(~215 B)
Stokke Flexi Bath

Stokke Flexi Bath

Vlak voordat ik naar Turkije vertrok voor een vakantie ontving ik van Stokke twee mooie pakketjes. In de ene vonden we een MyCarrier Cool, een draagzak die optimaal ventileert en daarom ideaal is voor mee naar een warme bestemming. Deze zal ik later reviewen. Vandaag is namelijk pakket twee aan de beurt, waar we de Stokke Flexi Bath in aantroffen. Toen ik zwanger was zaten we een tijd te kijken naar alle verschillende badjes die er te koop waren maar we hebben er nooit één aan hoeven schaffen. Aangezien onze lieve buren er nog eentje hadden staan mochten we die de eerste periode wel lenen. Zo fijn! En gelukkig hebben we er geen één gekocht; Skyler is er welgeteld drie keer in geweest en ging daarna al vrij snel mee onder de douche. Het badje ging dus al vrij snel weer terug naar de buren. Als hij iets beter kan zitten, kan hij in het grote bad in de badkamer. Maar stiekem mis ik het soms wel om hem te zien spartelen in het water. Niet in het grote bad maar in een iets compacter badje. Onder de douche kan natuurlijk soms een beetje saai zijn voor een baby, helemaal als je je beseft hoe dol Skyler is op het slaan op het water en om te bewegen met zijn handen en voeten. Vandaar dat de Flexi Bath op het juiste moment kwam.

DSC_1519
DSC_1520
DSC_1521

De Stokke Flexi Bath is een plastic opvouwbaar badje en ideaal voor onderweg. Maar ook voor kleine huizen met weinig ruimte is hij perfect want als je hem niet meer gebruikt, vouw je hem zo in tot een compact pakketje. Bovendien voor kampeerders een leuk ding voor mee in de caravan of de tent. Het laten weglopen van het water gaat heel gemakkelijk met de dop aan de onderkant. Even in je douche zetten of buiten en voila, het badje is leeg. Wij hebben de mazzel dat we dit kleinere badje in ons grote bad neer kunnen zetten. Maar wat ik nóg leuker vind, is dat ik hem op het balkon kan gebruiken. Als het echt heel warm is hebben wij geen ruimte voor een opblaasbaar bad en dan is dit echt een fantastisch ding waar Skyler in kan afkoelen.

Uitklappen gaat heel gemakkelijk want je hoeft alleen de klip los te maken. Je trekt het badje uiteen en kunt hem direct vullen. Wij ontvingen een roze (oeps…) maar de Stokke Flexi Bath is ook verkrijgbaar in de kleuren wit, blauw, oranje en transparant. Het badje is geschikt voor newborns, tot kindjes met een leeftijd van vier jaar. Voor newborns kun je er eventueel een zitje bij kopen. Ik zou het met een pasgeboren baby een beetje onhandig vinden, aangezien je alles op de grond moet doen en dus continu op je knieën zit om je kindje goed te ondersteunen. Je hebt je handen niet vrij en moet continu oppassen. Natuurlijk ook in een gewoon bad op een standaard, maar dan sta je hoger en is het dus iets beter voor je rug. Skyler is bijna 7 maanden en kan zelf zitten. Toch moeten we zijn rug ondersteunen en hem goed vasthouden. Door de olie die wij erin gooien glijden zijn billetjes nogal snel weg. Voor oudere kindjes kan dit echt een goede uitvinding zijn. Ze zitten rechtop, zitten redelijk compact waardoor ze niet snel koppie onder gaan en hebben toch de mogelijkheid om met water te spelen.

DSC_1522
DSC_1523
DSC_1525
DSC_1526

Wat ik ervan vind? Voor newborns zou ik eerder gaan voor een gewoon badje op standaard. Om meer overzicht te hebben, een betere houding voor jezelf aan te nemen en gewoon wat beter te kunnen staan om je kindje vast te houden. Voor oudere kindjes is het ideaal, en dan vooral voor mensen die klein wonen, kamperen of die bijvoorbeeld, net als ons, een balkon hebben en hun kindje buiten in een badje wil laten spelen. Daar gaan we hem dan ook zeker voor gebruiken. Ook zet ik hem in de badkamer neer voor het geval we Skyler niet mee willen nemen onder de douche, maar hem even met water willen laten spelen omdat ‘ie dat zo leuk vindt. Dan maar even een kwartiertje op de knieën bij het grote bad.

De Stokke Flexi Bath is verkrijgbaar voor 39 euro bij diverse babyzaken!

DSC_1527
DSC_1533

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 1. 7 juni 2014 / 09:07

  Ik vind het er wel ontzettend leuk uitzien! Lijkt me wel een handig ding, vooral ook omdat je ‘m zo makkelijk in kan klappen.

 2. 7 juni 2014 / 09:31

  Lijkt me een handig ding. Wij hebben een badje op standaard en hebben hem amper gebruikt. Echt een sta-in-de-weg. Zoiets lijkt me erg makkelijk voor erbij.

 3. 7 juni 2014 / 12:06

  Als je een bad hebt, lijkt het me erg makkelijk, maar helaas heb ik dat zelf niet..

 4. Stien
  7 juni 2014 / 13:29

  Lijkt me superleuk en handig zo’n badje! En wat een heerlijke foto’s, ik zie Skyler genieten 🙂

 5. 7 juni 2014 / 16:11

  Wij hebben ook zo’n badje (alleen de goedkopere versie van V&D) en het is super handig. Het scheelt veel water ten opzichte van het vol laten lopen van het hele bad en een lol dat onze zoon er mee heeft.Hij is inmiddels 2,5 en zit nog vrijwel altijd in dit badje. We gebruiken het ook met mooi weer buiten.Scheelt veel opblaaswerk 😉

 6. 8 juni 2014 / 08:03

  Wat een handig badje voor als je gaat kamperen of als je kindje gaat logeren dan is het makkelijker meenemen, en een leuk kleurtje dat roze hihi. Fijne review en Skyler staat er mooi op de foto, modelkindje

 7. Ingrid
  8 juni 2014 / 11:28

  Die onderste foto!! Lief!!!

 8. Nienke
  9 juni 2014 / 15:36

  Ik ben vanaf dag 1 fan van de Flexi Bath. Wij zetten hem trouwens altijd op het aanrecht, precies boven de gootsteen. Zo kan je er makkelijk bij en kun je na afloop het water direct laten weglopen.

 9. Nina
  13 juli 2014 / 20:59

  Wij hebben er ook 1! Super handig en compact! Ik leg er altijd een anti slipmatje in, €4 bij prenatal? Ons mannetje is nogal beweeglijk en zo blijft hij stabiel zitten zonder onderuit te glibberen! Handige tip?

Secured By miniOrange