(~215 B)
Skylers mom #3

Skylers mom #3

Het is vandaag alweer 4 december en dat betekent dat Skyler precies vier weken oud is. VIER! Nu ik een baby heb besef ik pas hoe snel de dagen gaan. Ik ben dus alweer vier weken moeder en het voelt alsof het nooit anders is geweest. Ik weet mijn dagen te vullen met voeden, verschonen, knuffelen, een beetje werken en lekker wandelen en het gaat allemaal op de automatische piloot. Zelfs in de nacht ga ik er super makkelijk uit. Ik pak Skyler, verschoon hem, maak een flesje en voed hem. Vervolgens vallen we in slaap en herhalen al deze rituelen zich de volgende dag weer. Ik geniet van alle momenten en kan met de volle 100% zeggen dat ik gemaakt ben voor het moederschap. I love it!

Gisteren was ik voor het eerst naar het consultatiebureau en stiekem zag ik er een beetje tegenop. Het intakegesprek vond ik niet echt fijn en om me heen hoorde ik ook niet al te beste verhalen. Maar gelukkig viel het me alles mee! Ik had een leuke, jonge meid die me ontzettend goed heeft geholpen. Allereerst werd Skyler op alles getest en bespraken we de voeding en het slapen. En tot mijn grote verbazing vertelde ze me dat ik goed handelde en de juiste keuzes heb gemaakt. Zoals ik al eerder vertelde slaapt Skyler bij ons in bed omdat hij niet in zijn eigen bed en/of wagen wil liggen ‘s avonds. Ik zorg dat de kussens goed opzij liggen en dat hij niet onder het dekbed terecht kan komen. Ik heb er een prima gevoel over maar tijdens het intakegesprek werd me nog eens op mijn hart gedrukt dat ik dit beter niet kan doen. Maar gisteren vertelde de vrouw dat ik dit lekker moet blijven doen als ik me er goed bij voel en als ik door deze keuze een rustige baby heb. Wauw, wat een verademing! Ik kreeg nog wel als tip om Skyler overdag bij me te dragen in een draagdoek om hem geborgenheid te bieden. Als hij dit overdag meer voelt kan het zijn dat hij ’s avonds rustiger wordt en beter slaapt. Niet dat ik hem overdag helemaal niet vast heb, maar misschien wil hij toch wat vaker en dichter tegen me aan. Het was slechts een tip en een experiment maar ik ga het zeker proberen. Op zoek naar een draagdoek!

Bovendien vertelde ik over de voeding. Ik heb afgelopen weekend het kolfapparaat weggebracht dat ik huurde en heb besloten om volledig over te gaan op kunstvoeding. Het aanleggen lukte niet, het kolven werd maar niet meer ondanks de regelmatigheid en iedere keer na een flesje borstvoeding was Skyler enorm onrustig en huilerig. Met kunstvoeding was dit niet. Mijn borstvoeding bevatte gewoon niet genoeg voedingsstoffen en op de één of andere manier kwam de productie ook niet op gang. De keuze om te stoppen was afgelopen week dus makkelijk. Nu zijn zowel Skyler als ik een stuk rustiger en genieten we meer van de voedingsmomenten zonder de stress van de borstvoeding eromheen. Nu weet ik dat ze op het consultatiebureau – en dan vooral de mensen van de oude stempel – nogal pro borstvoeding zijn. Ook tijdens het intakegesprek wist de vrouw me te melden dat ik het écht nog eens moest proberen en gewoon moest volhouden. Maar gelukkig werd me gisteren gezegd dat ik juist heb gehandeld. Dat rust en genieten meer waard is en dat ik de juiste keuze heb gemaakt als ik mezelf daar goed bij voelde. Weer een opluchting, dus! Ook zij stond achter mijn uitspraak: mommy knows best.

En dat dit allemaal ontzettend goed is voor Skyler bewezen de tests wel. Meneertje doet het enorm goed, reageert heel alert, is enorm sterk en bewegelijk en groeit enorm. Momenteel is hij alweer 53 centimeter en weegt hij 3800 gram. Weer een halve kilo aangekomen ten opzichte van vorige week. Kunstvoeding werkt dus prima voor ons mannetje. ik ben wel blij dat hij eerder ter wereld is gekomen. Het idee dat ik hem er nu nog uit had moeten krijgen is toch wel een beetje beangstigend.

Overdag doet Skyler het prima. Hij is tevreden, slaapt lekker, eet goed, ligt lekker rustig in de box te spartelen en vind het heerlijk om in de wagen te liggen en rondgereden te worden. ‘s Avonds begint de kleine terrorist Osdorp op stelten te zetten. Na zijn laatste voeding – zo rond 23:00 uur – wordt hij enorm onrustig, begint hij hysterisch te zwaaien met zijn armen en beentjes en zet hij het op een krijsen. Bovendien is hij dan zo overstuur dat hij vaak spuugt. Dit kan zo twee a drie uur aanhouden, waardoor mijn vriend en ik soms met de handen in het haar zitten. Gisteren heb ik advies gevraagd en nu schijnen dat de welbekende krampjes te zijn. Zo zielig! Gelukkig loopt de rest van de nacht goed. Zodra hij eenmaal slaapt komt hij alleen rond 03:00 uur voor zijn voeding en vervolgens krijgt hij de eerste fles weer rond 06:00 of 07:00 uur. Prima te doen. ‘Kleine terrorist’ is dus behoorlijk aangedikt en ik weet heus wel dat het hier in huize Skyler meevalt. Je hoort genoeg horrorverhalen van de écht slapeloze nachten. Gisteren had hij zelfs dit momentje om 21:00 uur en sliep hij na zijn laatste fles gewoon prima. Heerlijk! Op dat tijdstip heb ik een stuk meer geduld en kan ik echt even goed de tijd voor hem nemen zonder dat ik zelf ook kibbelig wordt. Dat huil’uurtje’ is dus even killing, maar vooral vanwege het feit dat ik vrij weinig kan doen en me machteloos voel. Zo sneu om dat arme hummeltje te zien verkrampen. Nu kreeg ik de tip van iemand om Infacol aan te schaffen. Morgen toch maar even kijken voor de zekerheid…

Voor de rest houdt deze newborn mom zich nog erg goed. Ik slaap genoeg om me energiek te voelen, begin weer een beetje de oude Shir te herkennen en geniet met volle teugen van al het nieuws wat op me afkomt. Zodra ik mijn ogen open en Skyler heerlijk zie slapen naast me kan mijn dag niet meer stuk. Trotse mama!

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 Reacties

 1. 4 december 2013 / 08:08

  Wat heerlijk om te lezen dat je zo’n trotse mama bent! En zo zie je echt maar weer: Mommy knows best 😀

 2. 4 december 2013 / 08:22

  Wat een schatje blijft hij toch 🙂 Je doet het hartstikke goed hoor, natuurlijk kun je die tips opvolgen, maar ik ben er ook van overtuigd dat mommy knows best!

 3. 4 december 2013 / 08:42

  Heel erg leuk om jouw ervaringen te lezen, wauw al 4 weken, time flies! Ik merk ook dat sinds ik mama ben de tijd extreem snel gaat. Fijn dat je een glede ervaring hent gehad bij het consultatie bureau en dat jullie mannetje zo goed groeit is alleen maar een goed teken:) lekker genieten samen! 🙂

 4. Eef
  4 december 2013 / 08:53

  Hoe ligt hij tussen jullie in, gewoon op jullie matras of op een aankleedkussen en heeft hij dan zijn eigen dekentje of een slaapzakje? Hier een meisje dat ook het liefst bij ons slaapt, maar nog niet echt de ideale manier gevonden om dit voor mijn gevoel veilig te doen. Wat heerlijk dat hij in de nacht maar 1 x komt! Ons meisje slaapt tot half 3 door en daana bijna elk uur. Fijn en leuk te lezen hoe het bij jullie gaat.

  • Shirley
   Auteur
   4 december 2013 / 09:10

   Tussen mij en een voedingskussen in, gewoon op ons matras. Op een kussen wil hij niet liggen 🙂 Ik zorg dat mijn deken en kussen aan de kant is 🙂

  • Nichelle
   4 december 2013 / 23:34

   Ik heb zelf de eerste 2 weken onze dochter op haar voedingskussen tussen ons in gehad. Een kussensloop om het kussen en een eigen dekentje. Werkte hier heel erg goed!

   • Shirley
    Auteur
    5 december 2013 / 09:33

    Wil Skyler ook niet 🙁 hij wil echt bij me en tegen me aan…

 5. 4 december 2013 / 09:03

  Wat fijn dat ze achter het samenslapen staan! Toch fijn om dat van een expert te horen!

  Hopelijk zijn de krampjes snel voorbij nog een paar weekjes gok ik.

 6. 4 december 2013 / 09:11

  Wat gaat het snel, wow! Ik dacht echt dat hij pas een week of twee was, heb het gevoel dat je pas net bevallen bent. Want een lieve foto van Skyler zeg. Hier bleek de tip tegen krampjes voorzichtig zijn beentjes rondraaien met de klok mee. Weet niet zeker of dat met 4 weken al mag dus misschien even googelen. Het leverde hier een heel scheetffestijn op in ieder geval haha!

 7. 4 december 2013 / 09:14

  Lekker je eigen instinct volgen hoor. Doen wij ook. Ayumi heeft in het begin ook bij ons in bed gelegen, want ze had verborgen reflux en was vaak ontroostbaar. Natuurlijk is het altijd een beetje eng, maar jij weet het het beste.

 8. 4 december 2013 / 09:18

  Toch wel fijn die bevestiging dan ook he van het consultatiebureau..
  Je weet voor jezelf wel dat je dit het beste vind en dat dit het beste voelt maar toch..!

 9. Susanna
  4 december 2013 / 09:57

  Hi Shirley,

  Inderdaad, mommy knows best en je zorgt er voor dat Skyler veilig kan slapen. Ik doe precies hetzelfde als mijn kleine man onrustig is. Trouwens, de keren dat ik tijdens de borstvoeding in slaap val….
  Een tip voor de krampjes: zachtjes fietsbewegingen maken met de beentjes van Skyler. Dat mag al vanaf heel vroeg en hielp ontzettend goed bij ons.

 10. 4 december 2013 / 10:07

  Heerlijk om te lezen en ja mommy knows best! Je hebt echt zo’n knap ventje!

 11. 4 december 2013 / 10:40

  Dat huil ‘uurtje’ (dat ik werkelijkheid van voeding tot voeding duurt) is killing, maar echt het hoort erbij. En is straks opeens weg, dat je denkt: huh?! Olivia had het van pakweg 5 of 6 weken tot aan 13 weken ofzo, precies voor ik weer moest werken (thank god!) Dan voedde ik rond half 9 en ging ze netjes slapen en dan rond 22 uur wakker en maar huilen, huilen, niet in slaap willen vallen etc. Dus hoppa, de boobs weer bloot en bijna een uur voeden en dan rond half 1 kon ik lekker slapen. Dan lag manlief gelukkig al te slapen, die moest immers werken. Maar echt, je doet het perfect! Lekker genieten van het moederschap – het is zo mooi!

 12. Daisy
  4 december 2013 / 10:46

  heerlijk weer om te lezen. hier mijn kleintje alweer bijna 5 mnd.. als infacol niet helpt heb je ook cinababy van vsm.. infacol werd bij mijn kleintje de krampjes alleen maar erger.

  liefsss

 13. 4 december 2013 / 10:56

  Och wat een plaatje is het toch… Fijn dat het zo goed ging op het consultatiebureau!

  In het kader van ongevraagd advies heb ik er ook nog wel eentje ;-). Ons kleintje had de eerste 8 weken precies wat jij beschrijft. Zodra de avond aanbrak werd ze onrustig, enorm spartelen en soms ook krijsen. Ook wij dachten aan krampen en zeulde dus vooral met haar in het rond. Soms viel ze bijna in slaap, maar leek ze wakker te schrikken. Alles bewoog en ik heb echt wel eens gedacht dat ze een toeval kreeg. Op het consultatiebureau hier werd mij verteld dat dit krampjes kunnen zijn, maar dat het ook ook met het zenuwstelsel te maken kan hebben. Bij die kleintjes is dat nog niet helemaal ontwikkeld en kan de kleinste prikkel voor een mega reactie zorgen. Wij hebben haar vervolgens, op advies, ingebakerd in de Puckababy Piep. (is heel persoonlijk, maar die vond ik het fijnste en is geschikt voor hele kleintjes). Als ze weer een ‘aanval kreeg, ging ze in haar zak en sliep ze direct in. Na een paar weken was het niet meer nodig en sliep ze in een gewoon slaapzakje. En nu, naar vijf maanden, is ze nog steeds heel leuk :-). En slapen gaat top.

  Anyway, fijn om te lezen dat je je zo’n geboren moeder voelt. En ik geloof ook zeker dat dit zo is! Keep up the good work!

  xxxx

 14. 4 december 2013 / 11:07

  Leuk om te lezen! Gewoon je moedergevoel volgen, dan komt alles in orde. Skyler is zo mooi!

 15. 4 december 2013 / 11:40

  Weer een leuk stukje om te lezen, mijn eierstokken beginnen ook al te rammelen hahaha. En wat een dotje is Skyler !!

 16. 4 december 2013 / 12:52

  Wat een poepie is het toch! Jullie doen het echt heel goed, lieve mama!

 17. 4 december 2013 / 13:08

  Infacol werkt echt super goed. Hebben wij ook gebruikt. Nadat Luca 3 maanden was hebben we het nog een poosje gebruikt en toen rustig afgebouwd. Eerst overdag 1 keer overslaan en zo verder. Toen had meneer het niet meer nodig. Dus dat was fijn.

  Tijd gaat idd had, geniet ervan. Maar dat doe je wel zo te lezen.

 18. s
  4 december 2013 / 13:57

  oooh zo’n schattige foto!! wat een lieverdje !!!
  Ik heb wel een tipje voor krampen: Ken je de site bobolino?
  Hier moet je bij “baby” kijken en dan staan er honderden filmpjes over bedje opmaken, eten, spelen met baby… en : massage tegen krampjes!! Probeer het eens!

 19. 4 december 2013 / 13:57

  Wat weer leuk om te lezen en fijn dat t goed gaat ook :)! en dat het met jou ook goed gaat :D!

 20. Lara
  4 december 2013 / 14:39

  Wat een leuk stuk, en een super lieve foto, met die kaart! Ook al ken ik je vriend niet in het echt, vind ik hem er sprekend op lijken! Zo grappig om te zien 🙂

 21. 4 december 2013 / 22:21

  Oh en een draagdoek is echt aanrader! Jij je handen vrij, je kleintje de geborgenheid. Het kost een paar centjes, maar de Girasol is mijn persoonlijk favoriet. Heel dik, stevig en mooie dessins. Op Facebook zijn verschillende draagdoek fora en kun je ook van iemand een doek lenen om te kijken of het iets voor jou is. Dat kan ook via dragenenzo.nl geloof ik – ideale site en veel adviezen 🙂

 22. Nichelle
  4 december 2013 / 23:37

  Fijn om te lezen dat het zo goed gaat! En inderdaad gewoon je eigen gevoel volgen dat werkt het beste!

  Ik gebruik cinababy ipv infacol tegen krampjes, dat werkt ook heel goed en heeft een lekker smaakje. Wie weet is dat ook nog een idee mocht de infacol niet werken:).

 23. 5 december 2013 / 09:09

  Als je iets zou willen doen met draagdoeken kun je eens op Des van Desschrijft haar blog kijken! Zij draagt haar zoontje in (hele mooie) draagdoeken en weet er veel vanaf. Als je op mijn naam klikt kom je op haar blog terecht. X!

 24. 6 december 2013 / 10:45

  Wat fijn dat je bevestiging hebt gekregen bij het consultatiebureau, vaak weet je gevoel toch het beste wat goed is. Je kindje lekker in een draagdoek bij je dragen kan echt heel fijn zijn lijkt me! Hopelijk worden de krampjes snel minder!

 25. 8 december 2013 / 00:47

  4 weken alweer, de tijd vliegt! En fijn om bevestiging te krijgen dat je het gewoon goed doet 🙂

 26. 8 december 2013 / 10:34

  Fijn zie al wat tips op het gebied van draagdoeken. Ga jij er ook een stuk over schrijven? Ben erg benieuwd. Woon in een flat zonder lift dua draagdoek kan een oplossing zijn voor als ik alleen weg ga.

Secured By miniOrange