(~215 B)
Werkweek drie zit erop!

Werkweek drie zit erop!

Zo, de derde werkweek zit er ook weer op en tijdens het schrijven van deze blog ben ik lekker met mijn gezinnetje aan het genieten van een fijn paasweekend.  Heerlijk zo’n extra dag vrij, tijd om even bij te tanken!

Maandagochtend was het weer zo ver; om half 8 was ik bij het kinderdagverblijf om Denzel weg te brengen. Ik ben dan altijd een van de eersten. Denzel had er zoals altijd weer erg veel zin in, want met een vrolijke lach liet ik hem achter. Zoals jullie weten ben ik 8 uur minder gaan werken. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad, want ik vind het heerlijk om twee dagen thuis te zijn: lekker in het huis rommelen en leuke dingen met Denzel doen. Dit betekent echter ook dat ik het in de drie dagen die ik nog wel werk voor mijn gevoel drukker heb gekregen. Mijn uren worden namelijk maar voor de helft door een andere collega overgenomen. Tel daar bij op dat het op dit moment sowieso druk is en dan heb je al snel het idee tijd te kort te komen. De verleiding is er dan om wat langer te blijven zitten, maar dat gaat natuurlijk lastiger met een kleintje. Ik heb daarom met mezelf (en vriendlief) afgesproken dat ik uiterlijk om kwart over vijf stop. Daar houd ik me nu dan ook streng aan, want een keertje wat langer blijven zitten wordt dan al snel nog een keer en uiteindelijk iedere dag. Ik ken mezelf en we willen voor Denzel toch een soort van ritme aanhouden.

Meestal zet ik rond kwart voor vijf / vijf uur mijn computer uit. De ene keer rijd ik vanuit mijn werk meteen naar het kinderdagverblijf om Denzel op te halen. Bij lekker weer ga ik vaak eerst naar huis om de auto weg te zetten en loop ik met de kinderwagen naar de opvang om Denzel op te halen.  Voor jullie beeld: meestal ben ik zo rond half 6 op het kinderdagverblijf. En elke keer verbaas ik me weer dat ik dan een net zo lege gang in loop als ’s ochtends.  De meeste kinderen zijn dan namelijk al opgehaald. Hoe doen andere ouders dat toch? Ik vind het maar knap, het lukt mij echt niet om hem eerder op te halen.

Hoe de rest van de avond er dan uit ziet? Rond een uur of 6 eten we. Nu we de Stokke stoel hebben, komt Denzel gezellig bij ons aan tafel zitten. En meneer vindt dat zelf ook super leuk! Elke keer weer geniet ik van zijn gelach en gebrabbel als hij erbij zit.

Na het eten doen we hem in bad en krijgt hij lekker schone kleren aan. Dan is het meestal al zo rond 7 uur: tijd voor de fles! Daarna is het vaak nog even knuffeltijd en speelt hij in de box.  Tussen 8 en 9 gaat hij dan meestal naar bed. Het verschilt nog een beetje per dag hoe laat hij moe begint te worden. Rond half 11 maakt Geert of ik (afhankelijk van wie ‘late dienst’ heeft haha) hem wakker en krijgt hij zijn laatste fles. Kortom, de avond is voorbij voor je het weet! Hoe zien de avonden er bij jullie uit?

Over die laatste fles gesproken. We zijn een beetje in dubio wat we daar mee zullen doen. We moeten Denzel dan namelijk echt wakker maken en steeds vaker drinkt hij de fles niet helemaal leeg. Het kan dus goed zijn dat als we hem niet wakker maken hij gewoon doorslaapt. Maar misschien ook niet. En krijgt hij dan nog wel voldoende voeding binnen? De andere flessen ophogen vind ik geen optie, want de 200 ml die hij nu drinkt vind ik genoeg. Aankomend weekend willen we beginnen met zijn eerste groentehapje dus ik ga woensdag maar even naar het inloopspreekuur van het consultatiebureau om te overleggen hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Hoe hebben jullie het gedaan met de flesvoeding in combinatie met het groente- en fruithapje\

Tot de volgende keer!

Liefs, Niki

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. 22 april 2014 / 09:51

  Leuk weer om te lezen! Wat een lange dagen maak je, knap hoor! Wat betreft de voeding, als jouw gevoel zegt dar die avond voeding eraf kan dan kun je daar zeker op vertrouwen en het gewoon uitproberen, mama’s moedegevoel heeft vaak wel gelijk 🙂 succes!

 2. Mama van 2
  22 april 2014 / 10:55

  Ik las het stukje over de avondvoeding en dat had ik ook geschreven kunnen hebben. Hetzelfde ook 2x meegemaakt bij mijn kindjes. Als je het voedingsschema zou volgen zou die avondfles echt ‘nodig’ zijn. Maar als Denzel al zo lekker doorslaapt heeft hij er eigenlijk geen behoefte aan. Zeker als hij lekker groeit. Dan zit je m eigenlijk te veel te geven. (Al is dat volgens de ‘richtlijn’ niet zo)
  Bij mij zeiden ze op het CB het volgende: Kijk wat je kindje nodig heeft, is het niet hongerig ga hem/haar dan niet wakker maken. (Bij pasgeboren baby’s is dat een ander verhaal)Je kindje kan het echt zelf goed aangeven.
  Maar dat is de theorie. Als mama zijnde durfde ik het (zeker bij de 1e) een aantal weken echt nog niet aan om de avondfles te skippen. Doe lekker wat goed voelt!

 3. 22 april 2014 / 11:47

  Ik heb geen ervaring met flesvoeding maar zou het gewoon eens proberen om die fles niet te geven. Je merkt het vanzelf. Zeker als je straks met een groentehapje gaat beginnen. Misschien dat je hem groente kunt geven en dan ergens in het midden gaan zitten qua tijd tussen de laatste twee voedingen. Ik roep maar wat hoor, dit kwam in ieder geval bij me op. Het is zo weer terug gedraaid als het niet werkt.

 4. Irini
  22 april 2014 / 11:48

  Toen ik doorkreeg dat ik mijn kindje wakker moest maken voor de laatste fles en ze elke keer half in slaap viel tijdens het drinken ervan ben ik er mee gestopt. Nooit spijt van gehad, ze had hem duidelijk niet meer nodig

 5. thecla
  22 april 2014 / 11:50

  Ik denk dat kinderen zelf wel wakker worden wanneer ze behoeften hebben om te eten. Lekker laten slapen! Slaap heeft hij ook nodig. En wanneer hij honger heeft dan hoor je hem wel hoor! Maar goed, je moet natuurlijk doen waar jij je het fijnst bij voelt.Succes!

 6. Angela
  22 april 2014 / 12:27

  Mijn kleintje (donderdag 12 weken) krijgt rond 19 uur de laatste fles, sinds 3 weken slaapt hij dan van 20.00 / 20.30 uur tot 07.00 uur. Eerst maakten we hem ook rond 23 uur nog wakker voor de laatste fles, maar inderdaad, half slaperig dronk hij de fles niet meer leeg. We besloten om hem niet meer wakker te maken, en hij slaapt heerlijk door. Hij krijgt nu 4 flessen van 180 cc, op het CB vonden ze het prima, hij moet minimaal 500 cc drinken en maximaal 1000 op een dag, en daar zit hij dus netjes tussen. Kortom lekker proberen, als ie honger heeft komt ie vanzelf!

 7. 22 april 2014 / 15:57

  Wij hebben ook getwijfeld om de laatste voeding eraf te halen. Ze had en tijdje meer trek op de dag. Het consultatiebureau raadde het echter nog af. Ze vonden het nog te vroeg (4mnd). Waarschijnlijk was het een sprongetje of fase, want na twee weken drinkt ze nu haar flessen (5x 180 – 6 schepjes) ineens niet altijd meer leeg.
  Wij geven onze dochter nu wel zelf gepureerd fruit. Ze krijgt ongeveer de hoeveelheid van een half potje tussendoor. Ook bij het kdv krijgt ze vers fruit.

 8. Annemarie
  22 april 2014 / 22:06

  Eens met de mama’s hierboven. Ons manneke van 19 weken drinkt alweer 4 weken alleen kunstvoeding en laat zijn laatste fles staan. We maken hem niet meer wakker en hij slaapt van 20.30 tot 7.30 door.

Secured By miniOrange