(~215 B)
Wishlist voor ons huis (verbouwingen & aankopen)

Wishlist voor ons huis (verbouwingen & aankopen)

We wonen inmiddels alweer drie jaar in Aalsmeer en het is echt waar wat ze zeggen; een eigen huis is nooit helemaal af. Nu zijn we wel behoorlijk tevreden, maar er staan een hoop dingen op ons lijstje die we graag anders zouden willen zien en willen aanpakken. Van iets heel kleins zoals een lamp tot iets heel groots zoals een verbouwing op de eerste verdieping. Het leek me wel leuk om dat eens met jullie te delen. Wat zijn de toekomstplannen en hoe zien wij ons huis in de komende jaren graag veranderen?

Kleine verbouwing op zolder

De zolder wordt door ons een beetje gebruikt als opslagplaats. We hebben daar heel veel spullen staan, we zijn daar om de was te doen, er staat een grote computer waar Skyler af en toe Mario op speelt of waar Raymond waar administratie doet en Skylers Lego staat daar uitgestald. Uiteindelijk willen we de zolder iets meer dicht hebben. De ketel en leidingen mooi weggewerkt, een scheidingswand, etc. Mijn vader heeft hier vorig jaar een radiator op gehangen omdat we hier ook geen verwarming hadden, maar dat is in ieder geval geregeld. Uiteindelijk hopen we een mooie, afgetimmerde zolder te hebben waar gedeeltelijk voor de was is, en waar het andere gedeelte meer kan functioneren als speelkamer voor de kinderen. Waar ze Lego-creaties kunnen laten staan en niet direct banen hoeven af te breken omdat het benen in de weg staat. Of waar Skyler even lekker kan spelen als hij alleen wil zijn, in plaats van met Maddox die toch wel veel kapot wil maken.

Vriezer in de keuken


Ik heb het al eens genoemd in een ander artikel maar wij hebben geen vriezer in de keuken. Geen idee waarom de vorige bewoners dit zo hebben gedaan, maar wij missen dit absoluut. We hebben nu een losse vriezer op zolder staan maar dit vind ik gewoon geen ideale situatie. Raymonds idee is om de keuken iets door te trekken en dus een extra kast naast de muur te zetten. Hier kunnen we dan een vriezer en extra opbergruimte van maken. Ik zie het nog niet helemaal voor me en het lijkt me wat gek voor het oog zo naast een muurtje, maar ik denk dat het uiteindelijk wel gaat gebeuren. We vergeten te vaak vlees of brood uit de vriezer te halen of andere dingen te pakken óf naar de vriezer te brengen. Een vriezer hoort gewoon in een keuken, vinden wij. We hebben zo’n uitgebreide keuken met allerlei inbouwapparatuur en een fantastisch kookeiland, en dan mist er zoiets.

Grote verbouwing op de eerste verdieping

Er was een optie tijdens de bouw om de kamers op de eerste verdieping door te trekken zodat de buitenwand een stukje opschuift en de schuine muren verdwijnen. De kamers zijn dan écht een stuk groter, heb ik gemerkt bij andere bewoners in dit rijtje die deze optie wel hebben genomen. De vorige bewoners kozen hier niet voor en daarom zijn de kamers van de kinderen aan de kleine kant. We kunnen weinig veranderen en als Skyler uiteindelijk naar een groter bed met eventueel een bureau gaat, wordt het allemaal wat krap. Dit staat dan ook bovenaan ons lijstje. We willen uiteindelijk, als het aan Raymond ligt volgend jaar al, de buitenmuur iets gaan verzetten waardoor er een hoop meer ruimte vrij komt voor de kinderen en ze daadwerkelijk een grote kamer krijgen. Ik zie alleen een beetje op tegen de puinzooi, maar uiteindelijk zal het resultaat ontzettend mooi worden.

Een nieuw vloerkleed

Na de verbouwingen even iets heel kleins; ik wil echt dolgraag een nieuw vloerkleed in de woonkamer. We hebben nu een bekende lichte van Karwei en het mag van mij wel iets donkerder én groter. Ik wil een heel groot, donkergroen vloerkleed voor onder de tafel, dat in ieder geval meer tot de banken komt. Dit kleed ligt er al sinds dat we hier wonen en met twee kinderen is ‘ie niet zo wit meer. Ik ben er ook gewoon een beetje op uitgekeken. Bij Sissy-Boy zag ik een mooi, donkergroene, maar ik wil hem eigenlijk nog iets groter. De zoektocht is dus in volle gang. Ik denk dat donkergroen een ontzettend mooie, warme sfeer geeft aan onze woonkamer in combinatie met het hout, de camelkleurige banken en de grijze open haard.

Overkapping in de tuin

Ik geef niet zoveel om een tuin, maar voor Raymond was het een absolute must toen we op zoek gingen naar een nieuw huis. Snap ik wel, want met kinderen is het ideaal om een tuin te hebben. De afgelopen zomers hebben we er dan ook veel plezier van gehad. Raymond wil graag achterin de tuin een overkapping maken met een heel mooie loungeset, zodat we vaker en grager buiten gaan zitten. Hij ziet het al helemaal voor zich met een heater en veel gezelligheid, haha. Het liefst begint hij er vandaag nog aan. Voor mij hoeft het dus niet zo, maar ik snap wat hij ermee wil en het staat dan ook op zijn wensenlijstje. Vandaar de vermelding in deze lijst.

Speelhuisje/trampoline voor de kinderen

Nou, als we de tuin toch aan gaan pakken wil ik het graag iets leuker maken voor de kinderen. Een speelhuisje lijkt me wel wat! De jongens zijn ook dol op een trampoline dus dat is misschien ook nog wel een idee. We hebben er een kleine hoek voor in de tuin waar nu (vreselijk oud en lelijk) gras ligt, dus die deal gaan we maken; een overkapping voor papa en speelruimte voor de kids.

Nieuwe raamdecoratie op de eerste verdieping

Op de eerste verdieping hebben we allemaal rolgordijnen hangen. Is allemaal prima en netjes, maar het rolgordijn van Maddox past niet zo lekker. Als je daar te hard aan het koord trekt, heb je het hele rolgordijn in je handen. Bij Skyler loopt ‘ie ook wat stroef en in onze kamer vinden we het ook niet zo mooi hangen. Hier komt dus nieuwe raamdecoratie voor in de plaats. Waarschijnlijk weer gewoon rolgordijnen, maar van iets betere kwaliteit en ook een iets lichtere kleur. We hebben nu zwart en dat vind ik toch te donker, vooral bij de kinderen.

Voortuin

We hebben een voortuin maar eigenlijk ook weer niet. Er liggen tegels, er staat een bankje en that’s it. Het ziet er eigenlijk een beetje armoedig uit omdat de tegels wat verzakt zijn en er flink wat onkruid groeit. Zonde, want het straalt nu absoluut niet uit wat we graag willen laten zien met ons huis. Van binnen is het netjes; zo aan de voortuin te zien lijkt het helemaal niks, haha. Hier moeten we nog even iets voor verzinnen. Mag iets met weinig onderhoud, als het maar een stukje netter is dan nu. Misschien dat we dit wel met onze buren gaan doen, zodat alles een geheel wordt. Zou heel leuk zijn!

Nieuwe kast in de gang

We willen héél erg graag een nieuwe kast voor in de gang en zijn al flink aan het rondkijken. Wat we nu hebben staan valt echt een beetje uit elkaar en er mist al een lade omdat ‘ie stuk is. We zoeken iets met veel opbergruimte omdat we hier veel spullen zoals sjaals en tassen in bewaren. Het is lastig, want we vinden niets naar onze smaak. Of het is echt veel te duur. Of niet geschikt voor in de gang.

Dat was hem voor nu! Als ik echt heel reëel kijk naar deze lijst, denk ik dat de verbouwing op de eerste verdieping het meest noodzakelijk is. Ik dacht eerst van niet maar na het kijken bij andere bewoners die dit wel hadden gedaan, zie ik pas hoeveel het voor de kinderen gaat schelen. De kamers worden veel ruimer, maar ook komen er meer goede hoeken vrij waar meubels tegenaan gezet kunnen worden. En doordat ze meer ruimte krijgen, kunnen ze ook meer spelen in de eigen kamers. Is de speelkamer op zolder weer niet zo erg nodig. Maar ach, eigenlijk wil ik in mijn vingers knippen en álles van ons lijstje gedaan hebben. Wat een luxe zou dat zijn. Voor nu maar flink sparen en uiteindelijk keuzes maken. Een eigen huis is nooit af, dat blijkt wel weer.

mommyhood 2

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. Jacky
  30 november 2018 / 08:43

  De overkapping in de tuin kwam bij ons vorig jaar – en hoefde van mij ook niet 😉 Maar nu het staat is het toch wel erg gezellig, zeker vroeg in de lente als je met de houtkachel aan toch nog lekker daar kan zitten met je boekje en een thee’tje.

 2. 30 november 2018 / 09:24

  hmm ja die vriezer is toch wel een dingetje he. zou het ook niet fijn vinden om er geen eentje in de keuken te hebben! en een overkapping in de tuin willen wij ook! verder blijf ik jullie huis gewoon een wauw ding vinden 😀 en ja ja kom ik weer vooral die keuken waar ik zo lekker in kan rond rennen hahah, fijn weekend mop xx

 3. 30 november 2018 / 10:56

  Speelhuisje en trampoline hebben wij dit jaar ook gezet (hebben 5 jaar geen tuin gehad). En was voor allebei (2 en 4 jaar) een groot succes!

 4. Monique
  30 november 2018 / 14:57

  Looooovvvveeeee Sissy Boy! Vond het Rijksmuseum kleed met die bloemen ook zo ontzettend mooi. Maar die ga ik nooit de woonkamer in krijgen, daar trapt mijn man nooit in haha

 5. Ria
  1 december 2018 / 01:12

  Wat ik zou doen en wat wij ook echt hebben gedaan; trampoline, groot succes ook voor de volwassenen. Overkapping hebben we nu in 1 jaar al zoveel plezier van gehad! Uitbouw van het huis zeker doen! Niet gaan knoeien met klein muurtje, kleine uitbouw; gewoon groot aanpakken! Aks je het financiël kunt veroorloven, doen!

Secured By miniOrange