(~215 B)
Slaapklets; dagboek voor je kleintje

Slaapklets; dagboek voor je kleintje

Ik ben fan van alles wat maar met notitieboekjes, agenda’s, pennen, papier en stickers te maken heeft. Ik ben dol op schrijven, heb altijd pen en papier bij me en vind het heerlijk om dingen vanuit mijn hoofd op papier te zetten. Ik begon al vroeg met boekjes en tijdschriften maken en ben regelmatig in een dagboek begonnen. Helaas hield ik het nooit lang vol en gooide ik die enige pagina die ik had weg omdat het niet netjes genoeg was. Het was ook best lastig om zomaar uit het niets te schrijven met een blanco pagina voor je. Vooral als je wat kleiner bent. Gelukkig is Slaapklets daar de oplossing voor. Want wie zegt dat je wat ouder moet zijn om een dagboek te kunnen vullen?

Slaapklets! is een dagboek voor klein en groot (4 – 99 jaar, maar stiekem meer voor klein als je het mij vraagt) om voor het slapen gaan nog even de dag door te nemen. Slaapklets! nodigt uit om de dag te laten bezinken met vragen en opdrachtjes en tips om lekker te slapen. Bovenaan ieder pagina staan vaste vragen: Hoe was je dag? Wat was leuk, wat was stom? Heb je zin in morgen? Onderaan staat op iedere pagina een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen die aanleiding zijn voor een leuk gesprek of een moment van ontspanning voor het slapen gaan. Daarnaast is er ruimte om te tekenen en vind je soms een invulplaatje waarop ze kunnen laten zien wat ze morgen aan willen trekken. En wat lijkt dat me leuk voor de kleintjes! Het lijkt me heel fijn om dit boekje op het nachtkastje van Skyler te hebben liggen als hij wat ouder is. Misschien om alleen in te vullen, maar ook leuk om samen de dag mee af te sluiten. Over een tijdje heb je dan een geweldig dagboek van je kleintje, over hoe hij zijn weken ervoer.

Naast dit boek is er onder andere nog het ‘Kletsboek’ voor kinderen vanaf groep 3 en hun ouders met verrassende vragen, leuke lijstjes en grappige testjes, en het VakantieKlets boek, een boekje met 48 kletskaarten met rijk geïllustreerde opdrachten voor onderweg en op de vakantiebestemming. Saapklets kost 14,95 en is onder andere verkrijgbaar op Bol.com. Deze gaat op de verlanglijst!


Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 1. 25 februari 2014 / 18:33

  Ach wat leuk! Die ga ik zeker aanschaffen voor F.. Alvast voor later 😉

 2. 25 februari 2014 / 18:35

  Wat een gaaf idee dit! Ik ben ook dol op boekjes, opschrijf dingetjes en dankbaarheidslijstjes dus dit past daar helemaal bij. Leuk voor Lana wanneer ze 4 jaar is 😉 om de dag en dingen op school door te nemen 🙂

 3. Naomi
  25 februari 2014 / 19:14

  Oh dat is echt leuk! En een mooi vast ritueel voor je de dag afsluit, erg leuk! Voor kinderen dan, als ik de plaatjes zo bekijk zou ik plaatsvervangende schaamte hebben als ik het zelf invulde haha.

 4. Nathalie
  25 februari 2014 / 19:22

  Is inderdaad een super leuk boekje. Voor mijn werk hebben we dit aangeschaft. De kinderen uit de leefgroep (bijzondere jeugdzorg) hebben allemaal een exemplaar (wel een kopie) op hun slaapkamertje liggen zodat ze hier hun dag mooi mee kunnen afsluiten. Ze vinden het na een aantal maanden nog steeds geweldig om te doen.

 5. 25 februari 2014 / 20:01

  Erg leuk! Zoonlief gaat over 2 weken naar de basisschool. Dit lijkt me ook ideaal om alle indrukken te verwerken.

 6. 25 februari 2014 / 20:24

  Wat een leuk boekje. Inderdaad leuk voor jong en oud. Wil het zelf ook hebben haha 🙂

 7. 25 februari 2014 / 21:19

  Bedankt voor de tip! Komt op de lijst…issie nu alleen nog te klein voor.

 8. 26 februari 2014 / 02:01

  Zo te zien wel iets wat je echt samen moet doen in t begin.. want weet een kind van 4 veel wat een ‘humeur’ is haha.. Maar wel echt kei leuk!
  Aangezien die van mij pas over 4 jaar 4 wordt haha ga ik hem even diep in mn achterhoofd verstoppen…

 9. 26 februari 2014 / 09:24

  Dit vind ik nou een super goed en leuk idee! Even rustig de dag bespreken, het is altijd al hectisch genoeg. Ja dit zou ik echt kunnen aanschaffen voor River wanneer hij wat ouder is! Liefs

 10. Priscilla
  26 februari 2014 / 11:39

  Als het goed is komt hij hier vandaag binnen, ik kan niet wachten. Ik vind het juist een voordeel om het samen met onze oudste zoon in te vullen. Hij word in Juni 6, zit in groep 2 dus kan zelf nog niet lezen en schrijven. Op deze manier hebben we voor het verhaaltje toch nog even 1 op 1 quality time en zijn dag bespreken. Hij heeft namelijk nog 2 jongere broertjes dus geniet volop van 1 op 1 tijd met Papa & Mama.

 11. 2 maart 2014 / 21:40

  Wow, deze ken ik niet. Ga hem gelijk even opslaan en van de week bestellen. Zoals je weet volgt mijn dochter Ella therapie en vraag ik bij het naar bed gaan altijd wat ging niet zo goed vandaag, en wat ging heel goed. Ik merk dat die dagafsluiting heel erg goed voor haar is. Nu ze zelf leert lezen en schrijven denk ik dat we veel plezier gaan beleven aan dit boekje en dat het haar ook gaat helpen om bv vervelende gebeurtenissen af te sluiten.

 12. 4 maart 2014 / 21:38

  Wat een geinig boekje zeg. Onze kleine kan soms slecht de slaap vatten en proberen al van alles om een rust moment te bieden. Geen tv meer geen drukke spelletjes etc… tot nu toe met wienig resultaat. Dit is misschien ook wel een goed idee. Ik ga ermee aan de slag. Bedankt.

Secured By miniOrange