(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

20 x leuk bouwspeelgoed (en dan eens geen Lego en treinbanen)

20 x leuk bouwspeelgoed (en dan eens geen Lego en treinbanen)

Bouwspeelgoed is hier in huis een absolute hit. Skyler was al vroeg veel aan het bouwen met Duplo, heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Lego en zodra ik met een doosje Lego thuis kom, is hij dolgelukkig. Het bouwen zelf heeft zijn voorkeur en dus maakt hij soms dezelfde auto drie keer achter elkaar. Natuurlijk wordt er ook druk mee gespeeld, maar veel liever blijft hij alles opnieuw in elkaar zetten. Ook als er nieuw speelgoed binnenkomt van bijvoorbeeld VTech, wil hij het zelf in elkaar zetten. Maddox heeft inmiddels dit bouwen overgenomen. Niet alleen bouwt hij regelmatig dingen met Duplo; ook kan hij al zelf mooie treinbanen bouwen van de Duplo-set of pakt hij de kist met de houten treinbanen erbij om een creatie te maken. Laatst had hij zelfs een tandwielset van Skyler te pakken, die hij achter elkaar in elkaar klikte. Super leuk om te zien! Ik vind het sowieso heerlijk dat mijn kinderen zich goed zelf weten te vermaken en dat ze het geduld en de creativiteit hebben om vanuit het niets mooie dingen op te zetten, vind ik erg knap.

Afgelopen week bracht ik Maddox naar school en ging hij direct aan tafel zitten waar ik heel bekend speelgoed voorbij zag komen; plastic bouwstukjes met nopjes! Ik kende dit nog van vroeger en heb het thuis direct opgezocht. Dat zorgde voor inspiratie voor dit artikel want naast het welbekende Duplo, Lego en de treinbanen, is er nog een hoop ander leuks qua bouwspeelgoed verkrijgbaar. Ik ben er even voor gaan zitten en heb de leukste sets verzameld. Van plastic nopjes tot knikkerbanen en van een magnetisch bouwspel tot aan schroefjes voor de iets oudere kinderen.

Veel van dit speelgoed zet ik alvast op de verlanglijstjes van de jongens. Skyler maak ik sowieso blij met Lego, maar ik weet zeker dat ander bouwspeelgoed ook van harte welkom is. Hetzelfde geldt voor Maddox. Er is zoveel leuks te koop, dat de kinderen zich hier vast uren mee kunnen vermaken. Met het oog op de feestdagen en het feit dat ik daar altijd ruim op tijd mee bezig wil zijn (ook vanwege de verjaardag van Skyler er tussendoor), zullen er de aankomende tijd meerdere speelgoed-blogs voorbij gaan komen. Zowel reviews als lijstjes ter inspiratie. Hope you like!

Kijk mee naar mijn selectie!

Bristle Blocks, 21,95

K’nex, 17,95

K’nex voor jongere kinderen, 14,99

Clicks, 22,99

Bla Bla Blocks, 43,99

SmartMax magneetbouwen, 30,99

SmartMax starterskit, 32,99

PlayBig Bloxx, 52,80

Totum, 17,-

Quercetti, 24,99

Eichhorn, 32,99

Magformers, 42,95

Quercetti, 23,71

Quercetti, 15,49

Melissa & Doug, 11,99

Fantasy Forts, 89,-

Meccano, 25,99

Hubelino, 129,95

Kapla, 46,95

Diamond block, 36,95

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Comments

 1. 19 september 2019 / 06:53

  Mijn dochter is helemaal weg van Peppa pig. Ze is nu nog maar 1,5. Wanneer ze 2 wordt en nog steeds fan is van Peppa, is dat huis ideaal!
  Liefs

 2. Jessica
  19 september 2019 / 09:09

  Kid K’nex is al in huis sinds mijn oudste zoon een kleuter was en is inmiddels 18 geworden dus bestaat al een hele tijd al merk ik dat nog niet iedereen er kennis van heeft … mijn kids zijn er gek op !
  Ondertussen heeft de school ook al Kid K’nex aangekocht.
  De blokjes met nopjes bestaat ook al een eeuwigheid en blijft leuk !
  Nostalgie weerom 🙂

 3. 19 september 2019 / 09:41

  mijn neefje is gek op knexx en die bricks jeetje daar heb ik zelfs nog mee gebouwd hahah

 4. Esther
  19 september 2019 / 16:43

  Plusplus vinden mijn kinderen ook erg leuk! En goeie tips, bewaar ik voor de aankomende verjaardagen 🙂

 5. Linda
  19 september 2019 / 19:39

  Meccano is zo leuk, daar heb ik zoveel mee gespeeld. Ook heb ik vroeger uren met houten blokken gespeeld. Wat een leuke tips, ik ga ze doorsturen naar mijn vriendin.

 6. Sandy
  20 september 2019 / 12:10

  Ohhh die diamondblocks! Daar speelde Zoë dus mee op de opvang . Vond ze superleuk! Die gaat op het lijstje voor haar verjaardag in januari