(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Dit is dé perfecte bullet journal die je niet zelf hoeft op te zetten (agenda/planner 2020)

Dit is dé perfecte bullet journal die je niet zelf hoeft op te zetten (agenda/planner 2020)

Bullet journals waren afgelopen jaar enorm hot en ik zag de meest mooie creaties voorbij komen. Misschien niet allemaal volgens de ‘officiële’ bullet journal-regels, maar ik werd enthousiast van de leuke lijstjes, mooie weekoverzichten en al het andere creatieve dat ik tegenkwam. Zelf heb ik me er ook een paar keer aan gewaagd, maar het bleek niks voor mij. Ik wil graag een agenda met datum zodat ik vooruit kan plannen, het lukte me niet helemaal met de wisselwerking tussen future logs, week- en maandoverzichten en uiteindelijk begon het creatieve proces me tegen te staan. Het kostte me veel tijd en ik moest zo onderhand tijd in de agenda plannen om een weekplanning te maken. Ik ben daar simpelweg te perfectionistisch voor en raakte al gestrest bij het idee dat ik weer aan de slag moest met een nieuw weekoverzicht. Ik weet dat het officiële bullet journal-systeem anders in elkaar zit maar na dat een tijd te hebben gedaan, werkte ook dat niet helemaal voor me. Geef mij maar een planner of agenda.

Nuuna, een prachtig merk met notitieboeken, komt dit jaar voor het eerst met een agenda. En toen ik deze voorbij zag komen in de nieuwsbrief van My Lovely Notebook (altijd die verdomde nieuwsbrieven…) moest ik deze dan ook bestellen. Gewoon, omdat ik een boekjestic heb, absoluut geen boekjes meer zou kopen en het toch altijd blijf doen. Onder het mom van ‘leuk om over te schrijven’ belandde de agenda van Nuuna spontaan in mijn winkelmandje en viel hij een dag later op de deurmat. Bij het openen maakte ik bijna een vreugdesprongetje. Dit is leuk, heel erg leuk.

De agenda van Nuuna is geschikt voor mensen die het bullet-systeem fantastisch vinden, maar net als ik geen zin hebben om alles op te zetten. Er is genoeg ruimte voor lijstjes, de gehele agenda bevat dotted papier en de weken zijn al helemaal opgezet. In de week zelf heb je genoeg ruimte om met het bullet-systeem aan de slag te gaan en daarnaast is er nog ruimte om een beetje creatief te zijn met stickers, tape of wat je ook maar leuk vindt. De agenda is B6 en heeft in mijn ogen het perfecte formaat. Handzaam, maar toch genoeg ruimte om te schrijven. Nuuna staat bekend om het kleine puntjesraster (3.5 mm tussen de puntjes in plaats van bijvoorbeeld een 5 mm bij een Leuchtturm) dus daar moet je even aan wennen, maar ik vind het ook heel erg mooi en toch ook wel fijn. Ik gebruik zelf ook een Nuuna als herinneringenboek en er valt prima mee te werken en in te schrijven. De agenda is uitgevoerd in hun meest verkochte Milky Way print en dat spreekt me erg aan. Ik vind hem dan ook geschikt voor zowel school als voor werk. Basic, maar toch ook weer niet. Het elastiek is een leuke toevoeging. Ik vind het fijn dat ik een agenda kan dicht maken met een elastiek omdat ik nogal van de losse papiertjes ben. In dit elastiek is er zelfs ruimte voor een pen en zelfs een telefoon. Like!

Aan de binnenkant vind je een hoop. Ruimte voor je voornemens, een mooi jaaroverzicht in zowel een kalender als verticale indeling, een project planner, time table, handige data uit verschillende landen (niet zozeer nodig) adressen (wel wat weinig, er is ruimte voor 10 en ik had wel graag een pagina extra gehad) en daarna volgen al gauw de weekoverzichten. Tussen de weekoverzichten vind je geen notities of reflecties, dat vind ik zelf erg prettig. Gewoon alleen maar weken. Aan het eind vind je vervolgens weer een jaarkalender van 2021, vooropgezette lijstjes die je kunt gebruiken, lijstjes die je zelf kunt opzetten en een hoop notitiepapier. Ik HOU ervan.

Dit is een agenda die aan veel eisen van me voldoet. Ik kan vooruit plannen, heb ruimte voor mijn to do’s en kan lekker aan de slag met lijstjes. Daar word ik zelf heel erg blij van. Ik heb nu een notitieboek met al deze lijsten, maar het is leuk dat je dit allemaal bij elkaar kunt gebruiken. De print spreekt me aan, het formaat, de gehele indeling, het dotted papier. Ja, dit is zeker iets waar ik enthousiast van word. Ik ben alleen wel gewend aan een planner met tijdsaanduiding maar dat kun je hier ook prima zelf in schrijven. Enige nadeel: ik moet nog wachten tot 30 december voordat de agenda gaat beginnen. Zal dit een agenda zijn die ik veelvuldig ga gebruiken? Who knows, de tijd zal het leren. Ik hou altijd wel van wisselen, verschillende systemen uitproberen en dingen reviewen. Echter komt dit wel aardig in de buurt van perfectie voor mij. Het is in ieder geval weer een heel mooi boekje om met jullie te delen. En dat vind ik al heel leuk om te doen, haha.

Kijk mee! De Nuuna agenda is verkrijgbaar bij My Lovely Notebook voor een prijs van 24,95.

* Dit artikel is niet gesponsord en ik heb de agenda zelf gekocht.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Comments

 1. 23 augustus 2019 / 09:38

  ik ben net zo idioot met boekjes als jij maar deze trekt mij dus totaal niet he 🙁 vind het zelf doen dan toch iets leuker en persoonlijker

 2. Dominique
  23 augustus 2019 / 10:04

  Wat een leuke planner heb je weer gevonden. Vooral die lijstjes vind ik een hele leuke toevoeging.
  Ik ben zelf ook echt fan van boekjes, pennen enzo. En de laatste tijd ook weer helemaal into vulpennen.
  Het is dat ik net de Structuurjunkie planner al gekocht heb … anders was dit ook een hele leuke geweest.

  Oh ja en om even terug te komen op je vorig artikel, ik ben heel er benieuwd naar je boek!

 3. Maartje
  24 augustus 2019 / 08:16

  Maar dit is dus geen bullet journal maar een agenda ! Niet dat ‘t uitmaakt maar een bullet journal maak je zelf je kan wel in je agenda bullets gebruiken zoals in je bullet journal maar het maakt het geen bullet journal. Vervelend dat alle merken dit nu als term gebruiken omdat het zo populair is om meer te verkopen.

  • Shirley
   Auteur
   24 augustus 2019 / 08:48

   Dit merk verkoopt het niet als term hoor, ik heb dit zelf zo geschreven. Zelf noemt Nuuna dit een agenda en ik zag zelf de link met de bullet journals zoals we die tegenwoordig zien. Bovendien noem ik ook dat tegenwoordig het ‘officiële bullet journal systeem’ ver te zoeken is. Die bevat ook geen weekpagina’s, terwijl de meesten die dit opzetten wel degelijk weekoverzichten maken. Dus als je het vergelijkt met die journals, komt dit aardig in de buurt 🙂