(~215 B)
Ik ga ‘m testen: Nuna PEPP™ luxx

Ik ga ‘m testen: Nuna PEPP™ luxx

Eind van de maand ga ik op vakantie en daarvoor zocht ik een lichte en makkelijk inklapbare wagen. Omdat mijn Bugaboo nog best groot en zwaar is en ik te allen tijde met de bak zit die erop moet of de losse Maxi Cosi mee moet nemen, wilde ik die liever thuis laten. Het is gewoon niet makkelijk, en bovendien niet fijn, om met twee stuks rond te lopen. Ik ging dus op onderzoek uit om een handige buggy voor Skyler te vinden. Eenmaal bij een open dag van een pr-bureau stuitte ik op het merk Nuna. Dit label heeft als visie om babyproducten zo te maken, dat ze kersverse ouders een deel van het werk uit handen kunnen nemen zodat er tijd overblijft om te genieten van het ouderschap. Omdat er al ontzettend veel op de markt is en Nuna het de mensen niet al te moeilijk wil maken omdat er nog genoeg keuzes gemaakt dienen te worden, hebben ze een unieke productlijn ontworpen rondom de basismomenten van het opvoeden van kinderen: eten, slapen, spelen en reizen. Minder is altijd meer, aldus Nuna, en daarom schrappen ze alle onnodige onderdelen uit de producten en reduceren ze ze tot de meest gestroomlijnde, slimste versies die mogelijk zijn. Eén van hun ontwerpen is de Nuna PEPP™ luxx en toen ik bij het pr-bureau aanwezig was en vertelde dat ik een wagen zocht, kreeg ik een aanbod dat ik niet kon afslaan; ik kreeg de Nuna PEPP™ luxx opgestuurd om mee op vakantie te nemen en te testen. Vandaag werd hij alvast bezorgd en ik laat jullie de eerste foto’s zien en vertel mijn eerste indruk!

DSC_0828

De Nuna PEPP™ luxx is geschikt voor baby’s van de geboorte tot zo’n 18 kilo. Hier ben ik het niet helemaal mee eens nu ik hem in huis heb. Skyler kan er net in zitten, maar een kleiner kindje zou ik in een meer ondersteunende wagen zetten. Hij zit behoorlijk los en moet best goed kunnen zitten om stabiel te blijven. Toch wordt hij nu, door middel van de riempjes, goed op zijn plek gehouden. Voor de rest heb ik totaal geen opmerkingen over deze wagen. Hij is licht, heel compact als hij is ingeklapt, mooi stevig en ziet er goed en stoer uit. Met twee knoppen ingedrukt vouw je de wagen ineen en heb je een mooi pakket om mee te nemen. De duwstang is in hoogte te verstellen, de wielen kun je vastzetten zodat ze niet 360 graden kunnen draaien en slechts vooruit rijden en zelfs de voetensteun is zowel omlaag, recht als omhoog te gebruiken.

DSC_0833

DSC_0835

DSC_0836

Waarom ik deze wagen ook geschikt vind voor mee op vakantie is vanwege het feit dat hij tevens in drie standen kan worden gezet met twee simpele ritsen; rechtop, half liggend en plat. Omdat Skyler nog best wat slaapjes doet in de wagen vind ik het een fijn idee dat ik hem plat kan leggen zodat het iets comfortabeler is. De zonnekap beweegt gewoon mee en ook dat is natuurlijk heel erg fijn. Zoals je kunt lezen is mijn eerste indruk enorm goed.

DSC_0850
DSC_0851
DSC_0852
DSC_0853
DSC_0854

De Nuna PEPP™ luxx is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren (night, scarlet, yellow, sand, wineberry, raspberry, bisque and navy) voor een prijs van 269 euro. Dit vind ik heel erg schappelijk voor de wagen die je krijgt. Je doet er enorm lang mee en voor mijn gevoel is de wagen enorm stevig waardoor je er toch een lange tijd mee vooruit kan. Ik ga hem uitgebreid voor jullie testen op vakantie in Turkije. Klapt hij goed en snel in als je haast hebt? Kan hij makkelijk mee als je ook koffers hebt? Hoe rijdt hij op verschillende wegen? Gaat hij goed mee de bus in? Ligt Skyler er goed in? Hoe bevalt hij in het algemeen? Half juni kom ik terug met mijn bevindingen!

DSC_0831
DSC_0832
DSC_0848
DSC_0849

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties

 1. 9 mei 2014 / 18:28

  Ik heb er ook naar zo een gekeken en ben toch gegaan voor de green tom. Ik ben heel benieuwd naar je bevindingen! Liefs

 2. 9 mei 2014 / 18:32

  Wat een mooi model is dit zeg! Ik ben ook nog op zoek naar een handige inklapbare buggy voor Lana dus ik ben benieuwd naar je review en ervaringen. Hij klinkt al erg prachtig en Slyler is een mooi model op je foto”s

 3. Stien
  9 mei 2014 / 18:59

  Wat fijn voor jullie! En wat zit Skyler trots in de wagen 🙂

 4. 9 mei 2014 / 19:33

  Ziet er mooi uit zeg! En idd: ik zou een kleiner kindje ook niet in een buggy vervoeren. Olivia ging mee in een buggy toen ze 7mdn was, ideaal! Ze sliep er ook in in de platte stand aan het zwembad (aanrader!) Een kleine ‘maar’ qua praktisch. Je gaat deze meenemen in het vliegtuig toch? De regels daar zijn: ‘een paraplubuggy’. En die handhaven ze vrij streng. Een paraplubuggy is smaller als ie ingeklapt is en max. 7kg. Ik geloof best dat deze voldoet aan die kg, maar ingeklapt is hij aanzienlijk breder dan een paraplubuggy. Een vriendin van me met een Quinny buggy (Zap geloof ik uit mijn hoofd – nog kleiner dan deze ingeklapt maar iets breder dan paraplu en slechts 5kg), had een probleem en moest er als extra stuk bagage voor betalen en mocht hem niet meenemen tot de gate (Schiphol), wat best irritant ver lopen is met een kindje op je arm en in haar geval ’s nachts een kindje dat lekker lag te slapen in de buggy. Anyway, check het even of bereid je zelf voor op gezeur. Het kan meevallen natuurlijk, maar een paraplubuggy is dit niet, dus ze kunnen gaan zeuren.

  • Maaike
   9 mei 2014 / 20:38

   Ik heb er geen probleem mee gehad (vloog met Corendon). Misschien dat de regels per vliegmaatschappij verschillen?

 5. Marieke
  9 mei 2014 / 19:49

  Wij hebben ook de Nuna Pepp en deze is inmiddels al 5 keer het vliegtuig mee ingeweest, nooit een enkel probleem geweest hoor.

  Ons dochtertjewas 6.5 maand toen we deze buggy voor het eerst meenamen naar Turkije. Een groot succes!!!

  Inmiddels is ze 3 en heeft ze de Bugaboo moeten afstaan voor haar broertje. Als we wat verder gaan wandelen en ze moe is gaat ze nog met gemak in de Nuna Pepp zitten!

  Ik wilde dat de buggy er goed uit zag.
  Ik wilde een goede zonnekap
  En ik wilde dat deze in ligstand kon, omdat ze weleens in de buggy “moest” slapen..

  Wij zijn er enorm tevreden over!!!

 6. Maaikeu
  9 mei 2014 / 20:36

  Ben heel tevreden over mijn gewone Nuna Pepp! Stabiel, duwstang is te verstellen, en die drie standen he! Ik hoop alleen wel dat de bagagehandlers je Nuna voorzichtiger behandelen dan de mijne. Ik kreeg ‘m met een scheef wieltje terug op de band in Turkije 🙁

 7. Jackie
  9 mei 2014 / 21:19

  Ik vind hem erg mooi en ben benieuwd naar je ervaringen! Sowieso je ervaring om met een baby op zon vakantie te gaan. Wij twijfelen nog enorm wat we gaan doen. Neem je ook een Maxi-Cosi mee?

  • Shirley
   Auteur
   9 mei 2014 / 23:39

   Nee, alleen deze wagen!

   • 10 mei 2014 / 09:13

    Wij zijn van plan om op vliegvakantie te gaan als mini 3+ maanden is. Volgens mij kun je een Maxi Cosi gewoon meehuren als je een auto huurt, en verder heb je m niet nodig, toch?

 8. 10 mei 2014 / 09:11

  Mooi wagentje!
  Maar voor dit doel zou ik zelf denk ik eerder een stevige standen-buggy kopen, die ook helemaal plat kan, voor een kleine baby of een dutje. Die vouw je nog kleiner opven kan ook mee op de fiets.

 9. Anne
  16 mei 2014 / 07:36

  Ik vind hem helaas niks , heb alles getest voor mijn zoontje van 9 maanden en het is maar 1 winnaar quinny xtra 2 , kijk ff wat voor leuke buggy is het , hier is skyler toch te klein voor geloof mij . Jij zou heel blij mee zijn .

  Groetjes Anne

 10. Korina
  14 augustus 2014 / 10:50

  Ik heb hem gekocht bij Babyveilig, want daar kreeg ik er gratis de zitverkleiner bij. Gezien mijn zoontje pas 3 maanden oud is, is dit een hele handige accessoire die zorgt dat hij kan zitten omdat hij meer ondersteuning heeft. Ben echt heel blij met deze Pepp en zou hem gelijk weer kopen. Voor mijn andere zoon had ik een Maclaren maar deze is echt veel fijner.

 11. Nienke
  26 augustus 2015 / 10:49

  Ik heb de Nuna Pepp Luxx in april 2015 gekocht , 4 maanden geleden
  In het begin kon je de wagen met een hand uitklappen maar dat werkt niet meer.
  Het net achter de wagen blijft haken achter de rem.
  En je moet dat eerst met twee handen loshalen voordat de buggy uitklapt.
  Ik heb de wagen opgestuurd maar ze geven aan dat het binnen de acceptabele norm is.

  Mijn advies: Ik zou een ander merk dan de Nuna Pepp kiezen

Secured By miniOrange