(~215 B)
5 x waarom ik het fijn vind om voor opdrachtgevers te werken

5 x waarom ik het fijn vind om voor opdrachtgevers te werken

Inmiddels werk ik alweer bijna twee jaar voor My Lovely Notebook, bijna een jaar bij Briljant Baby en ik heb bijna mijn eerste maand bij de verloskundigepraktijk afgerond. Mijn agenda is voller dan ooit, mijn hoofd drukker dan de jaren hiervoor, mijn to do-lijsten veel langer dan ik gewend ben en ik heb minder tijd voor koffies, shopsessies en wandelingen dan dat ik gewend ben. Maar ik voel me ook veel beter dan de afgelopen tijd. Meer tevreden, voldaan en – ook al klinkt dat gek – rustiger. Waarom? Dat ga ik je vertellen.

Waardering

Ik heb dit al vaker geroepen. Ik vind de waardering heel erg prettig. Je weet niet wat je mist, totdat je het ervaart. Dat gaat in dit geval wel op. Ik ben altijd lekker op mezelf, heb altijd geschreven voor mezelf en deelde wat ik maar wilde. Maar het was wel alleen maar delen. Mijn gedachten de wereld in slingeren in de vorm van blogs en vervolgens weer verder met de volgende. Het feit dat ik nu te maken heb met opdrachtgevers die me niet alleen taken geven maar ook complimenten, waardering, feedback, vind ik echt onwijs prettig. Afgelopen week kreeg ik een bericht van een van deze opdrachtgevers die me vertelde dat ze onwijs blij was met me en het feit dat ik zo lekker pro-actief aan het werk ben. Dat geeft me extra energie en motivatie om door te blijven werken. Dat voelt fijn en dat werkt gewoon ontzettend prettig.

Werken met een team

Jaja, deze huismuts en einzelganger is opeens het team gaan waarderen. Ik vind het tof dat ik elke dinsdagochtend een vergadering heb waarin ik kan overleggen. Ik vind het heerlijk om met een team te bepalen wat de volgende stap gaat zijn en ik vind het ook heel fijn dat er iemand tegen mij kan zeggen wat er anders of beter moet. Ik hou van feedback, maar ik hou er ook van om te horen dat iets niet zo lekker heeft uitgepakt wat ik heb gedaan. Samen sparren, samen proberen, samen plannen bedenken en deze zelf uitvoeren. Ik vind het ook heel leerzaam om met anderen te werken. Niet alleen leer ik veel van hen; ik leer ook mijn eigen stem kennen en ga soms net een stapje verder omdat anderen dat vragen. De afgelopen jaren heb ik veel in mijn comfortzone gezeten en ik kan wel zeggen dat ik daar veel uitstap momenteel.

Mezelf en mijn kwaliteiten leren kennen

Ga ik daar nog even verder op in met dit onderwerp. Ik verbaas mezelf nog weleens tijdens vergaderingen, ik heb iets te melden over plannen die uitgevoerd gaan worden, ik zet opeens hele fotoshoots op en bedenk enorm veel content. Toen ik twee jaar geleden begon met solliciteren voelde ik me heel klein en kwam de gedachte ‘wie zit er nu te wachten op iemand zonder ervaring’ vaak bij me op. Inmiddels word ik juist gewaardeerd voor de ervaring die ik heb opgedaan. Want die ervaring is er. Het is fijn dat ik voor drie opdrachtgevers werk die me alle drie de ruimte geven. Ruimte om te experimenteren, ruimte om te zien wat er wel en niet werkt en ruimte om mijn eigen stem en stempel te ontdekken. Dat heeft zeker geholpen met mezelf leren kennen, mijn kwaliteiten te ontdekken en te staan voor wat ik waard ben.

Elke dag een doel

Toen ik nog alleen blogde was iedere dag hetzelfde. Ik nam plaats achter mijn bureau, schreef wat blogs en that’s it. Ik ging natuurlijk al amper tot nooit naar presentaties dus mijn wereld werd wel heel klein. Mijn to do-lijsten waren altijd hetzelfde en ik schreef altijd over mezelf of over mijn kinderen. Inmiddels is dat wel anders. Ik probeer een beetje themadagen aan te houden zolang mijn afspraken en eigen planning dat toelaten. Zo werk ik op maandag, dinsdag en donderdag voor Briljant Baby, schrijf ik woensdag voor My Lovely Notebook en de verloskundigepraktijk en gebruik ik de vrijdag ook nog voor My Lovely Notebook en de verloskundigepraktijk. Ik werk ook nog wel eens graag ad-hoc (niet altijd even handig en productief maar ik vind het wel prettig) dus hierin schuift het een en ander wel eens. Dan plan ik weer eens socials op een andere dag omdat ik een leuk idee heb. Of ik heb enorm veel zin om een blog te schrijven, dan maak ik daar ook ruimte voor. Of ik ben spontaan nog bij een andere meeting via Teams. Of zoals afgelopen week, dat ik de hele donderdag eenmalig voor iemand anders werkte en dus ergens anders mijn uren moest inhalen. Maar zoals je ziet heb ik Mommyhood nog niet eens in mijn weekplanning opgenomen en doe ik dat dus overal tussendoor. Dat haalt wel de druk ervan af waardoor ik opeens weer vol inspiratie zit. Ik schrijf dit blog bijvoorbeeld op zaterdagmiddag 15.00 uur omdat ik daar zin in had. Omdat het weer een hobby is in plaats van een moetje. Ik heb dus iedere dag iets te doen en moet zelfs doorwerken om het af te krijgen. Vind ik niet erg, want juist daar ga ik goed op. Een doel hebben en alle uren benutten totdat de jongens uit school komen. En als de jongens dan eenmaal gesetteld zijn met drinken en wat lekkers of ze zijn onder de pannen met vriendjes thuis of bij een ander, dan pak ik ook vaak nog wel een uurtje werk mee. Er is áltijd wel iets te doen en daar hou ik van. Ik voel me weer nuttig elke dag.

Vastere inkomsten

Tsjah, dit was zeker een reden om verder te kijken dan alleen maar bloggen. Omdat ik de sales van mijn eigen blog zelf deed kostte me dat veel tijd en vooral energie. Ik ben geen salespersoon en hou er niet van. Geef mij maar gewoon een onderwerp om over te schrijven zodat ik lekker mijn gang kan gaan. Nu maak ik content voor anderen (ik beheer social media kanalen, schrijf nieuwsbrieven en blogs), hou ik mijn uren bij en schrijf ik aan het eind van de maand een factuur uit. Dit geeft ruimte en lucht. En daardoor weer inspiratie en creativiteit. Ik kan wel roepen: dat had ik veel eerder moeten doen. Maar toen was het mijn tijd nog niet. De afwijzingen op de sollicitaties waren nodig, de gesprekken met anderen waren nodig. Alles om me te brengen waar ik nu sta. Ja, dit bevalt me prima!

Delen:
Secured By miniOrange