(~215 B)
Dubbele luiers #7: Person reveal

Dubbele luiers #7: Person reveal

Het is donderdag. The day! Ik moet eerlijk bekennen; ik ben best zenuwachtig. Gezonde zenuwen. Na dit bericht kan ik rustig en vrij alles delen. De afgelopen weken vond ik het knap lastig om een berichtje samen te stellen, puur omdat ik bang was dat het uit zou komen wie ik nou was. Vorige week baalde ik er enorm van dat ik het nog niet helemaal kon vertellen. De reacties dat het nu wel duidelijk was waren dus ook heel leuk, want dat was stiekem de bedoeling.

Voor de mensen die het echt niet konden raden en mij ook helemaal niet kennen, een introductie. Whitney, onlangs 27 jaar geworden (dat kon ik vorige week niet delen), mama van Elvedin van bijna 1 jaar. Samenwonend in de omgeving van Amersfoort met ook Castro, onze kater. Zelf heb ik een blog waar ik sinds kort weer een draai aan probeer te geven, ben actief op Instagram en andere social media.

Mijn naam is al een paar keer weergegeven in een reactie. Maar lieve schat, wie ben jij dan? Of dat jullie het zagen aan een bepaald woord; welk woord dan? Ook ben ik benaderd door een tweetal dames. Eerst deed ik alsof ik het berichtje niet zag (sorry daarvoor). Toch vond ik het wel fijn om het aan hen al aan te geven. Deze behoefte had ik bij mijn eerste zwangerschap niet. Dit heb ik vrij laat gedaan, er was ook niets aan me te zien. Maar zoals je op bovenstaande foto kunt zien kunnen we er niet meer omheen.

Het bekendmaken van je zwangerschap kan op zoveel manieren. Op Pinterest barst het van de inspiratie. Een leuke foto samen met een echo of de bekende schoentjes op een rij. Of door een cadeau te geven aan speciale mensen in je leven zoals je (schoon)ouders. Bij mij ging het zonder veel poespas. Mijn moeder die in het buitenland woont logeerde een week bij ons. De ochtend na de test heeft mijn vriend het verteld, ik was echt nog in shock. Super blij natuurlijk. Voor mijn schoonouders had ik een leuk plan bedacht. Destijds waren zij vanwege een overleden familielid in het buitenland. De eerste echo hebben wij op mijn schoonmoeder haar verjaardag. Het plan dus; de echo in haar verjaardagskaart erbij doen. Echter ‘rook’ mijn schoonmoeder het al op vakantie dat ik zwanger was. Bij thuiskomst was dan ook de eerste vraag ‘en, ben je zwanger?’ Dan kun je natuurlijk niet je mond dichthouden. Dáág leuke aankondiging. Verder komt het soms gewoon ter sprake tussen gesprekken door. Social media op dit blog na weet het nog niet. Tijd om een leuke bekendmaking in elkaar te zetten.

Daarna word je overspoeld met DE vraag; wordt het een jongen of een meisje? Persoonlijk doe ik hard mijn best om hier niet naar te vragen bij mede-zwangeren. Mocht dit gedeeld willen worden, hoor je het vanzelf wel. Bij mijn eerste zwangerschap hebben wij het alleen gedeeld met onze ouders en enkele naasten. Al moet ik zeggen dat ik het soms heel lastig vond om het voor me te houden. De gezondheid van ons kind stond voor ons centraal en nu weer. Wat je ook bent, ons kind ben je voor altijd. Wij gaan niet minder van je houden omdat je een jongetje bent of meer omdat je een meisje bent. Maar toch ben je nieuwsgierig. Vorig jaar hebben wij gewacht tot de 20 weken echo. Nu ik erachter ben gekomen dat de geslachtsbepalingsecho bij ons in de buurt vanaf 15 weken ingepland kan worden, laat ik er geen gras over groeien en word ik toch wel weer nieuwsgierig. Er is geen voorkeur, al maakt een meisje het voor mij makkelijker om te zeggen ‘dit is nu de laatste keer’. Zwanger zijn lijkt niet helemaal voor mij weggelegd te zijn. Maar ik zeg nooit ‘nooit meer’. De geslachtsbepaling doen we dus wel. Maar wat het wordt? Dat blijft, net als de vorige keer, geheim tot de geboorte.

En wist je dat ik het was? Tot volgende week!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties

 1. 30 oktober 2014 / 12:11

  Wat leuk gefeliciteerd met je zwangerschap! En geniet er nu maar lekker van 😀

 2. 30 oktober 2014 / 12:14

  Nee, ik had geen idee! Hartstikke leuk dat je hier ook gaat bloggen. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! <3

 3. 30 oktober 2014 / 12:24

  Jeeeeh Whitney powerrrrr 😉
  Tof en congrats !!

 4. 30 oktober 2014 / 12:28

  Ik had echt geen idee wie het zou zijn haha. Maar gefeliciteerd! Ben benieuwd naar de verhalen die nog komen gaan, je schrijft erg leuk 🙂

 5. 30 oktober 2014 / 13:00

  Ik had al zo’n vermoeden haha. Superleuk!!! En gefeliciteerd natuurlijk. Oh ik ben zo benieuwd of Elvy een broertje of zusje krijgt 😉

 6. 30 oktober 2014 / 13:07

  Nouuuu toen ik in de comments zag dat jij genoemd werd als “verdachte”, dacht ik ook: ja zij maakt wel een goede kans haha. Wat ontzettend leuk 😀 Gefeliciteerd! Ben benieuwd naar alle komende verhalen!

 7. 30 oktober 2014 / 13:34

  Ik ken je nog niet, maar gefeliciteerd! Ik ben benieuwd naar al je verhalen!

 8. 30 oktober 2014 / 13:42

  Jeej Whitney wauw jij! Gefeliciteerd! Wat tof! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen! 🙂 Tof twee kindjes zo kort maar elkaar 🙂

 9. louise
  30 oktober 2014 / 15:02

  gefeliciteerd! En ja, ik had het goed. 🙂

 10. Ingrid
  30 oktober 2014 / 15:14

  Geen idee wie je bent maar gefeliciteerd!

 11. Alida
  30 oktober 2014 / 15:34

  Gefeliciteerd! Super leuk! Ik had een zwaar vermoeden omdat je het woord ‘ babyboy’ gebruikte, net als op je eigen blog en voor de rest zie ik dat niet zoveel voorbijkomen in blogland. 😉

 12. Sabine
  30 oktober 2014 / 16:42

  Jaaa ik had het ook goed! Een paar weken geleden reageerde ik al met waarom ik het dacht. Ik moest stiekem heel hard lachen om jouw ‘sneaky’ felicitatie aan jezelf bij jouw eerste blogpost hier op mommytobe hihi 😉 Nogmaals gefeliciteerd!

 13. 30 oktober 2014 / 18:29

  Ik ken je niet, maar wat leuk! Fijn dat je jezelf nu bekend kunt maken! Gefeliciteerd!

 14. 30 oktober 2014 / 22:28

  Waaah jij Whitney, dat had ik nou nooit geraden haha.. Super leuk!

 15. 31 oktober 2014 / 11:14

  Mijn vermoeden is waar hihi. Ik heb je niet benaderd maar nu je weer meer actief werd dacht ik wel aan jou. Gefeliciteerd meid!!

 16. Ingrid
  31 oktober 2014 / 14:23

  Ik heb heel even gedacht dat jij het was (met name je verhaal van de vakantie deed mij een belletje rinkelen) maar dat strookte dan weer niet met dat je een actieve blogger was. Van harte gefeliciteerd in ieder geval en welcome back in het blogwereldje!

 17. 2 november 2014 / 00:53

  Hahaha lieve W!! ik had het door omdat je het woord ‘babyboy’ gebruikte in je laatste blog. En ik weet dat jij Elvy zo noemt op social media en ik ken niemand anders die dat woord gebruikt, dus viel het me ineens op!

  Van harte gefeliciteerd!!!!! xxx

 18. 2 november 2014 / 14:45

  Gefeliciteerd! Ik ken je (nog) niet, maar dat maakt het lezen van je verhalen niet minder leuk 😉

 19. 2 november 2014 / 15:31

  Ahhh had ik dit even helemaal gemist. Wat super leuk. Gefeliciteerd Whitney.

Secured By miniOrange