(~215 B)
Mommy’s boekenhoek #11

Mommy’s boekenhoek #11

Een broertje of zusje erbij, dat is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van een kind. Daarom is het goed om om je kindje hierop voor te bereiden. En daar helpen boekjes bij! Omdat het zo’n belangrijk thema is zijn er heel veel boeken over geschreven. Hier mijn keuze.

Laten we beginnen met het bekendste konijntje ter wereld, dat een broertje of zusje krijgt: Kleine Pluis. Ik heb het natuurlijk over Nijntje. Ze is er erg blij mee en maakt alvast kadootjes. Als kleine Pluis uiteindelijk komt, is Nijntje er helemaal stil van, zo klein is kleine Pluis! Kijk hier voor een wat langer filmpje over de komst van Kleine Pluis.

boekielezen 130Ook een bekend prentenboek-figuur is Rikki het konijn, van Guido van Genechten. In het boek Rikki wordt grote broer wordt vooral de nadruk gelegd op hoe lang Rikki nog moet wachten voor het broertje of zusje komt. Dit wordt beschreven aan de hand van de seizoenen. In de lente wordt Rikki grote broer! Hier wordt het boek voorgelezen.

boekielezen 125Saar wordt grote zus van Pauline Oud. Saar verheugt zich enorm op de komst van de nieuwe baby. En als het babietje er is, dan helpt Saar met alles. Maar het is niet alleen maar leuk, want als alle aandacht naar de baby gaat, heeft Saar het een beetje moeilijk.

boekielezen 131

Het laatste boekje dat ik wil noemen is niet meer in de boekwinkel, maar nog wel in de bibliotheek (of tweedehands) te vinden. Dat is Biba Babyboek van Marjolein Mattaar. Het heeft voor mij speciale betekenis omdat dit het boekje was waarmee ik mijn toen tweejarige dochter voorbereidde op de komst van een broertje of zusje. Toen ik een keer vroeg of ze liever een broertje of zusje wilde, sprak ze de geheimzinnige woorden: “Het wordt een broertje maar het is een meisje.” (Het werd een zusje en toch ook een meisje!)

Zoals ik al zei zijn er nog veel meer prentenboeken over dit onderwerp, en er is vast wel een boek te vinden dat bij jullie past!

Veel leesplezier!

boekielezen 129

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. 9 april 2014 / 17:20

  Wat leuk dat je deze boekjes laat zien met dit onderwerp! Een mooie manier om een kind te laten begrijpen dat er gezinsuitbreiding komt. 🙂 Ons dochtertje is nu 1,5 jaar. Ze zal net 2 jaar zijn als haar broertje of zusje komt. Op dit moment heeft ze nog niks door..

 2. 9 april 2014 / 17:25

  Rikki vond ik vroeger al ontzettend fijn om voor te lezen aan m’n broertjes. Deze kende ik nog niet.

 3. 9 april 2014 / 17:59

  Heel leuk. Ik ga eens kijken naar het boekje van Nijntje.

 4. MARIJKE
  10 april 2014 / 18:54

  Ik heb de leeftijd voor het krijgen van kinderen al een hele tijd achter mij liggen en zijn mijn kleindochters bij lange na niet toe aan het krijgen van kinderen zodat ik een van bovenstaande boekjes nog niet voor ze hoef te kopen. Maar ik vind het zo leuk om op deze manier kennis te maken met dat wat er te krijgen. En zo te zien is dat behoorlijk wat. In de jaren 70 van de vorige eeuw (wat klinkt dat lang geleden) was het aanbod aanzienlijk minder. De boekjes zie er ook stuk voor stuk heel aantrekkelijk uit. Ik ben benieuwd wat Deborah nog voor ons in petto heeft.

  • 11 april 2014 / 13:30

   Wat leuk dat ook anderen dan mommies-to-be deze blog lezen!

Secured By miniOrange