(~215 B)
Ideetjes ter herinnering

Ideetjes ter herinnering

Eergisteren kreeg ik een ontzettend leuk bericht op Twitter van iemand die een idee had voor Skyler; met de Kerst voor de deur kwam ze met de tip om ieder jaar een kerstbal voor Skyler te kopen. Hem een bal naar keuze te laten uitzoeken tot zijn 18e en dan vervolgens de box met al deze kerstballen te overhandigen zodra hij deze leeftijd bereikt heeft. Wauw, wat vond ik dit leuk! Voor nu is hij nog iets te klein om zelf een keuze te maken en zal ik het zelf even moeten doen, maar ieder jaar kun je er een leuk ritueel van maken. Bovendien heeft Skyler dan iedere keer zijn eigen kerstbal in de boom tussen de andere ballen hangen. Ik vond het idee fantastisch en ga dit zeker doen. Eerdaags maar even naar het tuincentrum aan de overkant om te kijken wat de eerste kerstbal voor Skyler wordt.

Na deze tip begon ik na te denken over nog meer ideeën en ik kwam tot de volgende opties. Allemaal stuk voor stuk creatieve en fantastische dingen die leuk zijn voor later. Zo heb je een heerlijke herinnering aan je kind en kun je hem of haar dit over een tijd cadeau doen. Je kunt het zo gek of fanatiek maken als je zelf wilt natuurlijk. Ik hoor dan ook graag of jullie nog leuke suggesties hebben!

Van Pauline Oud heb ik niet alleen een boek dat ik kon bijhouden tijdens mijn zwangerschap; ook een kraamboek is in the pocket. Alle kraamvisite schrijft hier wat leuks in, inclusief de verloskundige en de kraamhulp. Bovendien is er genoeg plek voor leuke, eerste foto’s. Ik ben er druk in bezig en kan niet wachten tot hij helemaal af is. Daarnaast heb ik ook ‘Baby’s eerste jaar’ van Nijntje. Ook een leuk idee waarin je de ontwikkeling van je kindje kunt bijhouden. Ik heb nog niet echt de tijd gehad om er in te beginnen maar hoop deze week toch wel een start te kunnen maken. Natuurlijk kun je ook zelf een speciaal album maken, vol met zijn geboortekaarten en foto’s. Haal leuke stickers, washi-tape en scrapbookmateriaal en ga lekker knutselen.

Jullie hebben al gezien dat ik enorm fan ben van de Milestone Baby Cards. Ik maak regelmatig foto’s van Skyler met zo’n kaart naast hem om aan te geven hoe oud hij was op dat moment of om te laten zien wat voor ‘mijlpaal’ hij bepaald heeft. Leuk om dit in te plakken in een boek. Wat ik ook heel leuk vind en waar je eigenlijk niet echt de kaarten voor nodig hebt; iedere week op dezelfde dag een foto van je baby maken, en dan vooral het eerste jaar. Ook dit ben ik gaan doen en ik hoop het nog lang vol te kunnen houden. Fantastisch om een mooi overzicht te hebben. Ook dit kun je weer inplakken en het opleuken met gekleurde pennen, stickers en ander knutselspul.

Ook leuk: het eerste pakje inlijsten. Mijn vriend en ik kozen voor een superschattig blauw pakje van Imps & Elfs en alhoewel hij er nu al uit is gegroeid; ik bewaar hem absoluut. Zo zie je pas hoe klein hij was. Ik ga een grote lijst kopen en hoop hem daar in te kunnen bewaren. Leuke herinnering! Daarnaast zijn er natuurlijk de andere, welbekende ideeën: de gipsafdrukken van de handjes en voetjes om te laten zien hoe klein het allemaal was. Ook een combinatie van het eerste pakje en een gipsafdruk is natuurlijk ontzettend leuk. Of doop de handjes en/of voetjes in de verf en zet een afdruk op het pakje of op een vel papier voor in een lijst.

Maak een Baby Geboortedoos; koop een leuk koffertje, kistje, doos of iets anders waar je spullen in kunt verzamelen en maak er wat leuks van. Alles kun je hierin verzamelen; eerste tandjes, haarlokjes, kaarten, kleding, foto’s, noem het maar op. Wees creatief!

Op Mommy To Be schreef ik al drie keer een brief aan mijn baby. Twee keer tijdens mijn zwangerschap en één keer na de geboorte. Hoe leuk is het om dit te overhandigen als Skyler iets ouder is? Als je een fanatieke schrijver bent kun je ervoor kiezen om iedere maand of ieder jaar een brief te schrijven. Leuk om zo te overhandigen, maar ook om het te verwerken in de boeken die ik hierboven al heb beschreven. Ook kun je ervoor kiezen om een dagboek bij te houden en hier regelmatig in te schrijven om de voortgang van jouw kindje bij te houden.

Om dit iets makkelijker te maken kun je ervoor kiezen om het welbekende Q&A boekje of de One Line A Day aan te schaffen. Het eerste boekje bevat iedere dag een vraag die je kunt beantwoorden. Dit is meer gericht op jezelf maar kun je natuurlijk ook iets toespitsen op jouw kindje. One Line A Day is een dagboek voor vijf jaar waar je iedere dag in één regel kunt samenvatten. Dit kun je wel specifiek voor jouw baby bijhouden. Je hebt dan een mooi overzicht van vijf jaar. Succes gegarandeerd!

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke ideetjes om alle mooie herinneringen aan jouw kindje vast te kunnen leggen. Iets voor jezelf, maar natuurlijk ook leuk om te overhandigen zodra de baby een bepaalde leeftijd bereikt. Bovenstaande dingen kwamen in me op. Weten jullie nog meer leuks? En doe je zelf iets voor je kindje of heeft jouw moeder voor jou iets origineels bijgehouden? Brand los, ik lees dit soort dingen ontzettend graag!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 Reacties

 1. 3 december 2013 / 08:20

  Leuke ideetjes, had zelf ook al paar bedacht hiervan en ga dit ook zeker doen zodra onze kleine meid geboren is.. Het zwangerschapsboek van Pauline Oud houd ik inderdaad al bij sinds dat ik weet dat ik zwanger ben!

 2. Ann
  3 december 2013 / 08:21

  Ik zag laatst nog op tv bij de programma eign huis en tuin een mevr die de baby kleding heeft bewaard van haar dochter en daarvan vierkantjes geknipt alles aan elkaar gestikt en met dat stuk stofje een krukje heeft bekleed, echt super leuk gedaan!

 3. 3 december 2013 / 08:25

  Wat een goede inspiratie dit! Ik merk dat ik dat al gauw vergeet, behalve dat ik heel veel foto’s maak van Lana en ik wil hier ook fotoalbums voor maken, mij lijkt one line a day voor mama’s heel erg tof!

 4. 3 december 2013 / 09:00

  Mooie ideetjes! Mijn moeder had het welbekende groene groeiboekje , waar dus alles in bijgehouden is wanneer ik ging praten, stappen, wat ik precies zei, wat ik dagelijks naar binnen werkte. En een babyalbum voor ons beide, daarnaast een boek met “Samen-foto’s”. Ook ergens nog een haarlokje. Mijn vriend heeft helemaal niks, geluk dat zijn oma af en toe nog een foto maakte. Er hangt hier dan ook een enorme foto van hem (2) met zijn opa.
  Ik ben benieuwd, als ik een baby krijg, hoe die vergelijking is. Ga jij dat ook doen Shirley? Heb je je eigen babyfotos en spullen er al bijgehad?

 5. 3 december 2013 / 09:22

  Tegenwoordig is er veel leuks te vinden voor de kleine kids. Ik heb zelf de hele collectie van Pauline. 9 maanden boekje, kraamboek, eerste jaar, enz. Super leuk om ook terug te lezen. Die ontwikkeling gaat zo snel. Ayumi is alweer 15 maanden. Waar is de tijd gebleven?

 6. 3 december 2013 / 09:50

  Leuk allemaal zeg. Ik heb zo’n invulboekje van Moleskine wat ik voor Sam bijhoud. Verder zo’n mooi opbergboxje van Hema met een printje waarin ik het eerste pakje, ziekenhuiskaartje, navelstompje, geboortekaartje, enkelbandje uit het ziekenhuis en dergelijke in heb gedaan. Vind dat ding met die laatjes ook heel erg leuk. Verder heb ik een map waarin ik alle echo’s heb geplakt en een map met alle kaartjes die ik tijdens mijn zwangerschap, na de geboorte en voor zijn eerste verjaardag heb gekregen.

 7. 3 december 2013 / 10:59

  Wat een leuke ideetjes allemaal! Een boekje met allemaal quotes van je kindje is ook heel grappig voor later!

 8. 3 december 2013 / 11:02

  Dat met die kerstballen doe ik! Het eerste jaar kreeg hij van zijn oma een kerstbal met “first christmas” vorig jaar mocht hij al zelf eentje uitzoeken en dit jaar heeft hij ook al eentje uitgekozen. Super leuke manier om een herinnering op te bouwen voor later.

  Verder heb ik mom’s line a day en schrijf ik de boeken van Pauline Oud

 9. Sabine
  3 december 2013 / 11:08

  Bij het tuincentrum hebben ze vaak kerstballen met “Babys’ eerste kerst” erop, super leuk!

 10. 3 december 2013 / 11:44

  De one line a day en Q&A wil ik zelf ook heel graag (zonder baby) haha leuke items. Zeker fijn zulke herinneringen.

 11. 3 december 2013 / 11:59

  Wat een super idee van de kerstballen! En het kraamboek en milestone kaartjes staan al op mijn lijstje voor de kerst 🙂

 12. xPucex
  3 december 2013 / 12:27

  Wat een ontzettend leuke ideeen allemaal. Mijn opa kon heel goed tekenen en schilderen en die heeft van een gewoon fotoalbum een soort ‘invulalbum’ gemaakt, met tekeningen een weegschaal waar mijn moeder mijn gewicht bij kon houden, tandjes waarachter ze de datum kon zetten wanneer welke was doorgekomen etc. etc. Ik vind het idee van het inlijsten van het eerste pakje erg leuk. Weet je trouwens waar die witte “Baby’s eerste…” doos van is?

 13. Krischa
  3 december 2013 / 12:40

  Dit is misschien een idee voor later, maar mijn oma heeft mijn speen laten vergulden, en die staat nu op een spiegeltje in de kast.

 14. sparkles
  3 december 2013 / 12:53

  Ah leuk zeg! Wij kregen ook altijd een kerstbal en mogen er nu ook vaak nog een uitzoeken, haha! Resultaat is een hele gekleurde kerstboom :p

 15. Anne
  3 december 2013 / 13:56

  Mijn broertje en ik hebben ook altijd een kerstbal mogen uit zoeken elk jaar, vanaf dat we een waren. Super leuk om te zien want toen ik klein was hield ik erg van dieren dus hangen er ook een heleboel krokodillen en pauwen in onze boom!

 16. 3 december 2013 / 16:35

  Kerstballen doen wij ook idd 🙂 Toevallig vd wk haar 2e bal gehaald. De 1e heeft ze (Baby’s first christmas) vorig jaar van haar oom gehad. Dit jaar hield ik 3 mooie roze ballen voor haar neus en koos ze de meest glimmende 🙂 Die is het geworden dus. Verder heb ik een plakboek met alle kaarten vd geboorte en 1e verjaardag en een plakboek met alle werkjes die ze tekent op het kinderdagverblijf. Die boeken pimp ik beiden met tape 🙂 En naast het 9-maandenboek in mijn buik een eerste jaarsboek en een kraamboek. Ook (zucht, wat een administratie haha) heb ik een powerpoint documentje waarin ik per maand alle mijlpalen zet. Dus welke tandjes doorkomen, eerste keer lachen, eerste keer tijgeren, optrekken, etc. Het schriftje dat mijn moeder bijhield toen ze zwanger was van mij, vind ik heel waardevol. Was extra leuk om te lezen toen ik zelf zwanger was 🙂

 17. 3 december 2013 / 17:01

  Ik ben de laatste tijd helemaal van het pimpen van kistjes, en dan voornamelijk sigarenkistjes. Voor mijn babyneefje maak ik daar nu een herinneringendoosje van. Het wordt meer een kastje. Ik maak er touwtjes in met mini wasknijpers en daar kunnen dan briefjes in met data en een gebeurtenis, bijvoorbeeld zijn eerste fruithapje.
  Onderin het kastje kan dan een leuk potje staan met over een tijdje zijn eerste tandjes.

  Kan vrij weinig in dat kistje helaas, maar ik heb bij Action een hele toffe grote houten kist gezien die ik misschien wel voor hem wil kopen om zijn eerste tekeningen, eerste rompertje, eerste schoentjes e.d in te doen, met bovenop de kist een kussentje zodat het ook een bankje is.

 18. 3 december 2013 / 17:44

  Ah wat een leuke dingen allemaal! Zo schattig. Ik heb ook nog mijn 1e kerstbal van vroeger, echt leuk ook als je groot bent te hebben.

 19. S
  3 december 2013 / 17:52

  je kunt ook zelf een nieuwjaarsbriefje schrijven voor zijn meter maar wel in naam van hem, dit kun je inlijsten met een foto van de meter of kopiëren voor je de brief afgeeft. Als je dit elk jaar doet heb je later een mooie lijst of je plakt ze in een boek.
  Al zijn tekeningen mag je ook absoluut nooit weg doen en misschien als het kan: maak soms een filmpje van hem terwijl hij aan het spelen is, eerste fruitpapje of eerste stapje!!
  xjes en succes met het knutselen 🙂

 20. 3 december 2013 / 19:09

  Ik gebruik het heen- en- weer boekje van de crèche heel intensief. Ik heb het ook in de zomer bijgehouden en plak er geprinte foto’s op klein formaat in. Vooral de foto’s maken het leuk!

 21. 6 december 2013 / 00:35

  Mijn moeder heeft inderdaad het groene groeiboekje ingevuld. En van ons alle drie de eerste schoentjes laten bewerken met een laagje zilver

 22. 6 december 2013 / 00:35

  Oh, en we hadden een geboorte tegel! Met naam, tijdstip, gewicht en lengte bij de geboorte

 23. 8 december 2013 / 10:22

  Wat een leuke ideeën! Ik heb ook die twee boeken van Pauline Oud. Een invulboek tot 4 of 5 jaar. De milestone kaartjes. En nog zoveel wat ik wil doen; geboortekaartjes inplakken, kaartje en bandje van het ziekenhuis met eerste outfit inlijsten. Het idee met de kerstballen is echt leuk denk dat ik deze ook toevoeg 🙂

 24. 10 december 2013 / 17:30

  Leuke dingen hoor! Herinneringen zijn zo belangrijk!

 25. Shirley
  13 december 2013 / 17:08

  Mijn ouders hebben vanaf mijn geboorte een boek bij gehouden. Soms werd er elke week in geschreven, soms een tijd niet… Ze schreven vooral over hele speciale dingen. Eerste keer kleuterklas, afzwemmen, voor het eerst paardrijden, naar de brugklas. etc. Ook minder leuke dingen staan erin.. Maar het is heel erg leuk om terug te lezen!

  Helaas werd ik rond mijn 17e heel nieuwsgierig en ging ik nog wel is het hele huis uitpluizen en vond ik ook het boek. Sinds dien schrijven mijn ouders er eigenlijk niet meer in. Helaas..

Secured By miniOrange