(~215 B)
Het ritme te pakken

Het ritme te pakken

’s Nachts verloopt alles nog een beetje rommelig. Skyler heeft nu twee nachten doorgeslapen, één nacht gehad waarin hij om 03:00 uur klaarwakker was en wilde spelen en afgelopen nacht was hij om 04:30 uur wakker omdat hij honger had. Ik vond hem op zijn buik, met zijn hoofd bij het voeteneind. Geen idee wat en hoe hij het had gedaan; het kostte blijkbaar genoeg energie om daarna een volle fles leeg te drinken. Vervolgens viel hij weer in slaap en werd hij wakker om 08:00 uur. Maar hoe onrustig de laatste twee nachten weer waren; er is geen hysterie meer ’s nachts. Skyler wordt niet schreeuwend wakker en we kunnen wel spreken van een enorme vooruitgang. Of het de medicijnen zijn, de vollere fles of de lamp die we aan laten weet ik nog niet, maar voor nu zijn we heel erg blij met deze sprong. In de eerste nacht van het doorslapen heeft Skyler tevens een enorme ontwikkeling doorgemaakt; hij kan rollen. Big time. Zodra ik hem op het speelkleed, in zijn box of in bed leg, rolt hij zich direct van rug naar buik en kijkt hij trots omhoog en om zich heen in de hoop dat wij het zien. Ook kan hij zichzelf nu duwen, waardoor hij soms een meter naast het speelkleed eindigt. Heel erg leuk om zijn ontwikkeling te volgen en ik denk dat het nog slechts een paar dagen duurt voordat ik achter hem aan moet rennen omdat hij de hele kamer door kruipt.

De nachten zijn dus nog een klein beetje rommelig maar voor nu nemen we daar genoegen mee. Ook Skyler moet nog even wennen aan het doorslapen en het feit dat we er ’s nachts niet uitgaan om met hem te wandelen of voor hem te zingen. Dat zit natuurlijk nog wel een beetje in zijn systeem. Op dat moment konden we niet anders en vonden we het nodig; nu willen we dat hij gaat doorslapen, de hele nacht, in zijn eigen bed. Dat zijn we nu dus aan het proberen. Maar hoe rommelig de nachten ook verlopen; overdag heeft Skyler een goed ritme te pakken.

Skyler krijgt zijn eerste fles tussen 5 en 7. Het ligt er een beetje aan hoe de nacht verloopt. De twee nachten dat hij doorsliep was het half 7, de twee nachten daarna 5 uur. Het zij zo. Zolang hij niet hysterisch is vind ik het best. Een flesje is zo gemaakt en hij valt onder het drinken weer in slaap zodat we allemaal rustig verder kunnen slapen. Om 8 uur gaat mijn vriend naar zijn werk en vaak worden Skyler en ik om half 9 wakker. We gaan eruit, ik verschoon Skyler en leg hem lekker in zijn rompertje op het speelkleed. Ik trek mijn kleding aan en ga vast aan mijn mail beginnen.

Zijn tweede fles krijgt Skyler rond 10 uur. Soms iets eerder als de nacht rommelig was; anders ietsje later. Na dit flesje gaat hij nog even lekker slapen. Zodra hij dan wakker wordt, wat meestal rond 11 uur is, verschoon ik hem weer, kleed ik hem aan en gaat hij nog even spelen. Rond 12 uur/half 1 is het tijd voor zijn fruithapje. Als ik bijvoorbeeld nog een rijpe banaan heb liggen prak ik die, en anders krijgt Skyler een gewoon potje uit de supermarkt. We hebben het geluk dat het een makkelijke eter is en dat het er tot nu toe allemaal heel goed in gaat. Appel en banaan, gemengd fruit, peer, druiven, abrikozen. Meneertje lust alles en eet dan ook een heel potje leeg. Daarna is het tijd om te knuffelen en speelt hij nog even in de box, op het speelkleed of zit hij naast me in de kinderstoel, heel aandacht te kijken wat ik aan het doen ben.

Na dit alles merk ik dat Skyler tussen 1 en 2 weer moe wordt en dan leg ik hem nog in zijn bed voor een tukkie. Dit is heel wisselend maar soms is het een slaapje van een half uur; vorige keer lag hij opeens twee uur te slapen. Ik laat het hem zelf bepalen en zie wel wanneer hij weer wakker wordt. Meestal is hij om 3 uur wel weer wakker en is het tijd voor het verschonen en de fles.

Vervolgens herhaalt alles zich weer qua spelen; de ene keer ligt hij op zijn speelkleed, de andere keer in de box en weer een andere keer zit hij gezellig naast me of doen we samen iets leuks. Omdat hij zo actief is merk ik vaak dat hij rond 5 a 6 uur weer moe wordt. Ik leg hem weer in bed en dan begint een beetje de rommelige avond. Dit is namelijk vaak een enorm kort slaapje, waarna hij de rest van de avond niet meer wil slapen. Als hij dit slaapje niet pakt probeer ik het vaak rond 7 uur nog even maar ook dit duurt nooit langer dan een half uurtje. We zijn dus nog een beetje zoekende. Overdag meer wakker houden maakt helemaal niks uit. Ook dan is hij ’s avonds meer wakker en wordt hij alleen maar chagrijniger. Je merkt dus echt dat de avonden en nachten bij ons nog een zoektocht zijn.

We zijn begonnen met groentepotjes maar dat willen we heel rustig opbouwen. Vanwege het feit dat Skyler ook nog vijf flessen krijgt en dus anders een beetje te veel binnen krijgt, maar ook omdat hij veel aan het kokhalzen is als het hem even teveel wordt. Voor nu oefenen we dus met een paar hapjes en krijgt hij daarna lekker de fles. Dat is rond 7 uur. Ook het verschonen komt dan uiteraard aan bod. De rest van de avond hangt hij bij Raymond of bij mij of speelt hij op zijn speelkleed.

Omdat hij zijn medicijnen krijgt en ik deze moet mengen met een fruithapje voor het slapengaan, zet ik hem rond 9 uur/half 10 in de kinderstoel. Ik los de medicijnen op in water en meng dit met een paar lepeltjes fruit. Niet teveel, maar gewoon zodat het een lekker toetje wordt. Zo ziet hij dit dan ook, haha. Het is echt nog even een lekker hapje om de avond te breken. Zodra dit op is knuffelen we nog even en rond 10 uur/half 11 is het tijd om richting bed te gaan. Ik verschoon Skyler en kleed hem uit tot zijn romper. Omdat hij veel zweet ’s nachts slaapt hij alleen daar in. Raymond maakt de fles en die laatste krijgt hij bij mij in bed. Lekker even een momentje voor onszelf. Skyler wordt hier moe van en valt bij mij in slaap. Daarna is het tijd om hem over te leggen in zijn eigen bed om de nacht in te gaan.

We hebben geen vast avondritueel qua badderen of douchen omdat Skyler niet iedere dag in bad gaat. Hij heeft een droge huid dus drie of vier keer in de week vinden we genoeg. De rest van de dagen wassen we hem lekker met een washandje zodat hij weer helemaal fris is.

Het schema is trouwens voor thuiswerkdagen maar als ik afspraken heb, plan ik die rondom alle eetmomenten heen. Skyler slaapt heerlijk in de wagen dus zijn dutjes doet hij dan als we onderweg zijn. Gelukkig is dat nog geen één keer in de week en zijn we momenteel lekker veel thuis. Het doet hem, en mij, enorm goed dat we nu een beetje weten waar we aan toe zijn overdag. Een paar weken geleden vroeg ik me nog ontzettend af hoe en wanneer dat ritme eens ging komen maar nu is het er opeens. Het gebeurt vanzelf en je groeit er zelf in mee. Tot je opeens patronen ontdekt. En volgens mij heb ik die gevonden en er een goed schema van gemaakt. Nu nog even de nachten goed, het moment vervroegen dat hij naar bed gaat en hopen dat hij de voedingen van 5 uur sowieso kan schuiven tot 7 en dan ben ik een gelukkige mama. Maar tot die tijd vind ik dit prima en ben ik allang blij dat we het zo goed doen allemaal!

2014-05-07 19.35.36

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. 10 mei 2014 / 12:34

  Ik vind het knap hoor, hoe jullie het allemaal doen!

 2. 10 mei 2014 / 13:01

  Wat goed om te lezen dat het al zoveel beter gaat! Het kan zo zijn dat je de oorzaak daar van niet gaat vinden maar dat het voor hem wat lastiger was om die nachten beter door te komen, en ook dat is natuurlijk prima. Mooi om te lezen hoe je vanuit je moedergevoel zo mooi mee beweegt in het ritme van Skyler 🙂

 3. Roos
  10 mei 2014 / 13:20

  Ik ben zo blij voor jullie! Eindelijk wat verandering. Wat is Skyler toch een schatje 🙂

 4. 10 mei 2014 / 14:06

  Oh wat fijn dat het beter lijkt te gaan nu. Wat een verademing voor jullie.

 5. 10 mei 2014 / 15:53

  Fijn om te lezen dat het beter gaat. Blijf vooral luisteren naar je gevoel.

 6. 10 mei 2014 / 17:55

  Fijn hoor dat er al wat ritme komt overdag.. En ’s avonds en ’s nachts komt ook nog wel!

 7. 10 mei 2014 / 20:12

  Wat fijn Shir, ik hoop dat het zo door blijft gaan dan komt het helemaal goed!

 8. Stien
  10 mei 2014 / 23:16

  Wat leuk om te lezen! Ben echt blij dat het beter gaat, als ik twee weken geleden nog over diagnoses en dokters las…wat een vooruitgang! 🙂 Skyler is een schatje 🙂 !

 9. 11 mei 2014 / 19:27

  Blij om te lezen dat het beter gaat. 🙂 Enig idee waarom hij zo veel zweet ’s nachts? Toevallig ook al eens met de artsen besproken?

  • Shirley
   Auteur
   11 mei 2014 / 19:35

   Hij heeft het gewoon snel warm, niet alleen ’s nachts! Heeft hij van zijn papa, haha!

 10. Nikki
  12 mei 2014 / 11:32

  Misschien een raar vraagje, maar waarom houden jullie Skyler avonds zo lang wakker? Voor zijn laatste fles of omdat meneer niet gaat slapen?
  Kan me herinneren dat onze aap rond de 6/7 maanden al vanaf 7 uur in bed lag en de hele nacht door sliep ( met natuurlijk een keertje wakker tussen door voor zijn speentje )
  Vind verder echt heel goed en knap hoe je het allemaal doet!

  • Shirley
   Auteur
   12 mei 2014 / 12:08

   Skyler slaapt gewoon niet eerder… We hebben sowieso problemen met slapen, als je de andere blogs gevolgd hebt, dus we hebben al mazzel als hij een keer doorslaapt. Van 7 tot 7 is echt mission impossible hier en we mogen blij zijn als we ’s nachts van 11 tot 7 halen met hem… Het komt allemaal wel. Voor nu is het onze prioriteit om hem door te laten slapen. Maar wel nog met een laatste fles rond 10 uur/half 11 omdat hij die gewoon nog nodig heeft. Ieder kind is anders 🙂 Knijp maar in je handen met zo’n makkelijk slapend kind, haha.

   • Nikki
    12 mei 2014 / 18:51

    Ik volg al je blogs hoor 😉 ik vroeg het me af , meneer is een goede slaper maar helaas kast van veel eczeem ( heeft hij van zijn mama) dus kan af en toe daar flink van huilen snachts 🙁 heeft Skyler last van eczeem?
    En net het slapen komt het helemaal goed!

    • Shirley
     Auteur
     12 mei 2014 / 18:59

     Nee, gelukkig niet!

Secured By miniOrange