(~215 B)
Boeken gelezen in 2022 #3 (19/35)

Boeken gelezen in 2022 #3 (19/35)

Oh, wat zit ik in een heerlijke leesflow dit jaar! Ik lees stuk voor stuk fantastische boeken waar ik onwijs van geniet. Van romans tot chicklits (en een combinatie daarvan) tot psychologsche thrillers en waargebeurde verhalen. Ik lees eigenlijk iedere dag wel en dat zet de teller op dit moment alweer op 19 boeken. We gaan de vierde maand van het jaar in, dus we kunnen wel stellen dat ik de smaak goed te pakken heb en dat de 35 halen een eitje gaat zijn op deze manier. Want de vakanties, waarin ik helemaal veel boeken verslind, moeten allemaal nog komen…

Kijk mee naar de zes boeken die ik in maart las!

Lief & Ziel – Jackie van Laren

Na een heftige maand samen heeft Q haar zonder verdere uitleg weggestuurd. Hij heeft meteen een nieuwe vriendin, een fotomodel. Maar als Nina door oud-collega Leo wordt meegenomen naar de uitreiking van een prestigieuze dance-award, waar Q voor genomineerd is, merkt ze dat de aantrekkingskracht tussen haar en Q nog geen spat verminderd is…

In Ziel, het derde deel in de driedelige Q-serie van Jackie van Laren, is er een jaar verstreken sinds het voor de tweede keer op niets is uitgelopen tussen Nina en Q. Ze heeft het opgegeven met hem: hij is te wispelturig en te gesloten. Maar ze kan hem niet vergeten, en als ze door haar werk opnieuw met hem in aanraking komt blijkt dat hij haar ook nog lang niet vergeten is. Maar kunnen ze hun hindernissen overwinnen?

Het zijn twee volledige boeken maar ik heb ze wel even bij elkaar gezet omdat het de serie betreft. Ik heb hier onwijs van genoten! Het eerste deel, Zin, las ik vorige maand al uit en ik heb de andere twee boeken direct erachteraan gelezen. In het eerste deel moest ik enorm wennen aan de hoeveelheid seksscènes, maar in deze twee delen gaat het verhaal iets meer de diepte in. Je leert de personages nog beter kennen en ik vond beide boeken heerlijk om te lezen. Wel werd het een beetje vermoeiend hoe ze zo om elkaar heen draaien en dat ze uiteindelijk toch weer bij elkaar komen. Het is daardoor wel voorspelbaar. Maar ik ben nu eenmaal een sucker voor dit soort heerlijke romans/chicklit-achtige verhalen dus kon het uiteindelijk niet meer wegleggen. Ja, ik vond het zelfs een beetje jammer dat de Q-serie was afgelopen.

Je vindt Lief hier.

Je vindt Ziel hier.

Hoogtij – Jackie van Laren

Yvonne, het zusje van Tjeerd, is op zestienjarige leeftijd van het eiland af gestuurd naar haar strenge tante in Leeuwarden, omdat ze als bloedmooie, arrogante puber volkomen onhandelbaar werd. Jaren later heeft ze haar lange blonde haar afgeknipt en haar naam terugveranderd naar Nynke, haar eerste naam. Ze wil actrice worden, maar voordat ze kan beginnen aan haar opleiding wil ze haar jeugdzonden achter zich laten. Daarom keert ze, vroeg in de zomer, stilletjes terug naar het eiland om het goed te maken met iedereen die ze in het verleden heeft gekwetst.

In de huisjes bij strandtent Grote Vis logeert Daan (van het bekende duo Daan en Nout), die incognito op het terras van de Vis optreedt. Als Nynke en Daan elkaar ontmoeten is er een klik, maar ze twijfelen aan elkaars motieven: hij is bekend, zij wil actrice worden; zij is mooi, hij is een versierder. Tot een flinke storm voor veel schade zorgt. Het hele eiland is in rep en roer, Daan en Nynke steken de handen uit de mouwen, en dan leren ze elkaar pas echt goed kennen.

We blijven in de Jackie van Laren-sferen! De eilandserie las ik eind vorig jaar en ik wilde dan ook per se deel 5 lezen om de serie compleet te maken. Ik heb ontdekt dat ik het heerlijk vind als het een boekenserie betreft, omdat je dan extra lang in de karakters kan blijven hangen. Maar terwijl ik de vorige delen van de eiland-serie echt heerlijk vond, kon ik maar niet wennen aan dit vijfde deel. Misschien omdat de boeken uiteindelijk allemaal behoorlijk op elkaar lijken. Zoals iemand ook al in een andere review deelde: ‘Jackie van Laren doet altijd hetzelfde kunstje: het is weer hetzelfde verhaal met een stugge man en een vrouw die een probleem heeft’, haha. Dit was dan ook het minste deel, naar mijn mening. Of misschien was het te dicht op de Q-serie, dat kan ook.

Je vindt het boek hier.

Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden – Lianne Sanders

Als ze haar vriend betrapt met een ander, voelt Lianne zich verloren en verlaten. Een leven alleen, hoe doe je dat? Al jaren knoopt ze relaties aan elkaar omdat ze zich bij een man veilig voelt. Maar nu viert paniek hoogtij. Nadat ze nachtenlang niet slaapt en haar gedachten haar knettergek maken, besluit ze dat het tijd is voor hulp. Op de bank van haar therapeut ontdekt ze dat ze licht moet schijnen op onverwerkte gebeurtenissen uit haar verleden. Wanneer ze de diepte induikt, leert ze wat jezelf accepteren daadwerkelijk betekent.
Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden is een verhaal over het aankijken van eenzaamheid, de moed vinden om weer iets van je dag te maken terwijl je het liefst zou willen gillen, ongegeneerd zoenen op straat en het loslaten van een grote liefde.

Ik ben sinds kort lid van de bibliotheek en daar heb ik nu al veel geld mee bespaard, haha. Want naast mijn Kobo Pus abonnement kocht ik nog veel boeken, die uiteindelijk ook gewoon bij de bieb staan. Voor nu ben ik al heel blij met mijn abonnement, want ik heb al twee boeken van mijn to read-lijstje kunnen afvinken, waaronder dit boek van Lianne Sanders. Fijne afwisseling tussen de andere boeken door! Het verhaal is persoonlijk en gaat over de zoektocht na liefdesverdriet. Nu heb ik dit zelf nooit ervaren, maar ik heb enorm genoten van dit boek en haar persoonlijke woorden. Er stond zelfs een prachtig stuk in waar ik nog vrijwel dagelijks aan terug denk. Over vergeving en het feit dat je degene die jou pijn heeft gedaan moet voorstellen als een kind van vijf. Omdat dat ook weer ergens vandaan komt waar ze in hun jeugd mee te maken hebben gehad. Te moeilijk om uit te leggen, maar rake woorden over een mooi onderwerp waar iedereen wel eens te maken heeft. Bovendien heb ik nog een deel opgeschreven over dat iedereen een heilige plek nodig heeft waar hij of zij helemaal zichzelf kan zijn en zich veilig voelt en staat deze quote in mijn notitieboek: ‘to really feel connected, we only need two things: to be seen and that what is seen, is held in love.’
Kortom: niet alles was voor mij herkenbaar maar door deze drie dingen, was het voor mij toch een heel waardevol boek. Zo pakken we zelf op wat we nodig hebben.

Je vindt het boek hier.

Op goed geluk – Jenny Colgan

Op goed geluk is het eerste deel van de nieuwe driedelige feelgoodserie van Jenny Colgan, bekend van de Café Zon & Zee-serie. Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

Getipt door heel veel van jullie omdat het wel iets voor mij zou kunnen zijn. En inderdaad, dit vond ik onwijs leuk om te lezen! De personages, het onderwerp, de schrijfstijl, de wendingen. Het heeft eigenlijk alles waar ik van hou. Wel weer een beetje cliché en voorspelbaar, maar dit zijn wel de verhalen waar ik het meest bij ontspan en waardoor ik zo heerlijk in de leesflow blijf. Ik kende Jenny Colgan nog niet, maar ben inmiddels met Café Zon & Zee begonnen en kan niet wachten om aan deel 2 en deel 3 te beginnen van de Op Goed Geluk-serie. Zoals ik al zei: liefde voor boekenseries!

Je vindt het boek hier.

Lieve mama – Esther Verhoef

Hoever ga jij om je gezin te beschermen? Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen…

Een boek dat ik leende via de bibliotheek. Ik dacht dat ik hem al had gelezen, maar hij bleek al maanden op mijn to read-lijstje te staan. Ik vind de boeken van Esther Verhoef altijd goed, dus ik had onwijs veel zin om deze te lezen. Het stelde me niet teleur! Het is spannend en vanaf de eerste bladzijde zat ik in het verhaal. Sommige delen zijn wel een beetje ongeloofwaardig, maar niet heel vervelend. Het boeide me genoeg om door te lezen en in tegenstelling tot bovenstaande romans die voorspelbaar waren, was dit boek tot het einde spannend en tof met fantastische wendingen. Een lekkere psychologische thriller voor tussendoor. Dit lees je zo uit! Maar: De Kraamhulp blijft nog steeds mijn favoriet, als het om Esther Verhoef gaat.

Je vindt het boek hier.

Delen:
Secured By miniOrange