(~215 B)
Stonne vertelt #31: The secret of your future is hidden in your daily routine

Stonne vertelt #31: The secret of your future is hidden in your daily routine

Spannende titel, of niet? Op de een of andere manier heb ik dus iets met quotes, zoals je inmiddels wel weet. Zo zag ik laatst bovenstaande quote van Mike Murdock. Ik kende de hele man niet. Ik heb hem gegoogeld en hij is niet per se ‘my cup of tea’, maar deze quote vond ik top.

Dit past namelijk totaal bij hoe ik mijn (vernieuwde) business zie. Wat ik al jaren aan het doen ben, waar ik totaal achter sta. Namelijk je dagelijkse routine, je bezigheden bekijken, de balans opmaken, om zo naar de toekomst te gaan die jij voor je ziet.

De meeste klanten komen bij mij voor overzicht, meer rust en tijd voor bijvoorbeeld het gezin. Of ze willen meer omzet, meer groei en weten dat ze dan iets in hun business anders moeten gaan doen. Maar wat en hoe? Daar komen ze vaak niet uit. Als ze dan bij mij een sessie boeken, komen ze met de tofste ideeën en oplossingen. ‘Als dat dan loopt, dan kan ik ….’ Of ‘als ik dat niet meer doe, dan gebeurt er ….. ‘.
Ik luister graag, het zijn succesvolle ondernemers waar ik veel van kan leren. En ik vind mijn oplossing dan vaak ‘simpel’ klinken. Maar als ze dan vragen hoe ik het zie; wat zou ik dan veranderen? Dan zeg ik altijd ‘jezelf’. Dit klinkt makkelijk, want de grootste uitdaging van elke ondernemer is om zichzelf aan te passen. Om zelf – tijdelijk – zoveel energie te steken in het veranderen van kleine gewoontes, om uiteindelijk veel meer rust te ervaren en tijd te hebben voor die groei of voor je gezin.

Ik zeg altijd ‘je investeert in mij’. Een business manager. Maar weet dat je het niet afkoopt. Als ik met je ga werken, dan zal het misschien zelfs eerst voelen als een last. Ik vraag je echt in het begin veel tijd te besteden aan de dingen die jij wil loslaten, wil overdragen, etc. Terwijl je juist eigenlijk die dingen zo snel mogelijk op andermans bordje wil leggen.

We zijn gewend dat, als je ergens voor betaalt, het dan ook opgelost is of wordt. En bij veel dingen is dat zo. Je hebt honger, je koopt een brood en daarmee is je probleem ‘honger’ letterlijk gestild. Je gaat naar de tandarts, je laat je gebit checken of de tandarts verhelpt je van je probleem, je (verzekering of jij) betaalt en je bent klaar. Maar als je als ondernemer werkt, dan is er geen quick fix voor als je echt meer ruimte, tijd, winst en/of groei wil. Je zult dan eerst met de billen bloot moeten om vervolgens verder te gaan.

Neem de personal trainer. In het verleden trainde ik samen met mijn vader bij een personal trainer. In eerste instantie dacht ik ‘poeh he, wat een bedrag per maand’. De eerste paar keer vond ik het niet leuk. Het was zwaar, de oefeningen lukte me nog niet, ik had dagen spierpijn en ik zag niet direct resultaat. Ik sleepte me naar de volgende afspraak. Maar na een maand merkte ik dat ik wel zin had in het uurtje sporten. De oefeningen gingen me beter af, doordeweeks voelde ik me fitter, de personal trainer had waardevolle tips over voeding, ik zag mijn lichaam sterker worden. Nu na bijna twee jaar sport ik nog steeds wekelijks. Ook de artsen in het ziekenhuis zagen aan mijn herstel dat ik een sportief lijf had.

Maar als ik er na twee keer de brui aan had gegeven, dan had ik nooit ontdekt hoe sporten inmiddels bij mijn leven hoort. Dat ik weet dat als ik niet sport, er veel dingen anders gaan. Ik voel me niet fit, minder strak, het gevoel dat ik faal, ik word ontevreden over mezelf. Een ander resultaat dan gewenst, dus.

Zo is het ook met mijn werk. Het vergt een ondernemer veel doorzettingsvermogen en investering in tijd en geld, maar uiteindelijk zie je wat het je brengt. Verandering kost tijd. Maar als je echt structureel last hebt van stress, geen balans of een ontevreden gevoel, dan daag ik je eens uit om op deze manier naar je leven te kijken. Verwacht je de ‘honger – brood’ oplossing, de quick fix, of ben je bereid om een stapje verder te gaan en echt iets aan je dagelijkse routine te veranderen zodat je op de lange termijn een veel gebalanceerder leven zult hebben, wat dat inhoudelijk ook voor je mag betekenen?

Laat je het me weten? Heb je nog een vraag hierover? Stuur me een dm via Instagram.

Stonne Moerdijk is 39 jaar en moeder van twee kinderen. Getrouwd met Diderik en woont in Aalsmeer. Ze is ondernemer, hooggevoelig, houdt van lekker eten met gezellige mensen, is wandelgek, sport en shopt veel. Houdt van een opgeruimd huis, want ‘opgeruimd hoofd’. En ja, ze is herstellende van borstkanker en probeert er altijd het beste van te maken. Stonne schrijft iedere vrijdag voor Mommyhood.

Delen:
Secured By miniOrange