(~215 B)
Tien mama-musthaves voor in je tas

Tien mama-musthaves voor in je tas

Nu Skyler wat ouder is neem ik minder zooi mee in de luiertas als we op pad gaan. Als we maar heel even de deur uit gaan, gooi ik soms alleen een luier en een pak natte doekjes in mijn eigen tas om niet al teveel mee te hoeven nemen. Maar in welke tas van mij je ook kijkt; in ieder exemplaar vind je hetzelfde. De standaard dingen zoals de portmonnee, sleutels en de telefoon, maar ook zeker absolute mama-musthaves. Wat is er voor mij onmisbaar als ik even met Skyler aan de wandel ga of op pad ben?

Een hydrofielluier. Echt. De keren dat ik hem ben vergeten zijn op twee handen te tellen en juist op die momenten presteerde Skyler het om al zijn eten, inclusief de ochtendfles, weer vanuit zijn maag omhoog te halen en zijn hele jas en wagen onder te kotsen. Natuurlijk geen zakdoek te bekennen in die megagrote tas die ik vaak mee heb.

Rozijnen. Ik heb áltijd een doosje rozijnen mee en in iedere tas kun je er eentje vinden. Het werkt perfect als chantagemateriaal en als Skyler aan het jammeren is, koop ik hem om met deze dingen. Succes gegarandeerd.

Naast de luiers en natte doekjes heb ik ook altijd luierzakjes mee. Hoe vaak ik wel niet met een poepluier in mijn tas heb gelopen omdat ik hem niet zo snel kwijt kan… En geloof mij; zo’n lucht wil je niet in je dure tas.

Skyler slaapt altijd heel gemakkelijk in de wagen en negen van de tien keer valt hij in slaap als we naar iets onderweg zijn. Omdat hij altijd met speen slaapt, heb ik een reserve in vrijwel ieder vakje. Eén keer heeft Skyler de hele boel bij elkaar geschreeuwd omdat ik dat ding vergeten was en ben ik rennend de Etos in gelopen om vervolgens drie pakjes te kopen. Die dingen raak je altijd kwijt dus zorg voor een tweede en zelfs een derde.

Oordopjes! Niks lekkerders dan deze in je oren te pluggen met muziek aan als je kindje net in slaap is gevallen. Je moet dan wel de wagen duwen; dit is een vorm van me-time. Heerlijk in de buitenlucht met een slapend kind en je favoriete muziek.

Sinds mijn zwangerschap kan ik niet meer zonder agenda. Mijn hoofd is een vergiet en dat is na de bevalling niet veel beter geworden. Ik moet niet alleen afspraken noteren, maar ook drie keer een adres checken, een idee opschrijven of andere zaken noteren voordat ik het vergeet.

Zorg te allen tijde voor een schoon setje kleding. De ongelukjes gebeuren altijd als je minimaal een half uur van huis verwijderd bent waardoor het poep niet alleen op de randjes van de romper te vinden is, maar langzaam richting de nek verdwijnt.

Kijk je in mijn tas, dan vind je altijd paracetamol; de zetpilvariant voor Skyler voor als hij koorts heeft, zich niet lekker voelt of last van zijn oren heeft en de gewone voor mij omdat die slapeloze nachten en die hysterische buien mijn hoofd af en toe om paracetamol laten smeken.

Water. Om je paracetamol mee weg te spoelen, je handen mee te wassen als je opeens ergens op een verdwaalde plek je kind moet verschonen en om beide van te drinken. Want als je op zoek moet naar een flesje water, duurt het vaak eeuwen voordat je eindelijk die ene winkel tegenkomt.

Last but not least; crackers of eventueel een zakje met koekjes. Je zal maar een half uur op de tram moeten wachten terwijl je kindje net honger begint te krijgen. Geloof mij; been there done that.

Vertel eens; wat is jouw absolute musthave voor onderweg?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 1. Roos
  17 februari 2015 / 15:48

  Haha inderdaad; koekjes om hem mee om te kopen!
  De rest ook allemaal heel herkenbaar. Ik heb ook altijd van die snoetenpoetsers mee, ideaal die dingen!

 2. 17 februari 2015 / 15:52

  Wat een handige dingen! De hydrofielluiers waren hier ook favoriet, nu droog ik er vaak de afwas mee af haha.

 3. 17 februari 2015 / 17:14

  Overal waar ik ga, zelfs in/om huis, loop ik rond met een hydrofielluier. Precies wat jij zegt: als je nét even de trap oploopt ofzo bedenkt hij zich om z’n melk over je heen te gooien hahaha. Heerlijk. Not.

 4. 17 februari 2015 / 18:12

  Ik heb standaard rietjes in mijn tas. Mijn dochter kan met een rietje prima drinken en een flesje water is in tijden van nood zo gekocht! Op die manier hoef ik niet altijd rietjesbekers mee te sjouwen.

 5. 17 februari 2015 / 18:19

  Wat interessant! Ga het opslaan, voor wanneer ik het nodig ga hebben 🙂

 6. Trang
  17 februari 2015 / 19:20

  Ik ga nooit de deur uit zonder luiers en vochtige doekjes.

 7. Wendy
  17 februari 2015 / 19:42

  Ik heb standaard ook toetenpoetsers en babykoekjes in mijn tas.

 8. 17 februari 2015 / 22:38

  Haha, ik had ook altijd koekjes bij me als ‘chantagemateriaal’ 🙂 En doekjes (ipv hydofielluiers).

 9. ingrid
  18 februari 2015 / 06:39

  Leuk en grappig stukje Shir xx

 10. 18 februari 2015 / 09:28

  Oh ik heb bijna geen enkele van die dingen bij haha..
  Wel standaard luier in mijn tas en een drinkbeker!

 11. 18 februari 2015 / 11:00

  Leuk stuk! En ja zelfs met een peuter heb ik deze dinge standaard in mijn tas

 12. 18 februari 2015 / 19:52

  Handig! Vooral het extra setje kleren inderdaad. Ik ben benieuwd wat ik straks allemaal mee ga slepen, waarschijnlijk veel te veel haha!

 13. 1 maart 2015 / 02:36

  Wij hebben 1 speen. Heb geen extra exemplaar in huis. Verder ben ik gestopt met die grote tas mee te schouwen. Een rugtasje met een hydrofiele luier, luier, billendoekjes, toetendoekjes, slabbetje, flesje drinken, zakje met soepstengels, rozijntjes en vaak vergeet ik die speen mee te nemen. Hij krijgt die ook alleen bij middagslaapje en in de avond.

Secured By miniOrange