Maaltijden van Spruit: wat vindt Maddox ervan?

Maaltijden van Spruit: wat vindt Maddox ervan?

Twee weken geleden kreeg ik van de postbode een doosje geleverd met daarin 9 diepgevroren babyhapjes. Van Spruit! Dit bedrijf maakt en bezorgt baby- en peuterhapjes voor kinderen vanaf vier maanden. De bakjes bevatten genoeg groenten, de juiste hoeveelheden en de ingrediënten die jouw kindje mag hebben. Je hebt maaltijden voor kinderen van 4 tot 8 maanden, van 8 tot 12 maanden (deze ontvingen wij) en voor kinderen vanaf 12 maanden. Alles is 100% vers en wordt diepgevroren bij jou geleverd. Je legt het in de vriezer en zo heb je altijd iets lekkers én vers voor jouw kindje binnen handbereik. Behalve dat ik het een onwijs leuk experiment vond omdat Maddox alles lekker vindt, ze bij Spruit heerlijke combinaties bedenken en ik het zelf vooral makkelijk hou, is het natuurlijk ook heel handig dat je iets op voorraad hebt en zelf niet hoeft te koken. Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen. We ontvingen 9 babyhapjes; 3 x 3 maaltijden.

De babyhapjes voor kinderen van 4 tot 8 maanden zijn gladde, zachte groentepurees, een perfecte eerste kennismaking met vast voedsel voor jouw kindje. Een bakje bevat 120 gram. Voor kinderen van 8 tot 12 maanden zijn de maaltijden iets grover, wordt er iets meer gewerkt met verschillende combinaties en kruiden en bevat een bakje 150 gram. Voor kinderen vanaf 12 maanden bevat een bakje 200 gram. Alles is nog iets grover waardoor jouw kindje soms zelf stukjes van het bord kan pakken om te eten. Wij hadden de box van 8 tot 12 maanden. In eerste instantie dacht ik ‘is dit wel genoeg voor Maddox?’, maar uiteindelijk bleek het ruim voldoende. We hadden meestal nog wat over omdat ‘ie niet alles op kreeg.

IMG_8901

IMG_8902

IMG_8944

Wat ik eigenlijk het aller fijnste vond en waarom ik dit graag wilde én durfde proberen, is omdat de maaltijden van Spruit nooit kunstmatige ingrediënten en toegevoegde suikers en zout bevatten. Daarnaast houden ze rekening met de meest voorkomende allergieën. De maaltijden bevatten nóóit sojabonen, koemelk, eieren, lupine en schaaldieren. Toch erg fijn als je net als ik een kindje hebt dat heel erg gevoelig is voor bepaalde ingredienten.

Online zie je de maandmenu’s staan. Iedere maand heb je een vast menu en als deze je aanspreekt, kun je de box bestellen die bij de leeftijd van jouw kind past. Bovendien kies je uit 9, 14 of 18 bakjes eten. Bezorging vindt plaats op dinsdagavond of zaterdagochtend, je kunt aangeven wat je het fijnste vindt en je ontvangt heel fijn een tijdsindicatie van een uur. Zo kregen wij te horen dat de box dinsdag tussen 17:00 uur en 18:00 uur geleverd zou gaan worden. We ontvingen uiteindelijk de volgende maaltijden;

IMG_8903

’s Ochtends haalde ik de maaltijd van de dag uit de vriezer en ’s avonds hoefde ik het alleen maar op te warmen. Ik kook graag voor Maddox, maar soms heb ik er even weinig tijd voor. Of soms wil je eens wat anders proberen! Op een potje reageert Maddox niet goed en dus is het fijn dat er zoiets als Spruit bestaat. Maddox vond alle drie de maaltijden lekker en at het allemaal, maar vooral de pasta met tonijn viel heel erg in de smaak. De wortel met rijst was een goede tweede en aan de risotto moest hij iets wennen. Dat zal voornamelijk komen omdat het iets plakkerig was. Qua smaak en geur was alles heel erg goed. Ik heb het zelf ook even geproefd (jaja, we moeten toch even goed testen!) en vond het allemaal heel smakelijk. Natuurlijk is het wat zoutloos en mag er voor ons best wat meer kruiden doorheen, maar voor een klein kindje is dit perfect. Het is verser en wat mij betreft ook smaakvoller dan een potje. Niks tegen een potje, maar vaak smaken de meesten toch wel hetzelfde. Maddox heeft er in ieder geval heerlijk van gesmuld en ik heb van iedere maaltijd nog een bakje achter de hand voor aankomende weken.Ik blijf gewoon zelf voor hem koken, maar af en toe is het prettig en gemakkelijk om zo’n bakje uit de vriezer te vissen met het geweten dat hij het lekker vindt, dat hij er goed op reageert en dat het weer even iets anders is dan de combinaties die ik voor hem maak.

IMG_8946

IMG_8947

IMG_9020

IMG_9021

IMG_9204

IMG_9206

Ik ben heel erg enthousiast over de combinaties en vindt het leuk dat Maddox er zo van geniet. Bovendien vind ik de service heel erg fijn. De website is gebruiksvriendelijk en de bezorging gebeurt heel netjes en volgens schema. Wel schrok ik een klein beetje van de prijs. Als ik kijk naar de box met negen hapjes, dan kosten de eerste babyhapjes 40 euro. De box die wij hadden kost 44 euro en voor de box voor kinderen vanaf 12 maanden moet je 48 euro betalen. Voor de 14 maaltijden betaal je 50, 56 of 62 euro. Ga je voor de grote box met 18 hapjes, dan kost je dat 58, 65 of 72 euro. Je betaalt dus tussen de 3,5 en 5 euro voor zo’n bakje met eten.

De box van april is nu te bestellen tot en met zondag. Als je de code MADDOX gebruikt krijg je €7,50 korting!

Meer informatie vind je op eetspruit.nl. Ik heb de maaltijden gekregen om mijn ervaring met jullie te kunnen delen.

IMG_9024

Share:

3 Reacties

 1. 22 maart 2018 / 09:12

  het ziet er zeker stukken beter uit dan die potjes uit de winkel ja! en wat fijn dat maddox het ook lekker vind!! vind het een hele uitkomt voor ouders met jonge kids

 2. Eefje
  22 maart 2018 / 21:46

  Veel te duur vind ik maar wel leuk om inspiratie op te doen voor nieuwe maaltijden! En kan me voorstellen dat het handig is om zo’n maaltijd achter de hand te hebben voor in de vriezer.

 3. Jessica
  22 maart 2018 / 22:10

  Ziet er goed uit !
  MAAR wel schandalig duur !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.