(~215 B)
Ik snap niet…

Ik snap niet…

… Waarom iedereen kleuren voor volwassenen zo ontspannend vindt. Ik word er bloednerveus van en denk ondertussen aan alle dingen die nog moeten gebeuren.

… Dat er op een babyuitzetlijst wél oorstaafjes staan, maar dat er wordt geadviseerd om vier setjes kleding te kopen. VIER!

… Dat er serieus mensen zijn die nadenken over muziek, bloemetjes en kaarsjes om mee te nemen naar het ziekenhuis tijdens het bevallen. Ik had wel iets anders aan mijn hoofd.

… Waarom ik weer babykriebels krijg als ik baby’s zie en allemaal kleding in maat 50 en 56 zie hangen. Ik heb nog slapeloze nachten! Ik ben nog aan het bijkomen van mijn eerste! De kilo’s moeten er nog af!

… Waarom ik altijd filet americain bestelde op broodjes als ik ging lunchen. Sinds mijn zwangerschap eet ik geitenkaas en ik wil nooit meer wat anders. Slechter, vetter en lekkerder.

… Dat ik weer een cursus of studie wil doen. Ik was blij dat ik klaar was met mijn opleiding. Maar het kriebelt weer om te leren en samenvattingen te kunnen maken.

… Dat ik sporten nu zo ontzettend leuk vind terwijl ik er eerst een bloedhekel aan had. Ik meld me lachend bij de personal trainer en werk me vrijwillig in het zweet. Dat is weleens anders geweest.

… Dat ik ooit mijn baan heb kunnen opzeggen om vervolgens fulltime aan Styleguide, en later ook aan Mommytobe, te kunnen werken. Mensen om me heen snappen het niet als ik het ze vertel; ik evenmin. Maar wat is het leuk!

… Dat er mensen zijn die stamppotten verkiezen boven Indonesische gerechten.

… Dat er überhaupt mensen zijn die boerenkool eten.

… Hoe dat kind van mij opeens zo groot is geworden. Opeens! We zijn alweer een jaar verder.

… Dat ik eerst zo erg twijfelde aan een kinderdagverblijf. Het is voor Skyler best wennen maar stiekem geniet ik enorm van een dagje alleen.

… WAAROM MIJN KIND NIET SLAAPT!

… Waarom ik opeens steeds meer heimwee krijg naar New York. De stad was leuk en ik heb me prima vermaakt, maar op dat moment was het wel goed en was ik niet zo verliefd als andere mensen die terugkeren vanuit deze Amerikaanse stad. Maar o, als ik alle foto’s zie van anderen moet ik terug. NU!

… Dat ik als shopaholic liever voor mijn kind shop dan voor mezelf. Halló, mama verdient ook leuke kleding! Maar o, wat hangen er allemaal leuke dingen voor Skyler.

… Dat ik nog niet failliet ben verklaard met al deze aankopen voor de kleine man.

… Waar mijn nesteldrang 2.0 opeens vandaan komt. Normaal vond ik ons interieur allemaal wel prima en nu doe ik het liefst alles weg om een totaal nieuwe inboedel te kunnen kopen. En nee, ik ben niet zwanger.

… Dat ik eerst zo’n goed geheugen had en nu alles drie keer moet opschrijven in een agenda, notitieboek én op een los papiertje voor in mijn tas.

… Waarom mensen zonder kinderen overal zo licht over denken. Waarom íkzelf überhaupt zo licht over alles dacht toen ik nog geen kind had. It’s a tough job.

… Dat het moederschap je zo kan veranderen. Je wordt een compleet ander persoon met heel andere voorkeuren en interesses dan eerst.

… Waarom ik een moederfiets moest hebben terwijl ik alles lopend kan doen. Dat ding staat nog steeds te shinen in de schuur. Promise, ik ga snel met Skyler fietsen!

… Waarom ik niet meer durfde auto te rijden. Het gaat nu enorm makkelijk en het opent weer wat deuren. Zo ga ik over twee weken een weekend weg met mijn moeder en Skyler. Naar België. En ik rij!

… Hoe ik zo’n leuk kind heb kunnen maken. Wat een heerlijkheid kan er voortkomen uit een leuke avond.

… Dat ik dit stomme lijstje zit te typen. Maar ik heb nu eenmaal een zwak voor lijstjes.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties

 1. 30 oktober 2014 / 17:37

  Haha leuk lijstje, lekker random! Fietsen moet je echt doen, vinden die kids zo leuk!

 2. Amarens
  30 oktober 2014 / 17:56

  En wederom is alles wat te maken heeft met zwanger/baby/kinderdagverblijf etc. zo herkenbaar!! Heerlijk.

 3. Lara
  30 oktober 2014 / 18:20

  Leuk lijstje, moest af en toe best lachen haha 🙂 Maar bij het puntje ”Maar het kriebelt weer om te leren en samenvattingen te kunnen maken.” dacht ik echt ‘waaaaat”? Er staat namelijk een heeleee lange samenvatting met smart te wachten tot ik hem ga leren, maar ik kan het even niet opbrengen haha. Nu ben ik namelijk opeens weer op Mommytobe beland..

  • Shirley
   Auteur
   30 oktober 2014 / 18:42

   Haha, erg hè? Nu moet ik wel zeggen dat het schrijven van samenvattingen leuker was dan het leren ervan. Lol. Succes!

 4. 30 oktober 2014 / 18:36

  Leuk lijstje! Ik heb ook ontzettende heimwee naar New York. Ik ben telkens aan het zoeken naar goedkope tickets, het gevoel dat ik kreeg toen ik daar liep.. zo fijn!

  • Shirley
   Auteur
   30 oktober 2014 / 18:43

   Ik had dat dus helemaal niet… Vond het erg leuk en ben blij dat ik het gezien heb, maar dat was het ook wel. Tot nu! Ik krijg kriebels als ik weer foto’s zie en het heeft toch wel meer met me gedaan dan gedacht 🙂

 5. 30 oktober 2014 / 20:09

  Hahah wat een leuk lijstje! Ik ben zo iemand die stamppotten verkiest boven indonesische gerechten, en dan inderdaad de boerenkool! 😛
  En van het studeren vind ik ook het maken van samenvattingen het leukst, ik snap ook niet waarom haha.

 6. Ingrid
  30 oktober 2014 / 20:33

  Snel mijn studie kinderpsychologie ophalen

  • Shirley
   Auteur
   30 oktober 2014 / 20:37

   Jaaaaa!

 7. 30 oktober 2014 / 22:01

  Heerlijk lijstje en zo herkenbaar! En die babykriebels,Tja wat zal ik zeggen… Hier waren ze er naeen hakfjr al en weet hoe Olivia slaapt 😉 Die is na 23 mnd door gaan slapen, dus houd hoop 🙂

 8. 30 oktober 2014 / 23:29

  haha, wauw wat een lange lijst! Kleuren is juist bedoeld om even al datgeen wat nog gedaan moet worden te vergeten en te genieten van even helemaal niks doen. haha.
  En dat sporten leuk wordt heb ik zelf ook ondervonden. Een heel raar process…

 9. 31 oktober 2014 / 00:02

  Leuk lijstje! Terwijl ik zit te leren voor een toets. Pffff echt ik kan niet wachten tot ik klaar ben. Ik vind alles aan studeren leuk, samenvattingen maken, verslagen maken, de uren die ik moet maken, de dagen dat ik vrij ben. MAAR de toetsen mogen mij gestolen worden!
  En ik moet nu ook maar eens een keer broodje geitenkaas gaan eten, want je brengt het alsof het het allerlekkerste van de wereld is

 10. 31 oktober 2014 / 08:03

  Heel herkenbaar. En die babykriebels heb ik nu al. Jules is gisteren 6 maanden geworden…. om de een of andere reden doe jij mij trouwens altijd zin krijgen in geitenkaas!

 11. 31 oktober 2014 / 11:57

  Hahaha, zo veel herkenbare dingen. Echt een ontzettend leuk artikel dit!

 12. 31 oktober 2014 / 14:02

  heerlijk lijstje en meeste zo herkenbaar. Kan je helemaal begrijpen van waarom mensen stamppotten kiezen. Bah! Babykriebels heb ik ook. maar wachten nog maar even

 13. 31 oktober 2014 / 15:39

  Ha! Geniaal lijstje! Babykriebels en nesteldrang heb ik ook, terwijl ik toch echt nog een jaar of 1,5 wil wachten. Soms twijfel ik of ik leuke kleertjes in maat 56 toch al niet moet kopen haha :p.
  Ik ben ook nog op zoek naar mijn oude geheugen. Na 4 minuten ben ik de informatie al weer kwijt!

 14. 2 november 2014 / 14:42

  Leuk lijstje! En ja, ik lust dus wel boerenkool en ben dol op stamppot! Maarre….wie weet als ik wat lekkere Indonesische receptjes krijg, dat ik die ook zeker kan waarderen. Ik heb geen receptjes er van, dus maak het ook nooit eerlijk gezegd….

  Enne, volgens mij schreef Kelly Caresse laatst over nesteldrang 2.0 😉

 15. 4 november 2014 / 04:17

  Alles behalve stom dit! Ik mis het volgen van een opleiding, snal er niets van.. ben juist blij dat ik n al dat harde werken me diploma op zak heb.

Secured By miniOrange