Things to love #4

Things to love #4

Sinds mijn zwangerschap heb ik er echt een nieuwe hobby bij; kinderkleding en -spullen. Ik zou Mommytobe iedere dag wel vol kunnen gooien met tientallen artikelen over al dat moois wat ik tegenkom als ik niet nog meer dingen te doen had. Ik had zelfs misschien wel een webshop gehad met kinderitems als ik wat meer handen zou hebben. Want o, wat is het toch allemaal leuk. Ik krijg er maar geen genoeg van. En daarom vind ik deze rubriek zo fijn. Om toch in het kort leuke dingen met jullie te delen. Want die leuke dingen zijn er genoeg!

play-and-go-lego-bag-moustache

Skyler heeft een heel leuk speelhoekje maar presteert het om al zijn troep door het hele huis te verspreiden. In dat hoekje is hij simpelweg nooit te vinden. Wel als we een kleed in het midden van de huiskamer leggen met wat speelgoed. Dan gaat hij daar weleens zitten om met zijn spulletjes te spelen. Om vervolgens weer weg te kruipen en de troep te laten voor wat het is. Play & Go zorgt ervoor dat je huis iets minder chaos is. Het speelkleed kun je op de grond leggen met daarop al het Duplo, de blokken, knuffels, ToetToet auto’s en noem het maar op. Aan het einde van de dag pak je het kleed bij elkaar, trek je aan het touwtje en is alles verstopt in de opbergzak. Je gooit het in de speelhoek van je kind en de volgende dag tover je het weer tevoorschijn. Moet je er nog wel even voor zorgen dat je kindje het allemaal op het kleed houdt… Maar het is een begin! De zak is tevens gemakkelijk mee te nemen, waardoor je al het favoriete speelgoed bij elkaar hebt. Fijn voor een autovakantie, een logeerpartijtje bij opa en oma of om alle spullen te verkassen van de woonkamer naar zijn of haar eigen slaapkamer.

De Play & Go is verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints voor een bedrag van 34 euro. Ik ontving de variant met de snorren en dat is tevens direct mijn favoriet. Kijk op de website voor meer informatie.

26_BB_PE2015-682x1024

Als het ons ooit nog eens gegund is om een tweede kindje te krijgen, en ik daar een beetje aan toe ben, is Petit Bateau absoluut een merk dat ik in de gaten ga houden. Nu was ik er al van op de hoogte toen Skyler nog wat kleiner was, maar ik heb er (helaas) iets te weinig naar om gekeken. Want als ik dat wel had gedaan, had Skyler absoluut wat kledingstukken van Petit Bateau in de kast gehad. Het is niet heel erg goedkoop, maar gelukkig ook niet in de prijscategorie ‘onbetaalbaar’. Ik had een gestreept boxpakje dat ik iedere week wel drie keer waste zodat hij het direct weer aan kon. Petit Bateau heeft mooie pakjes voor de allerkleinsten, voornamelijk met streepjes waar ik dól op ben. Voor zomer 2015 zien we veel roze en blauw, zonder teveel poespas. Maar natuurlijk wel met de touch van Petit Bateau; streepjes, kraagjes, bootjes en nog meer van dat soort invloeden. Mijn favoriet is dit blauwe pakje. Fantastisch!

Meer over en van Petit Bateau vind je hier.

123456-315-x-38-x-41-15110111-product_rd-1742204015

Skyler kreeg op zijn verjaardag best veel houten speelgoed en ik denk dat dat wel het leukste is wat je een kindje op deze leeftijd kan geven. Het is simpel, heel sterk en gewoon vaak kleurrijk en fijn om mee te spelen. Van Betty ontvingen we een prachtige trein en het stickertje op de verpakking verklapte me dat het bij Hema vandaan kwam. Toen ik vorige week bij deze winkel binnen was, kon ik het dan ook niet laten om even te kijken bij al het andere speelgoed wat ze te bieden hebben. En de houten items vond ik echt fantastisch. Een muziekdoos, leuke keukenspulletjes, auto’s, treinen, dieren… Van alles en nog wat! Online is de collectie zelfs iets uitgebreider en vind je er tevens loopauto’s, een geweldige loopkar, xylofoon, een poppenhuis en een hobbelpaard. Nostalgie ten top. Het mooie is dat alles ook nog goed betaalbaar is en dat je al leuke spulletjes hebt voor slechts 1 euro. Leuke schoencadeautjes of aardigheidjes dus! Zo kun je nog eens iets meenemen zonder direct flink de portemonnee te moeten trekken.

Alle houten speelgoed vind je hier. Let op: het assortiment kan per winkel verschillen en veel dingen zijn ook alleen online te koop.

Schermafbeelding 2014-11-17 om 13.04.41

Op Quarter Magazine las ik een stukje over de webshop Fish on the Moon. Ik besloot een kijkje te gaan nemen en had dat beter niet kunnen doen. Wat een fijne shop met mooie merken! Fish on the Moon verkoopt items van onder andere Emile et Ida, Claesens, Naif en Babe and Tess. All the best from East to West, maar met een soft spot voor moois uit eigen land. Ze zoeken overal merken en door dit alles te combineren met elkaar, krijgt jouw kindje een eigen stijl en identiteit. Een shop waar je terecht kunt voor eens andere merken die je niet overal vindt. Mijn favoriet is Emile et Ida en daar zal ik later zeker nog even een artikel aan wijden. Voor nu staat de webshop bij mijn favorieten en als Skyler een maatje gegroeid is en weer nieuwe kleding nodig heeft, ga ik zeker weer even kijken of ik iets leuks kan bestellen.

Klik hier voor de mooie webshop.

4252_dc25d70339-blanket_2_packshot

Mini Rodini kennen we allemaal van de hysterisch geprinte kledingstukken. Ik hou ervan. Sinds ik een bezoekje heb gebracht aan Big & Belg ben ik verkocht en zou ik de hele collectie wel willen hebben. Nu kun je alle printjes met elkaar combineren wat voor een leuk en fleurig effect zorgt, maar je kunt natuurlijk ook voor een geprinte broek gaan en deze combineren met een effen shirtje. Ik kan niet wachten tot hij zijn items aan kan. Ik heb ze iets groot gekocht zodat ik er nog eventjes plezier van kan hebben. Het is geen goedkoop merk maar als je veel webshops in de gaten houdt kun je nog weleens leuke aanbiedingen treffen. Voor nu laat ik jullie iets zien wat helemaal Mini Rodini is, maar wat eens iets anders is dan kledingstukken: heerlijke dekens! De prints zijn net zo hysterisch, maar het is ook zeker net zo leuk als alle kleding. Ik vind de kleden prachtig voor in bed of in de wagen. Vooral in de wagen, zodat je er lekker mee kunt pronken buiten. Lekker warm voor je kindje en prachtig voor het oog. En het fijne: ze groeien er niet uit waardoor je er lang plezier van kunt hebben!

De dekens kosten 61 euro en zijn daarom zeker niet goedkoop maar o, wat een eyecatchers. Meer informatie vind je hier.

Share:

20 Reacties

 1. 17 november 2014 / 15:27

  Leuk!!! Petit Bateau vind ik de ontdekking van de eeuw bij beebje twee. Wij hebben er een aantal rompers en een boxpakje van en ik vind het echt geweldig spul.

 2. 17 november 2014 / 15:31

  Dit vind ik een leuke rubriek! Die items van houten speelgoed spreekt me gelijk aan, daar wil ik voor Lana ook meer van kopen en een loopkarretje staat hier op de wishlist. Dat houten keukenmachine dingetje is ook zo schattig

 3. 17 november 2014 / 15:46

  Wat een leuke rubriek! Jaren geleden zelf zo’n leuk speelkleed-maar-ook-tas gemaakt (zie mijn Pinterest ‘Made by me’-bord als je nieuwsgierig bent), niet zo moeilijk en inderdaad super praktisch! Al heeft de Play and Go wel erg mooie printjes!

 4. 17 november 2014 / 17:23

  Dat speelkleed is echt leuk, wat slim bedacht ook. In 1 keer van je rommel af. Leuke rubriek is dit!

 5. 17 november 2014 / 18:19

  Die deken is echt heel gaaf!!! Dat speelkleed wilde ik zelf eens makem maar is er nooit van gekomen haha

 6. Renee
  17 november 2014 / 19:46

  Ik hou van deze rubriek! Allemaal verschillende leuke dingen 🙂

 7. 17 november 2014 / 20:46

  Hoi Shirley,
  Wat schrijf je ontzettend leuk! Ook fijn om te lezen dat je onze webshop kunt waarderen, daar worden wij heel erg blij van. Bedankt.

 8. 17 november 2014 / 21:41

  Dit artikel is leeeeuk, zelfs als je geen moeder bent 😉

 9. Kaatje
  17 november 2014 / 21:42

  Sorry shirley ik vond je altijd heel leuk maar ik vind je steeds meer materialistischer worden. Bij jou lijkt het wel alleen maar om kopen kopen kopen te gaan.

  • Ingrid
   17 november 2014 / 23:03

   Ik heb er zelf geen problemen mee en kan mij voorstellen dat het gat wat gastbloggers hebben achter gelaten toch gevuld moeten worden, ik vind deze manier niet storend, maar ieder zijn mening en aantrekkingskracht op de blog…

   • Shirley
    Auteur
    18 november 2014 / 08:35

    Dit heeft voor de rest niks met een gat opvullen te maken. Ik vind het gewoon heel leuk om leuke spulletjes te delen en dit af te wisselen met persoonlijke stukken. Kan nu eenmaa niet iedere dag over Skyler of het moederschap schrijven. Mommytobe is hetzelfde als Styleguide; een mix tussen persoonlijke artikelen en leuke collecties, spulletjes die ik leuk vind en andere informatieve dingen.

  • Shirley
   Auteur
   18 november 2014 / 08:31

   Volgens mij geef ik alleen maar tips en laat ik dingen zien die ik óf opgestuurd heb gekregen, óf die ik gewoon heel leuk vind om te delen. Daar draait deze rubriek nu eenmaal om 🙂 Mommytobe bevat persoonlijke artikelen maar ook gewoon informatie over nieuwe collecties en dingen die ik graag wil delen. Dat is altijd al zo geweest! En ja, er zit een persoonlijke noot in zoals bijvoorbeeld dat ik het leuk vind of het wil hebben. Lijkt me niks raars aan. Vorige keer liet je een reactie achter dat je die gastbloggers niks vond en nu ik het zelf vul is het ook niet goed. Ik ben wel benieuwd wat je dat zou willen zien 🙂

   • Kaatje
    18 november 2014 / 11:02

    Valt mij op dat je de laatste tijd zo hebberig bent als het om spullen gaat.

    Ik lees wel eens mee in het mommybloggerstopic op egf en daar kwam dat ook naar voren en kan mij daar wel in vinden
    Jammer want ik dacht dat je niet zo was.

    • Shirley
     Auteur
     18 november 2014 / 15:04

     Het forum lees ik niet meer omdat ik me daar echt niet beter door ging voelen. Je hebt mensen die het leuk vinden wat je doet en je hebt mensen die het verschrikkelijk vinden. Ik kan helaas niet iedereen tevreden houden. Nogmaals: het is niet de bedoeling om hebberig te zijn. Dit is een rubriek waar ik items plaats die ik tegenkom, die ik opgestuurd heb gekregen of die ik fantastisch vind, ongeacht het feit of ik het wel of niet heb. En dat ik schrijf dat ik het graag wil hebben betekent dat het echt mijn ding is en heeft niks te maken met het feit dat ik het ga kopen of per sé moet hebben. Ik deel mijn mening over items en in deze rubriek zijn dat toevallig dingen die ík leuk vind. Voor de rest zie je op de site persoonlijke verhalen over het moederschap, over Skyler, leuke collecties, speciale kinderitems, etc. Gewoon lezen wat je wel leuk vindt en overslaan wat je niet bevalt. Je kan ook gewoon niet alles leuk vinden, dat heb ik ook zo vaak bij anderen. En als het helemáál niet in de smaak valt bij je; dan zijn er nog honderden blogs waar je datgene kunt vinden wat je wél zou willen lezen. Ik hoop natuurlijk dat je op Mommytobe blijft en antwoord geeft op de vraag wat je graag zou willen zien maar zoals ik hierboven al vertelde; ik kan niet iedereen tevreden houden. Ik doe wat ik leuk vind, ik schrijf over wat ik leuk vind en dat zal ook gewoon zo blijven 🙂 Ik hoop dat hiermee deze discussie klaar is. Je kan me altijd mailen als je er meer uitleg over wil geven!

 10. Ingrid
  17 november 2014 / 23:00

  Fijne rubriek…

 11. Margriet
  18 november 2014 / 08:15

  o yes, weer een zuurpruim! Ik vind het een geweldig leuke rubriek; vooral kado ideetjes voor anderen.

 12. Trang
  18 november 2014 / 09:21

  Leuk! Petit bateau vind ik een super mooi merk. Clean en niet te druk, kwaliteit. Houten speelgoed ben ik de laatste tijd ook fan van, aangezien mijn zoontje van twee alles molt wat hij mollen kan

 13. Daisy
  18 november 2014 / 09:23

  Wat een leuk rubriek ! Heb al even snel stiekem gekeken bij fish on the moon. Wat een leuke shop.

 14. 20 november 2014 / 20:14

  Wat een leuke spulletjes…ik vind die kleertjes van Mini Rodini ook altijd zooo leuk… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.