10 x waarom wij af en toe voor Marley Spoon kiezen

10 x waarom wij af en toe voor Marley Spoon kiezen

De laatste keer toen ik over Marley Spoon schreef en dit artikel deelde op Facebook, ontstond er een gigantische discussie. Met ruim 100 reacties en een discussie van dagen ging het over en weer tussen mensen die het wel begrepen en mensen die het allemaal verschrikkelijk overdreven vonden en het nodig vonden om mijn keuzes als moeder te bekritiseren. Reacties als ‘vroeger lukte het ons ook’, ‘je kind moet leren dat de aardbeien in de winter duurder zijn’ en ‘iedere dag naar de supermarkt is juist hartstikke gezellig en ons dagelijkse uitje’ vlogen me om de oren. Het ging niet meer om de maaltijdbox maar over vroeger en nu en over hoe we tegenwoordig enorm aan het zeuren zijn over hoe zwaar we het hebben en dat we overdrijven met de ballen laag houden. Want daar kwam het op neer; de ‘hulp’ tegenwoordig is allemaal te overdreven. Daar wilde ik graag nog iets over zeggen.

2019-02-01 19.26.17

Vroeger ging het inderdaad anders. Vroeger waren er geen supermarkten die boodschappen thuis bezorgden, had je geen restaurants om de hoek die jouw maaltijd warm op je bord thuis kregen en waren er al helemaal geen maaltijdboxen. Als we nog vroeger kijken waren er zelfs geen wasmachines en moest alles met de hand gedaan worden. Lang leve 2019, het jaar waarin het ons als moeders -als ouders- een stukje makkelijker gemaakt kan worden. We kúnnen alles wel zelf doen, maar het hoéft niet. En als moeder van twee met een eigen bedrijf, dramatische nachten en vooral iemand die zich altijd lekker druk kan maken, vind ik het erg prettig dat bepaalde dingen me uit handen kunnen worden genomen en dat ik de keuze heb om af en toe voor een maaltijdbox te kiezen. Ik loop nog steeds wekelijks in de supermarkt want de rest van de boodschappen moeten toch echt gedaan worden. Skyler weet precies dat aardbeien momenteel niet te happen zijn en ondanks dat ik boodschappen met een dreumes echt niet zie als een uitje, loopt Maddox regelmatig achter een kinderkarretje zodat we samen eten kunnen kopen voor de aankomende dagen.

Het is puur luxe tegenwoordig en daar maak ik als moeder in 2019 heel erg graag gebruik van. Dan betaal ik met liefde ietsje meer geld om af en toe maaltijden van Marley Spoon te ontvangen. En wel hierom;

1. De keuze is reuze! Iedere week kun je kiezen uit maar liefst 20 maaltijden; van vlees en vis tot vegetarisch en veganistisch. Er zit voor ieder wat wils tussen.

2. Bijna alles is biologisch en heel erg vers. Iedere keer weer tref ik mooie producten aan in de papieren zakken.

3. Het is kindvriendelijk. Vooral de recepten die met kindvriendelijk zijn aangeduid zijn niet pittig, zonder al te sterke smaken, met herkenbare ingrediënten en daarom extra leuk om samen te bereiden.

4. Het is simpel, snel én leuk. De gerechten bestaan uit zes afbeeldingen en binnen nog geen 25 minuten (ik kies altijd voor snelle gerechten die binnen 20 minuten op tafel staan) heb je iets gezonds klaargemaakt. Ik vind het iedere keer weer leuk om te doen en leer ook zo steeds meer over de verschillende kruiden en het koken zonder pakjes en zakjes.

IMG_4883

5. Gezond dus! Alle maaltijden hebben minder dan 700 calorieën per portie, minder dan 20 gram vet, minimaal 200 gram groenten en iedere week vind je minimaal twee recepten met weinig koolhydraten. Ik kies altijd maaltijden die onder de 500 calorieën zitten, toch een fijn geweten!

6. Ik hoef niet altijd te bedenken wat we gaan eten. Ik sta soms te draaien in de supermarkt omdat ik het niet weet en vind het dan heerlijk als Marley Spoon twee of drie maaltijden levert voor de week. Je moet dus alleen even kiezen!

7. De porties zijn groot zat. Ik lees soms dat mensen het niet genoeg vinden maar we hebben de box voor 3 a 4 personen en hebben dan ruim voldoende. Regelmatig nog voor een volgende dag.

8. De kinderen vinden het lekker! Het is maar een enkele keer voorgekomen dat ze het niet zo lekker vonden maar over het algemeen gaat alles er prima in.

IMG_4886

9. Je kunt je box pauzeren of stopzetten wanneer jij het wil. Wil je eens eenmalig een box proberen? Bestel hem dan en zet hem daarna direct stop. Zo kun je dus zelf bepalen wanneer jij denkt de box nodig te hebben.

10. Het is prijziger dan als je je boodschappen in de supermarkt haalt, maar super fijn voor af en toe. Je betaalt nu eenmaal voor de service. Zo vind ik het heerlijk om zo’n box te hebben tijdens periodes als Raymond laat is of zelfs in het buitenland zit voor zijn werk, vond ik het een week voor Kerst een uitkomst en komt er eerdaags voor mij qua werk een drukke periode aan waarin ik zeker gebruik ga maken van een aantal maaltijdboxen. Gewoon, omdat het kan.

Naast dat we af en toe een box van Marley Spoon krijgen aangeboden, maken we er zelf ook gebruik van. Zoals mijn moeder weleens zegt ‘vroeger was het er inderdaad niet en ik vind het zelf niet nodig, maar voor anderen zoals jij kan het een uitkomst zijn en is het goed dat het er is.’ Want we leven in 2019 en daarin hoeven we niet alles meer zelf te doen. Gelukkig maar!

Wil je het ook eens proberen? Met de code MOMMYHOOD40 krijg je €40,- korting, verdeeld als €10 op de eerste vier boxen. Bestellen kan hier! Deze korting is geldig t/m begin april. Eet smakelijk!

C1347CD8-4F2D-425C-90F2-9E71ED7F6E47

IMG_4889

Share:

13 Reacties

 1. Nienke
  10 februari 2019 / 06:09

  Aaaaargh al dat bekritiseer. Vreselijk. Ik ga eens een kijke nemen. Nu gebruiken we vaak de maaltijdpakketten van AH of Lidl. Ook zo handig 🙂

 2. Ivy
  10 februari 2019 / 06:57

  Wat een rare reacties! Mijn ouders en schoonouders zeggen namelijk ook dat wij het drukker hebben dan dat zij het vroeger hadden . Mijn schoonmoeder was huisvrouw en had inderdaad de tijd om als uitje elke dag naar de supermarkt te gaan met de kinderen. Mijn moeder werkte, maar had oppas aan huis die ook klusjes deed. Dat was toen stukken betaalbaarddr dan nu. Dus tsja, appels en peren vergelijken! Ik vind zelf zon box veel te duur, maar realiseer me al wel een poos dat we onszelf wat rust moeten gunnen. Want met een eveneens slecht slapend kind van 1, twee banen zijn we zo onderhand echt moe en het wordt er niet leuker op. Appie bezorg t waar ik woon met aan huis, maar misschien een schoonmaakster voor een paar uur in de week?

 3. Janny
  10 februari 2019 / 07:12

  Hoi Shirley, top dit artikel. Maar eigenlijk is het van de zotte dat jij je keuzes zou moeten uitleggen. Ook al ben je geen moeder van 2 met een eigen bedrijf en een druk leven. Dan nog…………Het is JOUW keuze, en daar heeft een ander niets over te zeggen. Leef vooral je leven zoals jij het wilt, het is jouw leven en niet dat van iemand anders. Wij zijn thuis maar met zijn tweeën, maar toen wij een vaatwasser namen, vond de wereld het ook nodig daar een andere mening over te hebben. Ook het feit dat wij (bewust) geen kinderen hebben werd door iedereen bekritiseerd. In het begin trok ik het me aan, maar nu denk ik: jammer dan, dat jullie er anders over denken. Maar dit is mijn keuze. Deal with it!! hahaha. Verder vind ik je een topper!! en ook al zit ik in een heel andere levensfase (dikke 50’er zonder kinderen) ik volg je al jaren en vind het elke keer weer leuk. Zo……….dat moest me even van het hart hhah. Ga vooral zo door. Je doet het prima. Je kinderen komen niets te kort. En als iedereen over vroeger begint: vroeger schoten ze met pijl en boog. Het leven verandert nu eenmaal. Verander mee……..

 4. Lydia
  10 februari 2019 / 07:24

  Goed verwoord. Ik vind het vaak ook zo’n dooddoener: ‘Ja, maar vroeger…’.
  Joh, we leven nu in een wereld met veel meer mogelijkheden maar ook met veel meer moeilijkheden vergeleken met ‘vroegah’.

  En als er dan zaken zijn zoals boodschappen bestellen of een maaltijdbox, vooral doen als dat voor jou werkt.

 5. Caro
  10 februari 2019 / 08:27

  Nummer 4 en 6, helemaal mee eens. De rest ook trouwens.

 6. Manouk
  10 februari 2019 / 09:41

  Ik vind boxen al deze voor elke week wat te prijzig, maar met leuke kortingsacties ideaal! Soms ben ik een beetje klaar om te bedenken wat we kunnen gaan eten en krijgt mijn lieve gezin weer hetzelfde als de weken er voor voorgeschoteld. Vinden zij niet erg, maar wat afwisseling in de keuken is wel heel prettig. Wij krijgen deze week de box van Marley spoon, ben erg benieuwd!

 7. 10 februari 2019 / 11:15

  iedereen moet het zelf weten maar je weet hoe ik erover denk haha, ik vind het te duur en het is te weinig voor ons waardoor het alleen maar duurder word 😉 en ik koop liever mijn eten zelf in de winkel en het is voor mij nog niet eens weg gelegd aangezien er toch voor mij teveel aan kh in zitten maar ik snap best dat het voor andere gezinnen wel een uitkomst is en ja uh wat betreft die aardbeien hahah we leven in 2019 toch vroegah was alles anders 😉

 8. Veerle Bazelmans
  10 februari 2019 / 19:46

  Wat een mooie reclamespot! Ik vind dat iedereen helemaal zelf moet weten wat hij doet, al laat je elke dag een kok komen, prima! Maar ik vraag me af waarom jij zoveel klaagt over moeheid en ballen hoog houden, terwijl je schrijft dat er zoveel dingen zijn die je leven makkelijker maken?

  • Shirley
   Auteur
   10 februari 2019 / 20:10

   Omdat ik al vijf jaar niet doorslaap en voor de rest wel alles doorgaat. Dan kun je nog zoveel hulp vragen, maatijdboxen bestellen en boodschappen laten bezorgen; het gaat je op een gegeven moment opbreken als je kind minimaal 2x per nacht wakker wordt en soms urenlang achter elkaar wakker is. Om vervolgens wel de kinderen op tijd op school af te leveren en overdag wel gewoon te moeten werken. Het maakt het leven een stukje makkelijker maar het maakt de nachten, en dus het gebrek aan slaap, niet beter.

   • Nienke
    11 februari 2019 / 06:00

    Slaapgebrek wordt soms erg onderschat. 2x wakker is nog te doen. Maar zo lang wakker en dat al jarenlang is funest. Je kunt van slaapgebrek een depressie krijgen. Jammer dat je dat zo vaak uit moet leggen en dat mensen het bagataliserem 🙁

    • Shirley
     Auteur
     11 februari 2019 / 07:58

     Het valt ook niet uit te leggen, denk ik, hoe erg ik ook mijn best doe. Ik denk dat je alleen weet hoe het voelt als je het zelf ervaren hebt. Twee keer eruit valt mee, maar helaas is vaak een van de twee keer direct voor 2 uur, zoals vannacht ook weer het geval was. Als je dan om 22:00 uur in bed ligt, om 01:00 uur er voor het eerst uit moet en vervolgens van 03:30 tot 05:45 bezig bent terwijl om 06:50 je wekker gaat, is dat inderdaad funest voor alles.

  • 11 februari 2019 / 10:09

   ik zou zeggen ga een keer ruilen met shir 😉 kijken of je er dan nog zo over denkt

 9. Jessica
  10 februari 2019 / 21:57

  Als het kan moet je ’t doen , als je er iets aan hebt moet je ’t doen … ik heb ook kinderen die 2x per nacht wakker worden en ne wekker voor mijn man om 6u zaterdags om 5u ik moet ook kinderen op tijd klaar hebben voor school ze gaan ondertussen alle 3 en 1tje is ook al leerplichtig dus van laat komen of dagje thuis laten zit hier niet in , ik heb geen oppas (buiten mijn oudste zoon af en toe als mijn man en ik eens een date hebben samen) of geen helpende handen om mijn was en plas te doen. Zowel mijn ouders als mijn man zijn ouders zijn helaas overleden ik voel me vaak mezelf voorbij lopen en of ik niks tijd voor mezelf heb … hell yeah ik kan ook best zoiets gebruiken als Marley Spoon maar het past niet in mijn budget en wij zijn nogal last minute beslissers qua eten 🙂
  Je niet op stang laten jagen als je voor deze optie kiest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.