(~215 B)
Mommy’s boekenhoek: Logeren

Mommy’s boekenhoek: Logeren

Wat zijn er veel spannende momenten in een kinderleven! Voor het eerst logeren! Ergens anders slapen dan in je eigen vertrouwde bedje en bij iemand anders dan bij je eigen vertrouwde papa en mama. Natuurlijk zijn daar prentenboeken over!

In Kas bij opa en oma van Pauline Oud gaat Kas een nachtje logeren bij opa en oma. Alles wordt precies beschreven; hoe hij zijn koffertje inpakt, afscheid neemt van mama en hoe (leuk en gezellig) het gaat bij opa en oma. Een heel fijn boekje om je kindje voor te bereiden op een logeerpartij. Voor een stukje van het verhaal, kijk hier.

Kleine beer gaat logeren van Judith Koppens is ook al zo’n schattig boek. Beer gaat logeren en gaat zijn koffer inpakken. Maar hij wil al zijn speelgoed meenemen! En dat kan natuurlijk niet. Samen met mama gaat hij inpakken wat je nodig hebt als je een nachtje gaat logeren.

boekielezen 189

Bobbi gaat logeren van Ingeborg Bijlsma en Monica Maas gaat over het beertje Bobbi dat gaat logeren bij oma. Alle aspecten van het logeren komen aan de orde. Kijk het verhaaltje hier.

Veel leesplezier!

Op mijn site boekielezen.nl bespreek ik o.a. ook boeken voor oudere kinderen. Neem eens een kijkje!

boekielezen 185

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. MARIJKE
    12 juni 2014 / 08:12

    De boekjes zien er zo kleurig en vrolijk uit dat je je haast niet kunt voorstellen dat heimwee bestaat.. Maar er zijn kinderen die, als het eenmaal bedtijd wordt, alle leuke dingen van de dag vergeten en nog maar 1 ding willen……… je raadt het al naar huis. Goed voorbereiden is dus heel belangrijk. En boekjes kunnen een belangrijke bijdrage hierin leveren.

Secured By miniOrange