(~215 B)
Goed voorbereid met de auto op vakantie

Goed voorbereid met de auto op vakantie

Over een kleine acht weken is het alweer zover en gaan we op zomervakantie. Dit jaar gaat zo ontzettend snel! We gaan naar dezelfde camping als vorig jaar; De Berenkuil in Grollo. Ik had niet zo heel veel zin om een camping te zoeken, de jongens vonden deze plek leuk en wij hebben ons ook goed vermaakt. De keuze was dus snel gemaakt. De caravan wordt eerdaags opgehaald voor een set nieuwe banden en vervolgens gaan we hem in juli weer ophalen om hem vol te laden met spullen voor drie weken kamperen.

Voor de jongens voelt alles langer dan een half uur in de auto als een wereldreis, dus dat is altijd wel een ding. Naar De Berenkuil is het ruim twee uur, dus dat vraagt om een hoop vermaak voor hen. Mij kun je gerust de hele dag in een auto zetten; met de juiste muziek vind ik het allemaal wel prima, haha.

Hoe wij nu echt goed voorbereid met de auto op vakantie gaan? 10 tips!

  • Zorg voor voldoende opbergruimte. Wij hebben de caravan mee dus dat scheelt een hoop qua ruimte, maar heb ook altijd wel graag een tas bij mijn voeten staan met de essentials. Heb je geen caravan of ben je op zoek naar nog meer ruimte? Ga dan voor een dakkoffer met goede dakdragers. Wordt gezien als heel burgerlijk; ik vind het vooral enorm handig en praktisch.
  • Snacks, snacks en nog eens snacks. En dan niet alleen een zak vol verlepte krentenbollen, maar snoep, drop, crackers, maiswafels (chocola en paprika), trommeltjes met fruit, kaasstengels. Noem het maar op. Zolang je iedereen (inclusief jezelf) dingen toestopt, is het goed uit te houden.
  • Creëer rituelen. Ik wil standaard naar Starbucks voor een koffie. Pas dan is mijn vakantie begonnen. Anderen kiezen vaak voor een bekend restaurant op de route. Kijk wat jullie leuk vinden.
  • Een goede playlist. Skyler heeft inmiddels zijn eigen Spotify, dus hij maakt zijn lijsten zelf, maar voor Maddox draai ik even iets in elkaar. Ik luister zelf graag 100% NL in de auto en anders gooi ik Spotify even aan voor wat leuke songs. Meezingen met zijn allen maakt de reis een stuk gezelliger.
  • Opgeladen iPads. Need I say more?
  • We hebben een kind dat enorm wagenziek is, dus daar zijn we altijd op voorbereid. Hij moet genoeg gegeten hebben en we moeten oppassen met de iPad. Genoeg frisse lucht en af en toe een stop. Maar de zakjes liggen extra in de auto.
  • Tekendoos! We hebben vorig jaar bij Ikea een hele leuke tekentas gekocht en dat is een schot in de roos. Kan makkelijk op schoot, er kunnen veel spullen in en het heeft een harde plaat waardoor tekenen in de auto mogelijk is. Mooie afwisseling met de schermpjes.
  • Spelletjes verzinnen! Auto’s tellen, gele auto’s spotten, ik zie ik zie wat jij niet ziet, woorden verzinnen van de kentekenplaten. Alles wat maar enigszins zorgt voor afleiding is een hit.
  • Zoek stops met bewegingsruimte. Niet alleen de benen even strekken, maar echt even uitrazen. Als dat er echt niet is, maak ik een wandeling naar de benzinepomp en mogen ze wat lekkers uitkiezen. We zorgen ervoor dat we er altijd even wat langer uit zijn om de energie te lozen.
  • Last but nog least: comfortabele plekken. De jongens moeten hun ruimte hebben en niet tussen allemaal tassen verstopt zitten. De autostoel moet goed afgesteld zijn, ze hebben ruimte bij hun benen nodig en genoeg afstand tot elkaar (het belangrijkst, haha).

Dit jaar is het ruim 2 uur rijden; wie weet gaan we volgend jaar voor de langere rit naar het buitenland…

Delen:
Secured By miniOrange