Favoriete speelgoed van Skyler & Maddox

Favoriete speelgoed van Skyler & Maddox

Regelmatig krijg ik de vraag of Skyler nog steeds met de ToetToet auto’s speelt of wat nu leuk speelgoed is om een dreumes, peuter of kleuter te geven. Ik dacht: laat ik weer eens een overzicht maken van het favoriete speelgoed van mijn kinderen! Maddox is inmiddels tien maanden en Skyler ruim vier jaar. Wat is nu een absolute hit hier in huis?

Voor Maddox kijk ik heel erg graag naar rustig, passief speelgoed. Geen geluidjes, niet zo heel veel felle kleuren en dus weinig prikkels. Dit hanteren ze op zijn kinderdagverblijf en het leek me dan mooi om dit thuis door te voeren. Maar weet je, dat is bijna onmogelijk met een ander kind dat juist veel actief speelgoed heeft. Bij Skyler waren we er nooit echt mee bezig en dus staat ons huis vol met hysterisch, schreeuwend spul. Hoe leuk ik dat houten speelgoed ook vind en hoe vol het verlanglijstje voor Maddox’ eerste verjaardag er ook mee staat; hij grijpt graag naar het speelgoed van Skyler en dus naar alle toeters en bellen. Gelukkig zijn er ook een aantal stukken die iets rustiger zijn en zo hebben we toch een relatief goede mix gevonden.

Skyler heeft de laatste tijd echt duidelijk zijn voorkeuren en dat is mooi om te zien. Het is ook allemaal speelgoed dat mooi uit te breiden is en zodoende is er altijd wel iets om te vragen of te geven tijdens gelegenheden. Ook fijn om zo het overzicht te houden; alles zit in bepaalde bakken en zo worden de bakken dan wel voller; het huis blijft redelijk overzichtelijk. En dat is erg prettig met twee jongens die al veel speelgoed hebben en de komende jaren nog heel veel zullen ontvangen tijdens verjaar- en feestdagen.

Kijk mee naar de favorieten. Ik begin met de items van Maddox;

IMG_8380

IMG_8381

Maddox is helemaal dol op deze blokken van Woezel en Pip die hij van mijn ouders voor Kerst kreeg. Gewoon simpele houten blokjes in verschillende kleuren en af en toe met een afbeelding. Skyler bouwt er vaak wat mee en Maddox vindt het vooral leuk om alles in en uit de doos te halen. Of om in iedere hand een blokje te houden en dan te klappen of te kruipen. Ik weet zeker dat hij hier nog lang plezier van gaat hebben.

IMG_8382

De ijscokar van vTech mag absoluut niet ontbreken. Ik schreef er eerder een uitgebreide review over. Dacht ik eerst dat vooral Skyler ermee zou gaan spelen, is het vooral Maddox die ermee aan de haal gaat. De geluiden zijn voor hem heel interessant en alle losse onderdelen maken het geschikt om lekker overhoop te halen, haha. Ik vind dit echt een topcadeau voor kinderen die 1 of 2 jaar worden. Kun je er nog lekker lang mee doen!

IMG_8383

Deze ringen kreeg Maddox ook voor de Kerst en zijn een absolute hit. Je kunt ze gemakkelijk uit elkaar halen en ook weer in elkaar zetten. Het is zoiets eenvoudigs maar ze kunnen zich er onwijs lang mee vermaken. Ook Skyler trouwens, die ze regelmatig pakt om mee te spelen. Hij maakt ze ook weleens vast aan speelgoed, zodat Maddox het kan trekken. De grootste lol hebben ze dan met zijn tweetjes. Ik krijg vaak de vraag welke ringen het nu precies zijn en het zijn deze.

IMG_8384

Dit speelgoed was bij Skyler al een hit en is nu overgenomen door Maddox. Hij vindt het fantastisch dat hij ermee kan rijden en dat het dan geluid maakt. Hij gaat de hele woonkamer door, vindt het prachtig om het op te tillen (en dan te laten vallen…) en kan zichzelf er heel erg lang mee vermaken. Het is van Fisher Price, Little People. We hebben ook nog wat andere varianten maar deze vallen het meest in de smaak.

IMG_8385

Deze houten telefoon van Janod wordt ook regelmatig uit de speelgoedkist gehaald. Heel simpel; de knopjes kunnen draaien en voor de rest maakt het een heel zacht ‘tring’-geluid als je op het hoorntje drukt.

IMG_8386

Deze stapelblokken heeft mijn moeder eens bij de kringloop meegenomen en ze zijn groot favoriet. Niet alleen omdat wij ze kunnen opstapelen en Maddox ze kan omgooien, maar ook omdat hij gewoon groot fan is van plastic bakjes en potjes waar hij mee aan de haal kan.

IMG_8387

Ze kunnen dus ook in elkaar en dat is een groot feest voor Maddox.

IMG_8388

Duplo; eerst speelde Skyler er heel veel en graag mee en nu vindt Maddox het ook top. We hebben twee bakken en voor beide kinderen is het nog een groot succes. Skyler pakt het ook nog erg veel.

IMG_8389

Momenteel is Skyler helemaal in de ban van Playmobil en dit breidt zich dan ook langzaam uit hier in huis. Voor zijn verjaardag kreeg hij een hoop, af en toe kreeg ik iets opgestuurd voor samenwerkingen en laatst kreeg hij van opa geld voor zijn goede rapport en koos hij ook weer wat nieuws. Ik weet zeker dat hij hier nog heel wat jaren plezier van gaat hebben en dat het daarna voor Maddox nog een groot succes gaat zijn. Er is natuurlijk zĆ³veel te koop van Playmobil, dat je wel jaren kunt gaan sparen. Nu zitten we vooral in de politie- en brandweerfase.

IMG_8390

Lego is bij Skyler ook favoriet, alhoewel we wel merken dat hij daar eigenlijk nog ietsje te jong voor is. Dan zet Raymond alles in elkaar en gebeurt het regelmatig dat alles binnen no time uit elkaar is. Skyler vindt het leuk om te bouwen en pakt het vrij regelmatig, maar zijn voorkeur gaat nog steeds uit naar Duplo. En dus Playmobil. Dat vind ik zelf, ondanks de kleine stukjes die er vaak bij zitten, ook iets robuuster en geschikt voor hem om mee te spelen.

IMG_8391

Brandweerman Sam! Ik moet zeggen dat zijn liefde iets aan het afzwakken is, maar dat zal ook komen omdat de speelgoedbak boven in zijn kamer staat en hij vaak beneden speelt. Af en toe wisselen we het om en dan is hij weer heel fanatiek hier mee aan het spelen. Alles wordt ook vaak wel gecombineerd; dan gebruikt hij de Brandweerman Sam poppetjes in de Playmobil auto’s en andersom. Ik denk dat dit over niet al te lange tijd toch wel naar de achtergrond verdwijnt, nu ik de liefde voor Playmobil zie. Qua kwaliteit koop ik nu ook wel liever Playmobil. De spullen van Brandweerman Sam zijn niet allemaal van even goede kwaliteit en even sterk.

IMG_8392

Sluit ik af met de ToetToet auto’s. Vanaf zijn eerste verjaardag is Skyler al begonnen met verzamelen en ondanks dat er de laatste tijd niet zoveel meer bij komt (het laatste was het ruimtestation toen hij officieel zindelijk was), is het opeens weer helemaal in trek bij hem. We hebben de doos op zolder gezet zodat hij daar af en toe even zonder Maddox kan spelen en zodat hij zijn baan kan laten staan. Regelmatig loopt hij dus naar boven om zich lekker terug te trekken en zijn ding te doen. Met de ToetToet auto’s. Voor Skyler zullen we er niets meer bij kopen maar voor nu vindt hij het nog erg leuk. En over niet al te lange tijd is het de beurt aan Maddox om zich hiermee te vermaken!

Moeders: wat is bij jullie thuis helemaal in trek?

Share:

3 Reacties

 1. Jessica
  10 maart 2018 / 18:17

  Grappig hoe leeftijdgebonden het is want het kon zo mijn foto’s zijn

 2. Yvonne
  11 maart 2018 / 17:43

  Houten keukentje met pannen etc van de Ikea voor mijn 15 maander, hij is er echt continu mee bezig.

 3. Arina
  13 maart 2018 / 11:22

  Jaa die blokken van woezel en pip!! Hier voor zijn eerste verjaardag gekregen en nu hij over 1,5 maand 2 wordt valt de doos al haast uit elkaar. Dik succes dus! En toet toet/zoef zoef inderdaad ook. Gelukkig vermaakt hij zich ook goed met passiever speelgoed idd, mooie gereedschap wagen van janod, houten keukentje, stapel torens, puzzels en boekjes. Dat maakt de hysterie van toet toet weer een beetje goed šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.