(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

De LEGO winkel in Amsterdam is geopend en wij waren erbij!

De LEGO winkel in Amsterdam is geopend en wij waren erbij!

Vanmorgen ging de wekker om 06.20 uur, kleedde ik me aan, maakte ik Skyler wakker en liepen we samen zacht naar beneden. We ontbeten en net voor zevenen vertrokken we naar de bus om uiteindelijk om 07.15 uur in de bus richting Amsterdam te zitten. We waren namelijk uitgenodigd om voor openingstijd een bezoekje te brengen aan de nieuwe LEGO winkel in de Kalverstraat in Amsterdam en met een grote LEGO-fan, kon ik die uitnodiging niet laten schieten. Hoe vroeg we er ook voor ons bed uit moesten. Toen Skyler zijn ogen opende stuiterde hij al en dat is niet meer gestopt. Inmiddels zijn we weer thuis, is Skyler aan het bouwen aan zijn nieuwste aanwinst en kan ik jullie vertellen over deze ochtend. De winkel was namelijk zó waanzinnig, dat ik niets anders kan dan jullie de foto’s laten zien.

De winkel biedt LEGO fans van alle leeftijden de mogelijkheid om helemaal op te gaan in de wereld van LEGO en zich compleet te verliezen in de vele interactieve speelactiviteiten die alleen in deze flagship store te vinden zijn. De winkel zet de Nederlandse cultuur, iconen en innovaties in de schijnwerpers. Je kunt je vergapen aan de unieke bouwwerken, speelervaringen en gepersonaliseerde LEGO items. Zo zijn er verschillende grote LEGO modellen te vinden met een link naar Nederland en de stad Amsterdam. Bij binnenkomst zie je de bekende Amsterdamse Munttoren, een typisch Hollandse molen en een grachtenbrug met daarop allerlei Nederlandse innovaties. Denk aan het cassettebandje, het kunsthart en de microscoop. Uiteraard mogen ook de hoogtepunten uit de Nederlandse kunstgeschiedenis niet ontbreken. Zo vind je in de winkel ook een LEGO Escher-trap en hangen LEGO versies van de werken van Hollandse meesters aan de muren. Boven vind je fantastische grachtenpanden en een bakfiets. En ja, allemaal geheel van LEGO. Ik heb zelf niet zoveel met LEGO (ook vroeger nooit mee gespeeld) en vind het alleen leuk omdat Skyler het leuk vindt, maar ook ik vond het fantastisch om hier een kijkje te nemen. Ik wil zelfs nu wel een groot huis van LEGO Friends, haha. Misschien wordt dit mijn nieuwe rustgevende hobby wel… Krijg helemaal kriebels om aan de slag te gaan.

Verder zijn er door de winkel allerlei interactieve LEGO bouwwerken verdeeld, waar je creatief aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld door je eigen unieke boot te maken bij de ‘Bouw een boot’-speeltafels om hem vervolgens door de LEGO grachten van Amsterdam rondom de LEGO Munttoren te laten drijven. Je kunt ook een eigen mini figure maken; de romp ontwerp je zelf op de computer, het ontwerp wordt geprint op het poppetje en de rest maak je af via de LEGO bakken in de winkel. Hier betaal je 11,99 voor dus dat is nog best schappelijk. Bovendien kun je twee formaten LEGO bakken vullen met blokjes die jouw kind op dit moment nodig heeft of gewoon wil hebben voor een eigen creatie. Een kleine bak kost 9,99 en daar past best aardig wat in. Beneden vind je ook nog een computer om van een foto een LEGO kunstwerk te maken. Voor 99,99 heb je een méga origineel en tof cadeau. Voor ieder wat wils; van LEGO City tot Harry Potter en van sleutelhangers voor een paar euro tot aan bouwwerken van bijna 1000 euro. Je kijkt je ogen uit en ik weet zeker dat dit niet de laatste keer is dat we hier naar binnen zijn geweest.

De winkel is vanaf nu geopend voor iedereen en is te vinden in de Kalverstraat, op nummer 57! Het was in ieder geval zeer geslaagd en ik denk dat het blije koppie van Skyler genoeg zegt.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 30 november 2019 / 13:17

  kijk hem glunderen dan 😀 heerlijk shir en wat lijkt hij op de eerste foto veel op maddox!!

 2. Jaya
  1 december 2019 / 16:32

  Leuke foto’s! Speelt Maddox ook al met lego duplo?

  • Shirley
   Auteur
   1 december 2019 / 17:46

   Duplo heel veel inderdaad 🙂

 3. Ivy
  1 december 2019 / 21:22

  Daar gaan we beslist een keer heen! We wonen bepaald niet in de buurt helaas. Iemand nog tips voor leuke restaurantjes voor dreumes en kleuter in de buurt van de Kalverstraat? Waar de kinderen ook een beetje kunnen rondscharrelen?

Secured By miniOrange