(~215 B)
Review: Maxi Cosi 2WayPearl autostoel

Review: Maxi Cosi 2WayPearl autostoel

Bij Babypark kochten we tijdens mijn zwangerschap de Pebble van Maxi Cosi om Skyler in te kunnen vervoeren. Fijn ding! Zowel het dragen als het in de auto zetten ging prima en met een mooie hoes van House of Jamie er overheen hielden we de maxi cosi netjes en schoon. Maar we merkten aan Skyler dat hij onrustiger werd in de auto. Hij wilde steeds half rechtop zitten, probeerde zichzelf omhoog te krijgen, zette het op een krijsen en werd ongeduldiger en moeilijker. Voor ons een reden om te kijken naar een autostoel zodat de autoritten weer wat rustiger werden. Met een autovakantie naar Brussel in het vooruitzicht was dat absoluut geen overbodige luxe. Ik kwam in contact met Maxi Cosi zelf en zij wilden me graag een autostoel opsturen zodat ik deze kon proberen. Het werd de 2WayPearl en vandaag ga ik jullie daar meer over vertellen.

DSC_0249

Allereerst de vraag die ik kreeg: wanneer weet je of je kindje nog in de maxi cosi kan blijven of dat je over kunt stappen op een autostoel? Ik vroeg het Maxi Cosi zelf en zij antwoordden het volgende: ‘we raden aan om het babyautostoeltje te blijven gebruiken zolang het hoofd goed wordt beschermd door het stoeltje. Het babyautostoeltje biedt veel flexibiliteit (kan in de auto maar ook op kinderwagens worden geïnstalleerd) en biedt vanwege de ergonomische vorm meer comfort en bescherming voor je baby. Wanneer het hoofd van je kindje boven de bovenkant van de kuip uitkomt, je kindje langer of zwaarder is dan de voorgeschreven limieten of wanneer je kindje te weinig ruimte heeft in het babyautostoeltje, kun je een autostoel gaan gebruiken.’

Skyler werd best wel groot voor de maxi cosi en met zijn voeten tegen de passagiersstoel was hij zich duidelijk omhoog aan het drukken. Bovendien vonden we hem dus onrustig en wilden we hem graag veilig voorwaarts kunnen vervoeren. Zo konden we beter contact met hem maken, kon hij alles beter zien en door de maxi cosi te vervangen voor de autostoel zat hij ook hoger waardoor naar buiten kijken interessanter werd en beter kon. Ook zo konden we hem weer rustiger de auto in krijgen. De autostoel die wij ontvingen, de 2WayPearl is geschikt voor kindjes vanaf 67 tot ca. 105 cm (ca. 6 maanden tot ca. 4 jaar) en vonden we daarom ideaal. Nog wel goed en stevig voor de wat kleinere baby’s, maar wel al de autostoel waar we een tijdje mee voort kunnen.

DSC_0251

DSC_0252

DSC_0275

De 2WayPearl heeft één belangrijke eigenschap en de naam verklapt het al een beetje: de stoel kan zowel voor- als achterwaarts geplaatst worden. Het wordt aangeraden om je kindje minimaal 15 maanden, en het liefst eigenlijk tot 4 jaar, achterwaarts te vervoeren in de auto. Zo wordt het hoofdje en de nek het beste beschermd tijdens een eventueel ongeluk. Dee nekspieren zijn op dat moment sterk genoeg om de impact van de vrijgekomen krachten bij een frontale botsing op te vangen. Door achterwaarts te vervoeren wordt bij een frontale botsing de impact over het hele lichaam verspreid en het hoofd wordt opgevangen. Het klapt niet naar voren en dit kan hoofd- en nekletsel voorkomen. En ik snap deze redenering echt en snap ook echt dat het voor verschil kan zorgen, maar wij hebben er uiteindelijk voor gekozen om hem voorwaarts te vervoeren. Waarom? Omdat we de 2WayPearl even achterwaarts hebben geprobeerd en nog steeds met een kind in de auto zaten dat het niet naar zijn zin had, de hele rit onrustig was en we gewoon niet bereikten met de autostoel wat we wilden bereiken: de rustige autoritten terug. Daarom onze keuze om Skyler gewoon voorwaarts te vervoeren in de 2WayPearl. En dat kan gelukkig ook, want hij kan twee kanten op en aan de ouders de keuze om voor jezelf een goede afweging en beslissing te maken. Dat gezegd hebbende, want ik kreeg er nogal vaak opmerkingen over als ik een foto plaatste, kan ik verder met de review. Want heel leuk al die officiële persinformatie, maar hoe bevalt ‘ie nu eigenlijk?

De stoel werd geleverd met de 2wayFix en dat maakt het geheel een stuk makkelijker te installeren. Maakten we eerst nog de maxi cosi vast met gordels: nu hebben we een heel makkelijk kliksysteem waar de stoel in geklikt kan worden. De autostoel haal je er voor de rest niet meer uit, maar hierdoor kunnen we er alsnog voor kiezen om heel snel de stoel achterwaarts te installeren.

DSC_0253

DSC_0254

De stoel zelf vond ik in eerste instantie best klein ogen maar toen Skyler er eenmaal in zat, zakte hij er mooi in weg en zat hij er compact en stevig in. De riempjes om hem vast te maken klikken gemakkelijk in elkaar en zijn, door aan de onderkant te trekken, goed te verstellen. Wel vind ik dat ze in de loop der dagen wat losser gaan zitten, dus let erop dat je het steeds weer even opnieuw strak aantrekt zodat je kindje goed en stevig blijft zitten. Skyler is best sterk en door wat kracht te zetten hebben de bandjes de neiging om wat losser te gaan zitten. Let daar dus een beetje op. Goed aantrekken voor het rijden en hij zit weer stevig tijdens de gehele rit.

Aan de onderkant zit een hengsel waardoor de 2WayPearl gemakkelijk in ligstand kan worden gezet. Niet heel erg liggend of plat, maar wel voldoende om Skyler lekker te laten slapen. Hij legt zijn hoofd tegen de zijkant en binnen no time valt hij in slaap. Ik mag dit eigenlijk niet aanraden want veiligheid voor alles, maar mijn vriend kan de stoel zelfs onder het rijden met één hand van zitten naar liggen brengen. Ikzelf stop liever even bij een benzinepomp of zet hem gelijk al in ligstand als we gaan rijden en ik weet dat hij zo gaat slapen. Heel makkelijk en soepel te bedienen, dus. En weer terug naar de zitstand? Hendel indrukken en duwen tot je een klik hoort. Kind kan de was doen.

DSC_1674

DSC_1669

De stoel is dus heel erg compact en zit wat hoger, waardoor Skyler mooi naar buiten kan kijken. Hij is een stuk rustiger tijdens de autoritten, vindt het fijn om zo contact met ons te hebben en vermaakt zich uitstekend. Ik ben er echt heel erg blij mee. Stiekem baal ik een beetje dat hij niet achterwaarts vervoerd wil worden omdat dat nu eenmaal hét unieke kenmerk van deze stoel is en toch wel tot 15 maanden geadviseerd wordt, maar een rustige autorit, terwijl ik al zo gestresst ben en het eng vind om te rijden, is me ook wel waard. Vandaar onze keuze. In de 2WayPearl zit hij in ieder geval lekker stevig en veilig!

De Maxi-Cosi 2wayPearl kost 289,- en de 2wayFix kost nog eens 225,-. Hier doe je dan wel ruim vier jaar mee. Bovendien kun je de Maxi Cosi Pebble Plus op het Fix-systeem zetten waardoor je er nog langer plezier van hebt. Het kost een paar centen, maar het is belangrijk om je kindje zo veilig mogelijk te vervoeren. En deze stoel heeft natuurlijk nog als extra mogelijkheid om zowel voor- als achterwaarts in de auto gemonteerd te worden, vandaar dat de prijs iets hoger ligt. Onder andere te koop bij Babypark!

Hoe vervoeren jullie je kindje in de auto? Ik zie eigenlijk altijd de autostoelen voorwaarts als ik in de auto’s kijk die voorbij rijden. Sterker nog: voordat ik deze stoel kreeg wist ik wel dat maxi cosi’s achterwaarts moesten, maar dacht ik altijd dat daarna de autostoel gewoon vooruit geplaatst moest worden. Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!

DSC_1675

2014-10-08 13.18.59

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 1. 14 oktober 2014 / 08:25

  Wat handig om een review te lezen! Wij hebben de 2WayFix ook, in combinatie met de Maxi Cosi Pebble dus wij zullen als het tijd is ook voor de autostoel gaan! Ik vind dat kliksysteem echt ideaal (voor nu, zonder baby nog haha). Geen gehannes met die gordels en de vraag “of hij wel veilig zit”, dat vind ik wel heel fijn aan die groene lampjes die er op zitten. En de stoel is ook nog mooi ook haha.

 2. 14 oktober 2014 / 08:34

  Wij hebben ze nog niet in gebruik, maar hebben de maxi cosi cabriofix in combinatie met de easy base. Zonder paste hij niet in de auto! En hoewel het nog even duurt voordat er echt een groter autostoeltje nodig hebben, weet ik vrij zeker dat we die ook vooruit gaan plaatsen.. Achteruit past gewoon niet in onze kleine micra! En omdat we geen isofix in de auto hebben, kan het ook gewoon niet. Ik geloof dat het plan is om het achteruit te vervoeren uiteindelijk te verplichten, tenzij je een oudere auto hebt waarin het niet kan, maar dat weet ik niet zeker! Dat zien we tegen die tijd wel weer!

 3. 14 oktober 2014 / 09:03

  Dat is de autostoel die wij ook willen, vorig weekend eens bekeken, dus heel handig om nu een review te lezen, nu ben ik nog meer overtuigd! Bedankt 😀

 4. 14 oktober 2014 / 09:19

  Oh wat toevallig we hebben echt precies dezelfde autostoel ook met die print haha. Handig hè dat kliksysteem. Wij hebben er nu 2 achter in onze auto. Het zit nu wel bomvol.. Maar het scheelt veel gedoe met die gordels enzo.

 5. 14 oktober 2014 / 09:32

  Klinkt ideaal, vooral dat kliksysteem! Hier een gewone Maxicosi gehad, de Cabriofix. Olivia heeft er tm 18 maanden ingezeten. Het paste nog qua lengte (haar hoofd had nog altijd een cm ruimte) en hoewel ze de liggende houding niet altijd top vond, vonden wij het het veiligst. Daarna hebben we een stoeltje v Prenatal aangeschaft, mr dat is alleen omdat we hem amper gebruiken. We hebben geen auto meer, dus een dure stoel die in de schuur staat voor auto-leen-momenten vond ik zonde.

 6. Amarens
  14 oktober 2014 / 09:39

  Onze dochter zit ook voorwaarts in de autostoel. Wel zo praktisch als je alleen met je kindje in de auto zit. Ik snap echter de gedachte achter achterwaarts vervoeren, maar vind ik persoonlijk niet echt handig. Wel heel mooi dat deze stoel twee kanten op kan. De stoeltjes die naar de zijkant kunnen worden gedraaid, hebben mijn voorkeur. Hoe makkelijk is dat! Wel een leuke, praktische review!

 7. 14 oktober 2014 / 10:55

  Wat fijn zo’n review voor nieuwe mama’s en zoekenden naar een maxi cosi. Lijkt me ideaal met zo’n standaard, vooral om in de ‘vaste’ auto te zetten waarin het meest gereden wordt. Wij waren heel blij met de maxi cosi pebble 🙂

 8. 14 oktober 2014 / 11:40

  Toen ik zwanger was was de 2way net uit, maar we hebben toch voor de’ normale’ voorwaartse versie van de isofix gekozen. Dat scheelde ongeveer de helft in prijs (!) en voorwaarts lijkt mij veilig zat, en bovendien vermoed ik dat ons kereltje ook liever vooruitkijkend zit als hij eenmaal uit zijn maxi Cosi is gegroeid.

  Waarom gebruikte jij de maxi Cosi eigenlijk in de riem ipv isofix als je wel een isofix-geschikte versie had? De maxi Cosi’ s die geschikt zijn voor isofix zijn namelijk veel veiliger mét, maar juist minder veilig in de riem dan stoeltjes die niet op de isofix kunnen… (althans volgens de consumentenbond testen)

  • Shirley
   Auteur
   14 oktober 2014 / 13:45

   Wij hebben daar een tijdje over getwijfeld vanwege de prijs maar vonden het met gordel ook prima werken!

 9. Nienke
  14 oktober 2014 / 13:59

  Wij gebruiken de Maxi Cosi Milofix: ook met isofix en 2 kanten op, maar dan een stuk voordeliger dan de 2waypearl. Zie hem alleen inmiddels niet meer op de site van Maxi Cosi staan.

 10. 15 oktober 2014 / 20:31

  Ik vind dit echt een hele mooie stoel! Wij zijn ook wat eerder overgestapt op een andere stoel, omdat ik de Maxi Cosi echt irritant begon te vinden. Deze stoel was toen nog niet uit, anders had ik deze misschien wel aangeschaft.

  Wij hebben de Cybex Sirona (bijna zelfde als die je nu aan het testen bent). Hier zit ze nog steeds achterstevoren, ondanks dat ze 15 maand is en dus voorruit zou ‘mogen’ zitten. Maar, ze is nogal klein van stuk en dus vind ik het wel prettiger dat ze nog achterstevoren zit. En het boeit haar niet zo dus ik laat het voorlopig ook maar zo. De Sirona kan pas andersom als ze lang genoeg is, omdat er dan een ‘blok’ voor haar zit. Daar moet ze natuurlijk wel overheen kunnen kijken :). Belangrijkste reden dat ik voor deze koos, is dat ie ook naar de zijkant gedraaid kan worden. Op die manier kan ik haar er makkelijk in en uithalen, zonder in de auto te hoeven hangen.

 11. 15 oktober 2014 / 23:00

  Hier zit hij nog achterwaarts, tot nu toe geen probleem van gemaakt. Ik zelf vind het wel ongezellig. Merk van de stoel weet ik niet eerlijk gezegd. Maxi cosi werd snel te klein en te zwaar.

 12. Sabine
  27 november 2014 / 16:00

  Wij hebben ook de 2waypearl in gebruik in een Ford Focus Station.
  Fijne stoel. De lampjes zijn inderdaad prettig.
  Nadeel is dat de stoel op de base best hoog staat. Je kindje kan mooi naar buiten kijken. Maar met in en uithalen moet ik altijd oppassen dat mijn kindje haar hoofd niet stoot. Daarnaast als de stoel in de slaapstand staat neemt hij veel ruimte in. En dan moet degene op de passagiersstoel niet te lange benen hebben (helaas heeft mijn partner dat wel).

 13. Skibesje
  20 december 2014 / 09:13

  Wij hebben de 2 waypearl ook. Bij ons staat hij achterwaarts. Een tip voor degenen die hem nu voorwaards hebben met als reden dat ze contact kunnen hebben met hun kind. Wij hebben een spiegel geplaatst op de hoofdsteun van de stoel . Zo zit je kind toch achterwaarts maar via de achteruitkijkspiegel heb je toch contact met elkaar en kunnen we elkaar zien. Zo’n spiegel is in bijna alle babywinkels te koop.

Secured By miniOrange