren. Helaas ben ik allergisch voor de inkt en is mijn dermatoloog heel stellig geweest: als jij je laat tatoeëren, loop je je leven lang met open wonden op je huid. Dat gaan we dus niet doen. Het enige wat ik zou overwegen uit deze lijst, maar wat dus helaas is uitgesloten.

Wat zou jij nooit in je leven doen?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. 25 oktober 2019 / 06:57

  Ik reageerde laatst al op een van jouw blogs dat bijna alles wat jij schrijft heel erg herkenbaar is. Op die van de tattoo na, is echt alles weer precies hetzelfde dan wanneer ik hier over zou vertellen.

 2. Arin
  25 oktober 2019 / 08:00

  Haha, het zou bijna mijn bucketlist kunnen zijn waar ik al wat dingen heb afgestreept. Behalve 6 en 10, daar heb ik niks mee en zou ook op mijn anti bucketlist staan.

 3. 25 oktober 2019 / 08:22

  Lekker, zo’n fuck-it-list. Nooit meer op dieet, vooral. En voor de rest zijn er heel weinig dingen die ik echt volledig uitsluit.

  • Manouk
   25 oktober 2019 / 09:32

   Insecten eten, een super hoge berg beklimmen zoals de mount everest, bungee jumpen

 4. Cindy
  25 oktober 2019 / 09:48

  Maar Aviafauna gaan, bah die rondvliegende vogels lijkt me niets!

 5. jessica
  25 oktober 2019 / 09:54

  Drugs alcohol roken en heb hoogtevrees dus ik blijf met mijn 2 voetjes op de grond ! 🙂

 6. 25 oktober 2019 / 09:55

  he wat leuk een omgekeerde lijst een keer 😀 jammer van die tattoo want het had echt shir geweest met iets van anouk op je lijf 😉

 7. Jennifer
  25 oktober 2019 / 19:50

  Had mijn lijstje kunnen zijn hahaha. Op nummer 10 na dan, want heb er inmiddels 7

  Vooral in nummer 8 kan ik mij erg vinden…..wintersport…..no way. Dan waag ik mij liever aan de andere nummers uit jouw lijst….alhoewel……;-)

 8. 25 oktober 2019 / 20:01

  HAHAHHA ik kon dit hele artikel gewoon lezen met jouw stem in gedachten! Ik hoor je gewoon zeggen “mij ga je nooit, maar dan ook nooit, uit een vliegtuig zien springen. Dat mensen daar überhaupt geld voor betalen is mij echt een raadsel!”.

  Heerlijk

 9. Marielle
  25 oktober 2019 / 20:22

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik weet wel waarom ik een stille lezer ben, dit lijstje had ik zo kunnen schrijven! Lang leve de introvert, daar hoort dit ook bij denk ik 😀

 10. Wanda
  25 oktober 2019 / 20:35

  Oh ik herken van de lijst nummer 1 t/m 9! Had ik zo geschreven kunnen hebben! Gelukkig kan ik wel tegen tatoeages en heb er meerdere. Nu geen plannen voor nog meer, maar ik zeg nooit nooit.

  • Ellen
   26 oktober 2019 / 10:34

   Zo leuk dit lijstje! Ik ben ook een echte introvert, maar toch heb ik vrijwel alles van dit lijstje juist wel gedaan. Die fright night nooit meer trouwens! Maar achtbanen en duiken vind ik te gek. Een tatoeage nemen is dan weer als een van de weinige dingen uit het lijstje niet mijn ding.

 11. Jessica
  25 oktober 2019 / 20:46

  2, 6, 7, 8, 9 en 10 kan ik afvinken . Duiken is het beste ooit maar ik kan me je angst wel voorstellen! Op mijn fck it list staat onder andere; mijn haar rood verven, piercings nemen, bungeejumpen, een bakfiets rijden en kamperen

 12. 25 oktober 2019 / 22:45

  N.a.v. de Fright Night: Ik was vanavond gelukkig net de supermarkt uit (en ik al 2 kinderen in Halloween kostuum had gezien) toen ik door het raam zag dat er een soort horrorclown opdook naast de caissière waarbij ik had afgerekend… Ik was zo blij dat ik buiten stond!

  Wat ik nooit zou doen is meedoen aan een tv-datingprogramma. En helemaal niet aan dat foute Naked Attraction. Brrrr… Ik ben er trouwens wel voor gevraagd doordat ik bij een castingbureau in het systeem staan..

 13. Sara
  29 oktober 2019 / 09:06

  Haha leuk! Hier veel hetzelfde. Al vind ik skiën geweldig! Maar ik heb inderdaad niks met alcohol, drugs, tattoos, springen uit een vliegtuig. No Thank you! Al betaal je me 1000€ doe ik het niet, laat staan er zelf voor betalen haha! Duiken heb ik 1 keer geprobeerd, maar na 10 min gestopt. Niks voor mij helaas!

Secured By miniOrange