(~215 B)
De eerste keer ziek

De eerste keer ziek

Tijdens mijn zwangerschap, maar vooral de afgelopen maanden, heb ik vaak hetzelfde grapje gehoord (of was het toch meer een waarschuwing?): ‘het kinderdagverblijf is een broedplaats voor virussen.’ ‘Wacht maar als je straks een kleine hebt dan zijn jullie ook om de haverklap ziek’. ‘Je blijft elkaar aansteken’. Ik dacht al die opmerkingen mooi weg te wuiven. De winter is immers voorbij en we kunnen al een paar weken van het mooie weer genieten. Denzel zou dus een super start krijgen op het kinderdagverblijf, zonder griepepidemieën en verkoudheden. Bovendien is mijn vriend in de 10 jaar dat ik hem ken, de katers niet meegeteld, serieus nog nooit ziek geweest. Kom ik even bedrogen uit….

Vorige week dinsdag haalde ik Denzel op van de opvang. De leidster vertelde toen dat hij twee keer had gespuugd. In z’n dagboekje stond bovendien vermeld dat hij die dag erg veel had geslapen en dat hij dat waarschijnlijk even nodig had gehad. En of hij het nodig had. Het was een voorbode van een paar dagen overgeven, koorts, weinig drinken en hoestpartijen waar je u tegen zegt. Woensdag was mijn vrije dag, zodat ik zelf voor mijn zieke mannetje kon zorgen. Donderdag is het altijd opa- en omadag, zodat we allebei konden gaan werken. Oma wilde namelijk gewoon oppassen. Vrijdag was ik weer thuis. Vorig weekend was Denzel weer zo goed als beter, hij hoestte alleen nog een beetje.

De eerste keer ziek hebben we ons dus niet in allerlei bochten hoeven wringen op het werk. Iets wat we vanzelfsprekend met alle liefde gedaan zouden hebben voor ons zoontje. Fingers crossed dat het bij deze ene keer blijft! Voor de toekomst hebben we afgesproken dat mijn vriend in principe thuis zal blijven om voor Denzel te zorgen. Hij heeft namelijk veel meer vakantiedagen en overuren dan ik. Bovendien kan hij op zo’n dag waarschijnlijk nog wat uurtjes thuis werken. Deze afspraak is alleen nodig voor de dagen dat Denzel door ziekte niet naar het kinderdagverblijf kan. De woensdag en vrijdag ben ik immers thuis en op donderdag kan oma in principe voor hem zorgen. Ik vind dat je vooral op dit soort momenten merkt dat je er een hoop verantwoordelijkheden bij hebt gekregen. Zeker als je allebei werkt is het lastig als je kind ziek is.

Toen was het dus afwachten of mijn vriend of ik (of allebei) ook ziek zou worden. Dat zou immers volgens al die wijsgeleerden mede-ouders (just kidding) het geval zijn. En ja hoor, donderdag kreeg ik de eerste verschijnselen van verkoudheid. Keelpijn en een hoofd dat als beton voelde. Je weet wel, dat bij elke stap die je zet je arme hoofd nadreunt. En dan dat gevoel in je voorhoofd als je bukt, laten we het daar maar niet over hebben. Ik kreeg meteen weer medelijden met mijn kleine ventje. Hij zal toch ook geen keelpijn hebben gehad?! Als ik ergens een hekel aan heb! Het weekend heb ik dus gezellig doorgebracht met mijn tijdelijke vrienden: tissues, strepsils, ijs en drop. Hmm klinkt misschien wat dramatischer dan dat het daadwerkelijk was. Weer op naar een nieuwe week!

Hoe regel jij het met je partner als een van je kinderen ziek is?

En ik heb nog een vraag! Ik ben nu al een paar weken aan het bloggen en ik vroeg me af of jullie nog bepaalde verzoekjes hebben. Dus zijn er nog onderwerpen die met een working mommy te maken hebben waar je graag meer over wilt lezen? Laat het weten bij de reacties en wie weet zie je het binnenkort terug in een van m’n volgende blogs.

Liefs,
Niki

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 1. 29 april 2014 / 10:25

  Het lijkt me echt spannend als mijn kindje voor het eerst ziek is. Onze dochter is nu 6,5 maand en nog nooit ziek geweest, waar ze bij het consultatie bureau ook van op keken maar omdat ze niet naar en opvang hoeft is het niet gek. Het lijkt me namelijk erg heftig om een ziek kindje te hebben, echt een machteloos gevoel denk ik. Als Lana ziek is dan ben ik gewoon bij haar en ik denk dat ik mijn mama/super oma wel om advies zal vragen dan:)

 2. 29 april 2014 / 10:26

  Aaaw wat sneu voor jullie kleine mannetje! Ik heb 5 jaar als juf gewerkt en was ook érg vaak ziek in die tijd. Vooral inderdaad in de winter! Dacht ik net weer beter te zijn, werd ik weer in mijn gezicht geniesd door een kind. Zo zal dat inderdaad wel blijven gaan op plekken waar veel kinderen samen zijn. Ach, probeer het positief te bekijken: binnenkort heeft Denzel een weerstand waar je U tegen zegt!

 3. Shirley
  Auteur
  29 april 2014 / 10:42

  Skyler is net afgelopen week ziek geweest en ik vond het echt verschrikkelijk. Hij had koorts en ieder uur ging ik temperaturen of het al gezakt was. Niet nodig, I know, maar voor mijn eigen gemoedstoestand. Ook ’s nachts zat ik vaak te waken om te kijken of alles nog wel goed ging. Hij gaat dan niet naar een kinderdagverblijf maar is zo uit het niets ziek geworden. Nare situatie. Gelukkig hoefden we niet na te denken over wie thuis blijft omdat ik gewoon thuiswerk. Wel heb ik mijn moeder vaak gesms’t om dingen te vragen, haha.

 4. 29 april 2014 / 10:44

  Wat naar om je kleintje ziek te zien. Sinds de eerste keer kinderdagverblijf (10 februari) al drie buikgriepjes en chronische verkoudheid. Wij blijven helaas ook niet gespaard. Gelukkig heeft ze bijna geen koorts gehad en mocht ze gewoon naar het kdv. Ze moest een dagje thuis blijven. Toen heb ik vrij genomen. Doordat ze maar twee dagen naar het kdv gaat kost het me niet heel veel dagen in geval van nood.

 5. 29 april 2014 / 11:08

  Dat is ook echt iets wat mij tegenhoud… op een kinderdagverblijf is er altijd wel iets. Helaas doe je er weinig tegen. Beterschap!

 6. 29 april 2014 / 12:07

  wij kunnen rekenen op de steun van de grootouders… gelukkig!

 7. manouk
  29 april 2014 / 12:34

  Ons kindje is nog niet geboren, maar als straks in september de kleine er is en hij of zij wordt ziek als mijn vriend of ik moet werken probeer ik hem te brengen naar mijn opa en oma of mijn schoonmoeder. En als die beide niet kunnen zal mijn vriend of ik iets moeten regelen op het werk. Ik ben zelf ook niet zo vaak ziek (nu tijdens de zwangerschap al voor de 2e keer, de eerste keer een griep en nu hevige buikpijn door eigenwijze darmen en maag), maar toen ik stage liep op een kinderdagverblijf ben ik 2 keer in een paar weken tijd goed verkouden/grieperig geweest.

 8. Laura
  29 april 2014 / 13:04

  Mijn zoontje gaat al twee jaar naar het kinderdagverblijf en is nog nooit echt ziek geweest. Dat zegt niet alles dus, maar het is denk ik ook een kwestie van pech of geluk hebben denk ik, je kunt het helaas niet voorkomen. Wel heel vervelend als zo’n kleintje niet lekker is, zo sneu.

 9. ziana
  29 april 2014 / 15:05

  Mijn zoontje gaat vier dagen naar de opvang.
  als hij boven de 38.5 heeft breng ik hem niet , en dan blijft de 1e dag mijn vriend thuis omat hij makkelijker vrij kan krijgen..de tweede dag blijf ik dan thuis op me werk is het zeeer moeilijk om vrij te krijgen maar soms hebben ze geen keus.
  Tot nu toe zijn we er gelukkig altijd uit gekomen!

 10. 29 april 2014 / 18:33

  Een ziek kindje als je allebei werkt lijkt me inderdaad een uitdaging! Hopelijk gebeurt het niet al te vaak.

 11. Sab
  29 april 2014 / 23:43

  Mijn dochter gaat over 2wk voor het eerst naar het kinderdagverblijf en heb idd ook veel gehoord van andere dat het 1 grote bacterie is daar. We houden ons hart vast, mijn dochtertje is dan 3,5 mnd..

Secured By miniOrange