Gemakkelijk thuis jouw foto’s printen met HP ENVY

Gemakkelijk thuis jouw foto’s printen met HP ENVY

Ik ben onwijs goed met foto’s. Dat houdt in mijn geval in dat ik ze veel en redelijk goed kan maken. Dagelijks loop ik met mijn camera en telefoon en maak ik het ene kiekje na het andere. Voor Mommyhood, maar ook gewoon voor mezelf. Waar ik echter helemaal niét goed in ben, is iets met deze foto’s doen. Ik heb van Skyler een fotoboek van zijn eerste jaar dat ik eens maakte, maar daarna ben ik niet meer verder gegaan. Ik plak geen vakantiefoto’s in en ik moet nog beginnen aan het fotoboek van het eerste jaar voor Maddox. Ik schaam me diep! Heel af en toe gebruik ik een website om een foto op een kaart naar mijn ouders te sturen voor de leuk, maar voor de rest doe ik er dus vrij weinig mee. Behalve online zetten en in mapjes bewaren. Maar ja, hoeveel leuker is het om foto’s daadwerkelijk af te laten drukken en een plekje in huis geven ter herinnering?

mommyhood

Van Coolblue ontving ik de HP ENVY Photo 6234 All-in-one printer (voor nu voor de rest even HP ENVY genoemd) en nu heb ik absoluut geen excuus meer. Dit is naast een gewone printer ook een fotoprinter en met de bijbehorende app print ik zelfs heel gemakkelijk direct vanaf mijn telefoon. En heel eerlijk: foto’s maken is enorm leuk, maar ze daadwerkelijk gebruiken, neerzetten of weggeven is alleen maar leuker. Sommige foto’s zijn gewoon té leuk om ze in een mapje op de computer te laten staan.

IMG_1972

IMG_1973

IMG_2393

Even wat leuke specs op een rijtje: de printer is héél stil op de stille modus (heel fijn met slapende kinderen aangezien de printer boven staan), print heel erg snel (handig voor ongeduldige typetjes zoals ik), kan ook scannen en dubbelzijdig afdrukken en print foto’s kwalitatief heel erg goed. Het doet absoluut niet onder voor een officiële fotoafdruk bij een fotozaak. In de lade kun je zowel gewoon als fotopapier kwijt in diverse formaten. Op jouw telefoon selecteer je dan hoe je de foto wil afdrukken. De ene keer print ik foto’s van de jongens samen op een A4’tje zodat mijn moeder haar fotowall weer kan aanvullen; een andere keer print ik een kleine foto voor in mijn dagboek of voor in de fotolijst aan de muur.

Waar ik zelf een enorme hekel aan heb, is als mijn inkt op is en ik de melding over het hoofd heb gezien. Wil ik net die ene leuke foto printen en dan moet ik een paar dagen wachten op inkt. Raymond bestelt dat altijd want ik heb daar absoluut geen kaas van gegeten. HP heeft daar een heel fijne en goede service voor; HP Instant Ink is een maandelijks opzegbaar abonnement waarmee je een vast aantal printjes per maand kunt maken. De cartridges krijg je automatisch thuisbezorgd. Hoera! Je HP printer stuurt een seintje naar HP als de inkt op dreigt te raken zodat je er zelf niet op hoeft te letten. Vervolgens ontvang je de inkt heel fijn thuis gestuurd. Hoe vaak je een nieuwe cartridge krijgt, is afhankelijk van je gekozen printplan. Daarom krijg je niet elke bepaalde tijdsperiode nieuwe inkt, maar alleen zodra je inkt bijna op is. Kijk hoeveel je maandelijks gemiddeld print, kies je abonnement en je hebt er geen omkijken meer naar. Behalve dat je je aantal printjes even in de gaten moet houden. Dit is trouwens niet alleen voor deze HP ENVY, maar ik wilde het toch even benoemen. Wat een fijne service! We zijn immers te druk om ons ook nog met deze zaken bezig te houden, haha. We willen gemakkelijk printen wanneer we dat willen!

De printer werkt ontzettend makkelijk en gemak dient de mens. Ik vind het heerlijk dat ik gemaakte foto’s met mijn telefoon (die kwalitatief ook tegenwoordig erg hoog zijn) direct via een app kan printen zonder mijn telefoon eerst te moeten aansluiten of de foto eerst op mijn computer te moeten zetten. Ik selecteer de printer, kies de foto, druk op afdrukken en mijn foto komt direct uit de printer gerold. Hoe heerlijk dat je dit niet meer via een website of in een winkel hoeft te doen? Via de app kun je nog eens instellen hoe vaak je ze wil printen, of je ze zwart wit wil hebben, welk formaat en of je hem paginavullend wilt. Door al deze optie, zelfs foto’s heel klein afdrukken op normaal papier, kun je de foto’s bijvoorbeeld ook prima gebruiken in bullet journals of andere creatieve uitspattingen. Natuurlijk wordt het wel mooier en scherper op echt fotopapier. Kun je eindelijk beginnen aan die art journal, fotodagboek, vakantieboeken of die fotowall bij de trap. En ik vervang foto’s iets vaker. Want nog steeds babyfoto’s hebben hangen van Skyler en amper wat van Maddox, dat is niet helemaal up to date.

IMG_2399

IMG_2400

IMG_2401

IMG_2402

IMG_2403

IMG_2405

IMG_2407

Rechts op een normaal A4’tje en links op het bijgeleverde fotopapier.

De HP ENVY Photo 6234 All-in-one printer heeft het voor ons eigenlijk allemaal en ik ben er heel erg blij mee. Ik heb al een aantal foto’s geprint en ook mijn moeder is weer gelukkig als ze een recente foto mee naar huis krijgt. De kwaliteit is goed, de printer doet wat het belooft en ik vind de prijs ook netjes; voor de HP ENVY betaal je 84,99 en als je hem bestelt via Coolblue, krijg je 15 euro cashback tot 1 oktober 2018. Bovendien ontvang je zeven maanden gratis inkt en nog eens een tegoedbon van 10 euro om jouw HP Instant Ink-abonnement een tijdje te verlengen. Als dat geen goede deal is… Hopelijk ga ik op deze manier meer doen met mijn foto’s. Want zulke mooie snoetjes horen toch niet in een mapje op de computer dat niet meer bekeken wordt?!

Vertel eens: ben jij een fanatiek fotoboekenmaker of fotoprinter?

Advertisement

IMG_2422

Share:

8 Reacties

 1. Janny
  16 juni 2018 / 14:13

  Hoi Shirley,

  Ik ben een complete nerd op het gebied van electronica en dat soort dingen. Nu is mijn printer een aantal maanden geleden ingestort en ben ik op zoek naar een nieuwe. Ik print niet zoveel vanaf mijn telefoon denk ik, tablet heb ik ook, maar geen laptop maar een gewone desktop pc. Werkt ie daar ook op? ik zoek nl. gewoon een printer voor mijn vaste pc, waar ik ook via de tablet en de telefoon op kan printen.

  • Shirley
   Auteur
   16 juni 2018 / 14:37

   Ja hoor, het is gewoon een printer die ook met de computer werkt. Draadloos via de WiFi-verbinding 🙂

   • Janny
    16 juni 2018 / 15:24

    Toppie, dank je wel voor je snelle reactie. Ik denk dat dit hem dan gaat worden.

 2. Bo
  16 juni 2018 / 15:27

  Ik maak ook echt enorm veel foto’s, maar doe er weinig mee. Wat foto’s printen is iets wat ik wel wil maar nooit aan toekom.. Laten we nou ook echt een gewone printer nodig hebben en ik ook heel makkelijk mooie foto’s kan printen met deze printer 😉 Ik weet wat me te doen staat.. iemand hier in huis overhalen 🙂

 3. Nienke
  16 juni 2018 / 17:18

  Jeeej ik zat er laatst ook al aan te denken.
  Maar wat kosten die abbo’s. Weet je dat? En ik vraag me af: wat kost globaal een foto. Is het veel duurder dan via een fotozaak? Of duurder dan de hema of ah?

 4. Carol
  17 juni 2018 / 10:25

  Mijn kids zijn ongeveer dezelfde leeftijd en ik ben precies even ver met de fotoalbums

 5. 17 juni 2018 / 14:49

  wij hebben ook de hp envy en zijn er blij mee zeker ook omdat hij via de foon ook alles doet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.