(~215 B)
Een weekend zonder telefoon? Ik kan het niet

Een weekend zonder telefoon? Ik kan het niet

Op mijn 22 voor 2022-lijstje had ik staan: twee weekenden offline doorbrengen. Ik heb veel respect voor mensen die dat kunnen en vind het heerlijk om te lezen als mensen een tijd offline zijn geweest, maar ik kan het gewoon niet. Ik heb een paar keer een begin gemaakt op zaterdagochtend, maar voordat ik het wist stond ik in de sportschool met mijn telefoon in mijn handen om de tijd te doden tussen de oefeningen door. Ik doe gewoon alles op mijn telefoon.

Camera-systeem

De hele dag door maak ik foto’s, al járen. Ik denk in blogs, zie overal content in, maak foto’s voor mijn fotodagboek en leg veel van de kinderen vast. Terwijl ik vroeger veel met een grote camera in de rondte liep, volstaat een telefoon nu voor mooie beelden. Neem nu de Samsung a33, met zoveel fotografische features dat je maar wil blijven fotograferen. Het is toch ongelofelijk hoe snel de ontwikkelingen gaan en hoe mooi onze telefoon alles kan vastleggen?

Instagram

Maar dat is natuurlijk niet echt online. Ik kan prima mijn telefoon gebruiken voor een foto en hem daarna weer wegleggen. Dacht ik. Want binnen no time klik ik Instagram aan en voordat ik het weet ben ik een half uur verder en bekijk ik een filmpje van de vriend van een vriendin van een kennis van me. Twitter heb ik een tijd geleden verwijderd, op Facebook tag ik alleen soms mijn moeder in een grappig bericht en hou ik de socials bij voor mijn opdrachtgevers, maar Instagram is wel echt mijn medium. Love it! Ik heb me nog even gewaagd aan TikTok en zo af en toe open ik die app even, maar voor de rest laat ik dat over aan de jongere generatie. Een Reel is voor mij al een groot ding en moeilijk genoeg.

Bankapp checken

Waar ik voor de rest mijn telefoon nog voor gebruik? Ik check vrij regelmatig mijn mail, open zo vaak mijn bankapp dat je zou denken dat ik een miljoen verwacht, ik app vaak met anderen en ben wel echt een nieuwsjunkie die regelmatig de nieuwsapps even langsgaat. Maar Instagram is wel echt de boosdoener. Als je kijkt naar mijn schermtijd, gaat waarschijnlijk wel 80% van de tijd daar naartoe. Bellen doe ik trouwens bijna nooit. Terwijl mijn internetbundel altijd nét het einde van de maand haalt, is er misschien 1 of 2 minuten van mijn belminuten af, haha. Ik vind het gewoon veel leuker om online bezig te zijn op sociale media en om toffe foto’s te maken en te bewerken voor mijn kanalen. Dat is ook geen straf met bijvoorbeeld de Motorola edge 20 lite, een telefoon met een professioneel camera-systeem. Spiegelreflexcamera’s zijn echt overbodige luxe geworden en ik snap heel goed dat sociale media steeds voller komen te staan met écht mooie beelden. Niets leukers dan kijken naar toffe creaties die anderen maken. En daarna denken ‘waar ben ik in hemelsnaam beland online?’ omdat je een eekhoorn ziet knuffelen met een kikker.

Geen schermtijd

Nu zou ik de apps kunnen verwijderen, maar daar vind ik het veel te leuk voor. Na een dag werken vind ik niets lekkerder dan op de bank ploffen en heerlijk doelloos scrollen door Instagram om andermans avonturen te bekijken. Misschien dat ik daarom wel geen schermtijd heb voor de jongens. Ik gun hen ook een heerlijk doelloos scrolluurtje.

Ander doel

Volgend jaar neem ik me dus niet meer voor om offline weekenden in te lassen. Ik kan het niet en het blijkt toch ook wel dat ik het gewoon niet wil. Nu ik weer heel wat uren op kantoor spendeer, is mijn schermtijd al drastisch verlaagd en dat is wat mij betreft wel voldoende. Dus ehm, heeft iemand een ander doel voor me?

Delen:
Secured By miniOrange