Mijn ultieme watch-list op dit moment

Mijn ultieme watch-list op dit moment

We gaan richting september en dat betekent ook dat er eerdaags weer een heel nieuw televisieseizoen op ons staat te wachten. Heerlijk! Programma’s en series via internet en televisie kijken is nog steeds het liefste wat ik ’s avonds doe zodra de kinderen op bed liggen. Soms pak ik er een boek bij, maar vaker vind ik het toch lekkerder om mijn verstand op 0 te zetten en een van mijn guilty pleasures te kijken. Er zijn een aantal programma’s waar ik naar uit kijk en ook zijn er een paar series die ik absolute aanraders vind. Ik deel er vandaag zeven uit mijn ultieme watch-list.

mommyhood 2

Expeditie Robinson

Met dit programma heb ik een haat/liefdeverhouding. Het ene seizoen verslind ik helemaal terwijl ik het andere seizoen helemaal niet bekijk. Voor nu heb ik er wel weer zin in, ook omdat er meer onbekende Nederlanders in zitten. Altijd leuk om te zien hoe deze mensen het er vanaf brengen op een onbewoond eiland met bizarre opdrachten.

This Time Next Year

Ik weet niet precies waarom, maar ik vind transformatie-programma’s erg leuk om te kijken. Van Obese tot mensen die een neuscorrectie willen; het houdt me geboeid. In This Time Next Year zien we mensen met dromen en wensen die ze in 12 maanden proberen te verwezenlijken. In de studio bij Wendy van Dijk gaan we dan de ontwikkeling zien en hoe ze het jaar hebben doorgebracht. Wij als kijker zien iedere week het begin én het eind van de transformatie. Het zal een grote productie geweest zijn om de mensen een jaar lang te volgen en ik kan nu al niet wachten. Het gaat over mensen met heel uiteenlopende doelen zoals het leren lezen en schrijven op oudere leeftijd, het overwinnen van een ziekte, het krijgen van een kindje of het opnieuw leren lopen na een ongeluk. Kom maar door!

Beter Laat Dan Nooit

Zo nieuwsgierig ben ik naar dit programma na alle teasers. De vier Nederlandse televisiepersoonlijkheden, Willibrord Frequin (76), Peter Faber (74), Gerard Cox (78) en Barrie Stevens (74) gaan samen met Olcay Gulsen een roadtrip maken door Zuidoost-Azië. Acht weken lang touren ze door Japan, Vietnam, Thailand en Sri Lanka en kunnen wij deze belevenissen volgen. Ze houden onder andere een echte Mario Kart race door de straten van Tokyo, bezoeken een Hindoe festival in Sri Lanka en ze volgen bokslessen in Bangkok. Tijdens deze activiteiten schijnen we getuigen te zijn van diepgaande en ontroerende gesprekken. Het kan óf fantastisch zijn, of vreselijk worden. Ik vind de mannen los van elkaar niet zo interessant maar met zijn vieren, en dan in combinatie met Olcay, kan het nog weleens verrassend uitpakken.

Effe Geen Cent Te Makken

Ik ben echt een sucker voor dit soort programma’s, tot grote ergernis van Raymond, maar dit wil ik absoluut weer zien. In dit programma gaat de familie Roelvink tijdelijk verhuizen naar een minimawijk in Amsterdam. Een maand lang moeten ze leven van een bijstandsuitkering. Dat kan niet anders dan mega slechte, maar héérlijke televisie worden… Ondanks dat Dave er momenteel een potje van maakt kan ik niet anders dan zeggen dat ik me hier op verheug.

Homeland

Mijn absolute favoriete serie van de laatste jaren, is Homeland. Alle seizoenen zat ik gekluisterd voor de buis met Raymond en keken we de ene na de andere aflevering. We gaan eerdaags aan seizoen zeven beginnen en hopelijk komt acht daarna ook snel. Dat is trouwens wel de laatste en dan ga ik de fantastische actrice Claire Danes wel missen… Als iemand me naar mijn favoriete serie vraagt, dan is Breaking Bad verplaatst naar plaats twee en noem ik nu Homeland. Heerlijk! Wil je Homeland nog via Netflix kijken dan moet je snel zijn. Vanaf 8 september zijn alle zes seizoenen verwijderd. Meh!

Orange is the New Black

Op mijn watch-list voor aankomende herfst en winter: Orange is the New Black! Ik heb twee seizoenen gekeken en ben toen om een of andere reden afgehaakt. Geen idee waarom! Ik wil dus helemaal weer van voor af aan beginnen en dan lekker de tijd nemen om alles te bekijken. Raymond moet in oktober weer voor zijn werk naar het buitenland dus wie weet duik ik ’s avonds vroeg mijn bed in om iedere avond te bingewatchen!

Shooter

De serie waar Raymond en ik als laatste aan zijn begonnen, is Shooter. En ik vind het heerlijk! Niet alleen de hoofdrolspeler (hallo Ryan Phillippe), maar ook het verhaal houdt me heel erg geboeid. Het eerste seizoen was fantastisch, het tweede seizoen vond ik ook nog geweldig om te bekijken. Het derde seizoen houdt me iets minder bezig, maar alsnog kijken we het af omdat ik wil weten hoe het afloopt. Seizoen 1 heeft een afrondend verhaal, seizoen 2 loopt verder in seizoen 3. Halverwege seizoen 3 sluit het verhaal zich af maar komt er weer iets anders om de hoek kijken. Ondanks de ietwat tegenvallende laatste afleveringen vind ik het toch een aanrader. Kijken dus!

Share:

1 Reactie

  1. 23 augustus 2018 / 09:59

    alles in je lijstje op temptation na dan hebben ze hier gezien hihi behalve ik dan want deze saaie doos kijkt geen netflix hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.