(~215 B)
Stonne vertelt #1: even voorstellen

Stonne vertelt #1: even voorstellen

‘Hoe was het op school, Skyler?’
‘Leuk. Weet je, mama? De mama van Olivier is ziek.’
‘Oh. Ja, dat kan gebeuren. Mama’s zijn ook wel eens ziek.’
‘Nee, echt ziek mama. Ze heeft kanker.’

Ik schrok enorm. De moeder van Olivier ken ik namelijk goed. We hadden direct een klik op school, liepen op dezelfde Isabel Marant gympen (dat schept een band) en spraken elkaar regelmatig. We werkten zelfs wel eens buiten de deur samen. Als je dan zoiets hoort, zo dichtbij, heeft dat veel impact. Ik app’te haar direct, we spraken wat over en weer en inmiddels zijn we een half jaar verder. Op het moment van dit schrijven werken we samen op het strand. Vorige week vertelde ze dat ze verhalen schreef over haar weg die ze heeft afgelegd de afgelopen maanden. Ik vroeg: ‘vind je dat niet leuk om op Mommyhood te delen?’ En zie hier; een eerste blog van Stonne!

Stonne vertelt: even voorstellen!

Oké, ik ben nu al vier keer opnieuw begonnen aan dit eerste blog. Want ‘hoi, ik ben Stonne en ik ben herstellende van borstkanker’, is wel wat heftig. Of toch niet? Dan is het maar meteen duidelijk. Niet dat ik Stonne met borstkanker ben; ik ben Stonne en toevallig heb ik dus borstkanker gehad. Maar hoe zou dat dan overkomen bij je als ik me zo voorstel?

Hi ik ben dus Stonne en zo werkt het dus nu in mijn brein. Gelijk een feit over mij. 38 Jaar, moeder van Olivier (8) en Madeleine (4) en gelukkig getrouwd met Diderik, de beste keus ever. Wij wonen in Aalsmeer in een heerlijk huis. De kinderen kunnen op straat spelen, de school is om de hoek en ik ben ondernemer. En in januari heb ik dus de diagnose borstkanker gekregen.

Ik wil je meenemen in mijn proces. Van het begin toen wij het vreselijke nieuws kregen (en ik het al had aangevoeld). De onzekere periode van de onderzoeken, waar ik tijdens de onderzoeken heb ontdekt wat een positieve mindset met je kan doen. En nu tijdens mijn herstelperiode. Waar ik tegenaan loop als moeder, als vrouw, als vriendin van en vooral hoe ik door deze klote periode mezelf terugvond en mezelf leerde accepteren.

En juist over dat stuk van ‘mezelf terugvinden’, daar wil ik over schrijven. Want hé, ik ben mezelf tegengekomen. Ik ben anderen in mijn omgeving tegengekomen (spiegel!). Ik heb me in vreemde situaties bevonden, moeilijke gesprekken moeten voeren, onbegrip gekregen, juist heel veel begrip en alles daar tussenin. Ik ben als motor van het gezin in een keer gestopt met draaien van het draaiboek ‘huize Moerdijk’ en mijn man heeft dit draaiboek zonder uitleg in een keer moeten overnemen. Ook dat heeft zich moeten vormen. En nu ik herstellende ben wil ik mijn plek in het gezin weer claimen, maar ook dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Toch zijn we als gezin sterker en intiemer dan ooit. We hebben ons er samen als team doorheen geworsteld. En daar ben ik best trots op.

Wat de toekomst gaat brengen weet ik niet. Ik ga dat ook uitzoeken. Welke kant wil ik nu op met mijn bedrijf? En wat wil ik echt niet meer? Want geloof me, met zo’n ziekte leer je ook echt wat je niet meer wil en waar je juist wel echt voor wil gaan!.

En zo hoop ik je ook te inspireren. Bij mij is het glas halfvol, nooit leeg. Dat betekent niet dat ik optimistisch ben, het betekent dat ik naast verdriet en ongemak ook echt de positieve kant van dingen zie en niet beroerd ben om mezelf zo hier en daar een schop onder mijn kont te geven (en anders heb ik mijn man, m’n zus, m’n moeder, m’n beste vriendinnen daar wel voor). Misschien is het wel dat ik mijn angsten stuk voor stuk aangegaan ben, en er niet voor weggelopen ben. Dat ik nu kan zeggen dat ondanks alle veranderingen -mijn nieuwe ik vinden- ik kan zeggen: het is echt fijn om mezelf te zijn.

Kortom, ik hoop nog veel te gaan schrijven de komende tijd en ik hoop dat je met me meeleest. Over het afgelopen traject, over mezelf en over de mooie toekomst die me te wachten staat.

Vragen? Je vindt me hier op Instagram!

Stonne Moerdijk is 38 jaar en moeder van twee kinderen. Getrouwd met Diderik en woont in Aalsmeer. Ze is ondernemer, hooggevoelig, houdt van lekker eten met gezellige mensen, is wandelgek , sport en shopt veel. Houdt van een opgeruimd huis, want ‘opgeruimd hoofd’. En ja, ze is herstellende van borstkanker en probeert er altijd het beste van te maken. Stonne schrijft iedere vrijdag voor Mommyhood.

Delen:
Secured By miniOrange