(~215 B)
Het leukste houten bouwspeelgoed voor oudere kinderen

Het leukste houten bouwspeelgoed voor oudere kinderen

Tweede Kerstdag vierden we gezellig met Anke, Jirka en de kinderen bij ons thuis, net als vorig jaar. Omdat we het vorig jaar zo leuk vonden, kochten we ook dit jaar cadeautjes voor elkaar. Ik kreeg een heerlijke pyjama van Feetje, die ik nog graag wilde hebben. Raymond kreeg een scheurkalender van Formule1 voor volgend jaar en een prachtige print van Wijck van de Johan Cruijff ArenA, de plek waar we elkaar ontmoet hebben. De jongens kregen allebei wat leuk speelgoed en een van die cadeaus bracht me op het idee voor dit artikel. Zij kregen allebei een leuk doosje van Plan Toys met daarin wat blokken. Maddox een setje waar hij wat leuks van kon bouwen; Skyler meer een puzzel om op te lossen. Losse blokjes die samen een kubus moeten volgen. Dit is zo’n hit, dat het sinds Kerst al vaak uit de kast is gepakt. En toen dacht ik: wat is nog meer leuk bouwspeelgoed voor wat oudere kinderen? Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb onderstaande selectie voor jullie kunnen maken.

Ik zal hieronder alleen het houten speelgoed laten zien maar er is nog zó veel meer te koop qua bouwsets. Dat heb ik al eens vaker gedeeld. Hier staat al een heel hoop en hier vind je ook nog een leuke selectie.

Als ik mensen om cadeautips vraag, wordt Kapla zeker tientallen keren genoemd. Echter, bij ons thuis heeft het nooit hun interesse gewekt. Misschien dat ik toch nog eens ga proberen om het thuis te introduceren, omdat ik zie dat veel kinderen hier uren mee kunnen spelen.

Kapla, 29,90

Zig & Go is een combinatie van domino en een knikkerbaan. Het is een houten actie- en reactiespel waar met verschillende onderdelen een parcours gebouwd kan worden. Samen veroorzaken ze een kettingreactie waardoor de ene na de andere verassing ontstaat.

Djeco Zig & Co, 34,34

TomTect hoort in dezelfde categorie als Kapla, maar door de koppelstukken kun je er prachtige creaties mee bouwen. Er zijn veel verschillende boxen met verschillende hoeveelheden te koop.

TomTect 420 stukjes, 51,14

Met deze houten blokken kun je mooie 4d-creaties maken en er daarna ook nog goed mee spelen. De kleuren zijn prachtig en door de vormen is het net weer anders dan de simpele houten plankjes van bijvoorbeeld Kapla.

Luco Toys, 33,99

Als je de ruimte hebt in huis zijn deze blokken echt fantastisch om mee aan de slag te gaan. Hier kunnen pas echt grote bouwwerken mee gemaakt worden.

Gigi Bloks, 39,95

Even het niveau verhogen met blokken met abstracte vormen, superleuk en uitdagend!

Janod, 34,95

Iets minder passief, maar zeker niet minder leuk: de Matador Explorer bouwset is geschikt om lang mee aan de slag te kunnen. Met 35 bouwvoorbeelden en 99 stukken zal dit zeker in de smaak vallen.

Matador, 29,99

Ik blijf hem noemen en laten zien; een houten regenboog. Inmiddels al bij veel merken en winkels te koop en alhoewel wij die van Little Dutch hebben, vind ik die van Grimm’s toch ook echt prachtig en lekker groot!

Grimm’s, 69,95

Dit is de kubus die Skyler gekregen heeft. Echt een hit! Het komt in een handig doosje waardoor je het ook gemakkelijk mee kunt nemen tijdens een vakantie of logeerpartijtje.

Plan Toys, 9,95

In het verlengde van die blokken denk ik dat deze balanceerboom ook in de smaak zou gaan vallen. Helemaal omdat je de boom dus ook nog zelf moet maken én dat je daar veel kanten mee op kunt. Zeker leuk om te onthouden als verjaardagscadeau.

Plan Toys, 14,95

Het is behoorlijk prijzig maar ik ben echt onder de indruk van het speelgoed van Grimm’s en vind het jammer dat ik dat niet eerder in huis geïntroduceerd heb. Ik weet zeker dat zowel Skyler als Maddox hier urenlang mee zouden kunnen spelen!

Grimm’s, 137,50

 

Delen:
Secured By miniOrange