(~215 B)
Skyler alweer 7 maanden

Skyler alweer 7 maanden

Iedereen wist me altijd te vertellen dat de tijd ontzettend snel gaat zodra je een kindje hebt, maar daar is werkelijk niets van gelogen. Skyler is alweer 7 maanden en de tijd vliégt echt voorbij. Vooral na de vijfde maand is alles in een stroomversnelling gegaan en sinds onze vakantie lijkt Skyler de ene na de andere ontwikkeling door te maken. Hij heeft dan nog geen enkele tand; voor de rest denkt hij al dat hij vijf jaar is.

Ik kan wel zeggen dat de vakantie ons allemaal enorm goed heeft gedaan. Tijdens de zwangerschap werkte ik door tot het moment dat mijn vliezen braken, na de zwangerschap heb ik alles vrij snel weer opgepakt en mijn vriend had de eerste weken na de bevalling een enorm drukke periode op zijn werk. Kortom: een hectische tijd. Tel daarbij alle veranderingen die er plaatsvinden op, en je snapt dat we wel heel erg toe waren aan vakantie. Samen met mijn ouders, broertje, zijn vriendin en mijn nichtje hebben we in Turkije heerlijk genoten van elkaar, van de rust, van het lekkere eten, van het mooie weer en gewoon van het niets doen. We hebben een enkele uitstap gemaakt, maar voor de rest legden we ’s ochtends ons handdoek op het bedje bij het zwembad en kwamen we daar de rest van de dag niet meer vanaf. Fijn om even niets te moeten en weer tijd te hebben voor dat ene boek wat al maanden lag te wachten tot het opengeslagen werd.

1

Zoals ik al eerder vertelde deed Skyler het enorm goed tijdens de heenreis in het vliegtuig. Hij sliep drie uur van de drieënhalf en was de overige minuten gefascineerd naar buiten aan het kijken. De terugreis was niet veel anders. Hij sliep weliswaar niet drie uur lang; de korte dutjes werden afgewisseld met speelmomenten en naar buiten kijken. Ik geloof dat Skyler een nieuwe hobby heeft; vliegen. Heel mooi, want dan kunnen we dat gebruiken als excuus als we heel snel weer op vakantie willen…

Aan het slapen heb ik al enorm veel woorden vuil gemaakt. Skyler is gewoon geen goede slaper en sinds deze vakantie heb ik dat geaccepteerd. We moeten eruit voor een nachtvoeding en vaak slaapt hij de tweede helft van de nacht bij ons. Het zij zo. Ik krijg weleens opmerkingen waarom ik zo graag een oorzaak wil hebben en Skyler in een hokje moet duwen maar dat is absoluut niet het geval. Ook stel ik me niet aan en overdrijf ik het niet. Laat ik dat even uit de wereld helpen. Als je kindje zeven maanden lang, iedere nacht enorm hard krijst, ga je echt alles onderzoeken om dingen uit te sluiten. Wat betreft de medicijnen tegen reflux: die had ik niet mee. Ik had het idee dat dat het niet is en was daarmee gestopt. Hij huilde zowel met als zonder medicijnen dus ik vond het niet zo nodig om daar mee door te gaan. Achteraf is dat een slechte keuze van me geweest en ben ik bij thuiskomst direct weer begonnen. Omdat het zo veel beter ging ’s nachts? Nee, dat niet. Maar overdag spuugde hij zoveel meer dan toen ik hem die medicijnen gaf. Er zit dus zeker wel iets van reflux in Skyler en nu ik weer met de medicijnen ben begonnen is dat afgenomen. Geen resultaat ’s nachts, maar wel een beter kindje overdag.

2014-06-06 12.42.23

In het stuk dat ik vanuit Turkije schreef liet ik jullie weten dat het slapen veel beter ging. Dat had ik beter niet kunnen doen, haha. Nadat ik het stuk gepubliceerd had begon het gekrijs weer. Maar hierboven liet ik het al doorschemeren: het is zoals het is. Ik heb gemerkt dat Skyler rustig wordt van de nachtvoeding en daarom heb ik deze weer toegevoegd. Zodra hij wakker wordt en hysterisch is krijgt hij de fles en daarna slapen we heerlijk tot de volgende ochtend. Is het dan echt gewoon honger? Ik weet het niet zo goed. Overdag eet hij voldoende, hij krijgt goede flessen melk en lijkt overdag verzadigd. ’s Nachts redt hij het gewoon niet langer dan zes uur zonder fles. Dan maar een extra flesje om onze nachtrust weer een beetje terug te krijgen. Het doet niet alleen ons weer goed; ook Skyler lijkt het weer beter te doen. Gelukkig gaat hij nu ook een stuk eerder naar bed dus dat hebben we al weten te rekken. En ja, van half 9/9 uur tot ongeveer 3 uur is gewoon een hele prestatie voor Skyler. Na de fles valt hij dan weer in slaap om vervolgens rond 7 uur wakker te worden. De kinderarts wil ons eind van de maand zien om de voortgang te bespreken. Na al deze maanden denk ik dat we een medische oorzaak uit kunnen sluiten. Het is immers overdag een heel rustig, voldaan kindje. Zolang hij rustig wordt en blijft van de extra voeding denk ik dat we dat voor nu gewoon even moeten accepteren. Ben benieuwd wat de kinderarts daar van denkt en of ze het met me eens gaat zijn of toch verdere onderzoeken nodig vindt.

Skyler genoot enorm van alle aandacht tijdens de vakantie. Tsjah, wat denk je met je papa en mama, opa en oma, nichtje en oom en tante om je heen. De kindjes werden enorm verwend en genoten zichtbaar van alles om hen heen. We hebben heel erg gemerkt dat Skyler gewoon een kindje is dat aandacht wil hebben en het liefst bij ons zit om te knuffelen of op een andere manier vermaakt wil worden. Wandelen, zwemmen, samen met speelgoed spelen. Daarnaast is het een kindje dat dól is op de natuur. Skyler keek naar de bomen, hield alle vogels in de gaten. zat het liefst aan zee en was enorm vrolijk als we aan het wandelen waren en hij al het groen om zich heen zag en de vogeltjes hoorde fluiten. Zo ontzettend lief om te zien.

Waar de tanden blijven weet ik niet. Al weken lang denk ik steeds dat er eentje doorkomt maar vooralsnog is er niets te voelen in dat kleine mondje van hem. Aan de onderkant is het tandvlees licht en ook het kwijl komt met liters naar buiten. Maar de tanden? Die blijven lekker verstopt. Nou ja, dat is het ergste niet. Qua ontwikkeling doet hij het enorm goed: hij wil zitten, rolt als een malle en vindt het geweldig om te staan. Daarnaast zit hij vaak op zijn handen en knietjes en begint hij te kruipen. Althans, hij doet een poging tot. Hij staat zelfs op handen en voeten om zo proberen vooruit te komen. Je zult begrijpen dat dat zorgt voor leuke taferelen.

Qua voeding geniet Skyler nog enorm van zijn flesjes maar daarnaast zijn we al een tijdje bezig met bijvoeding. Het fruit zit al in zijn schema en ook de groentehapjes worden rustig aan opgevoerd. Naast dit alles gaf ik hem in Turkije een eerste broodkorst. Skyler is nog veel aan het kokhalzen met stukjes dus vandaar dat we dit langzaam wilden proberen. Hij weet nog niet zo goed wat hij ermee moet, maar hij vindt het wel enorm leuk om alles te ontdekken, af en toe te sabbelen en de zachte stukken door te slikken en om ermee te spelen. Eenmaal thuis kocht ik soepstengels en ook dat vindt hij heel interessant. Langzaamaan komen we bij het eetschema dat geschikt is voor zijn leeftijd. Ook dat gaat er dan hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat de nachten weer ietsje beter worden omdat hij misschien nog meer verzadigd is.

Zoals je merkt gaat het hier dus allemaal zijn gangetje. De vakantie heeft ons goed gedaan en heeft ervoor gezorgd dat de rust weer een beetje is teruggekeerd. We hebben ritme, het eten gaat steeds beter, over het slapen praten we gewoon even niet en we gaan snel weer even een reisje boeken. Tsjah, als vliegen je kinds hobby is… Je doet alles om hem tevreden te houden, nietwaar?

2014-06-08 08.58.51

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties

 1. 12 juni 2014 / 10:58

  Wat leuk om te lezen hoe het nu met hem gaat. Vervelend dat het slapen nog niet perfect gaat maar misschien is het maar goed dat je erbij neer legt dat hij niet zo’n goede slaper is al kan ik me die machteloosheid goed voorstellen.
  Wat betreft de tandjes, bij Lana leek rondom de 4-6 maanden de tandjes echt door te komen door de vele klachten van kwijlen en overal in happen, maar ze kwamen uiteindelijk rond de 6,5 maand en toen leek ze er ineens weinig last van te hebben, blijft lastig om daar een vinger op te leggen. Die onderste foto is zo schattig!

 2. 12 juni 2014 / 11:00

  Wat gaat dat inderdaad snel! Het viel me al op bij de foto’s die je op Instagram plaatste dat hij een heel ander koppie krijgt. Echt geen babyhoofdje meer maar echt een jongenshoofd (als je snapt wat ik bedoel haha). Zo leuk! Op de nachten na lijkt Skyler me echt een heerlijk kind <3 En die nachten achja, die horen er gewoon bij inderdaad. Gaat ook wel een keer over zeggen ze altijd toch!

 3. Sabine van Ingen
  12 juni 2014 / 11:10

  Woow meis! Heerlijk! Fijn dat jullie zo genoten hebben. Vakantie doet een mens goed. Meestal krijgt ook je relatie een optater en zijn dit soort momenten zeeer welkom. Luuk heeft 11 weken gehuild, weliswaar alleen overdag, maar dat stopte op een gegeven moment vanzelf. Hetzelfde als doorslapen, een kindje doet het wanner hij er klaar voor is. Ik las wel op instagram bij een moeder dat haar kindje een soortgelijke reactie heeft als skyler midden in de nacht. Zei gaf aan dat je 3 slaapfases hebt en dat de overgang van de ene naar de andere fase een schrikreactie geeft en sommige babytjes/ kindjes daar nogal naar wakker van kunnen worden. de ene is na 1,5 tot 2 uur slapen en de andere overgang is rond 3 a 4 uur snachts. Ik weet niet of het wat is maar toen ik het las moest ik meteen aan je denken..! Verder ben ik dol op je blogs en moeten alle wijsneuzen onder ons maar een stil staan bij het feit dat het moederschap het mooiste maar ook het meest zware is wat een mens kan overkomen. Heel veel liefs!!

 4. Lara
  12 juni 2014 / 12:50

  Ah wat een leuk stukje op te lezen! Hij groeit zo ontzettend hard! Pas zag ik een foto van hem als newborn en toen dacht ik ‘is hij écht zó klein geweest?’ Haha

 5. Stien
  12 juni 2014 / 12:59

  Leuk stukje en wat fijn dat alles vrijwel goed gaat! Super dat je zo genoten hebt van de vakantie. Wat schrik ik als ik naar die foto’s kijk! 🙂 Ik zie hem nog liggen als een baby van 3 kilo 🙂 En nu begint hij al bijna te kruipen, wat leuk!

 6. 12 juni 2014 / 13:16

  Leuk om te lezen dat jullie zo genoten hebben op reis! Ik vind Skyler een supermooi mannetje. Gek om te zien hoe snel zo’n kindje ontwikkeld!

 7. 12 juni 2014 / 13:55

  Fijn dat jullie zo hebben genoten van de vakantie en dat je een beetje rust in je hoofd krijgt wat betreft acceptatie dat Skyler niet zo’n goede slaper is. Volg daarin je gevoel.Jij bent zijn moeder,dus helpt dat extra nachtflesje – gewoon doen! Hopelijk houden jullie dat vakantiegevoel een beetje vast met dit mooie weer 🙂

 8. Lisette
  12 juni 2014 / 15:50

  Fijn dat jullie zo genoten hebben. Nou kunnen jullie er allemaal weer ff tegenaan. Hopelijk vind je toch een reden & oplossing voor het ietsjes beter slapen. Maar dat hij al eerder gaat slapen is al een heel goed begin. En lief he al die nieuwe stappen in de ontwikkeling. Ik kan daar ook enorm van genieten van mijn dochtertje van 1mnd en om je ff een hart onder de riem te steken. Mijn kindje heeft nog geen enkel tandje…haha. Het lijkt al mnd te zien, maar komt niks door. Maar ik zelf kreeg ook pas tandjes vanaf 1 jr , en dat is ook goed gekomen.
  Ik lees altijd dat ze beginnen met een broodkorst, maar ik ben zelf gelijk begonnen stukjes brood (klein natuurlijk) en dat hapte/sabbelde ze gelijk goed weg. En ik maak ook zelf het eten, begonnen met pureren en in loop van tijd steeds ietsjes groffer. En nu kan ze zonder tanden bijna alles eten, ook koek etc.
  Ps. Wat een knap mannetje heb je, echt een lekker snoetje!

 9. 12 juni 2014 / 16:57

  Wat gaat de tijd snel!!! Jeetje, 7 maanden alweer. Fijn dat de vakantie jullie goed heeft gedaan. Superlieve foto’s ook van Skyler.

 10. 12 juni 2014 / 17:54

  Fijn dat jullie zo’n leuke vakantie hebben gehad. Dan ben je denk ik weer helemaal opgeladen voor de komende tijd! Hopelijk gaat het met de voeding straks goed en inderdaad wie weet slaapt hij dan door meer eten en bewegen ook steeds beter. Ik hoop het voor jullie want slapeloze nachten breken je op een gegeven moment toch op!

 11. 12 juni 2014 / 19:17

  Wat fijn dat de vakantie zo mooi was! Hopelijk helpt het flesje Skyler een beetjes snachts. Dan kunnen jullie in ieder geval weer een beetje slapen. 🙂

 12. Ingrid
  12 juni 2014 / 21:29

  IK VIND HEM ZOOO LEUK 🙂

 13. Ingrid
  12 juni 2014 / 21:52

  IK VIND HEM ZOOO LEUK
  En opvang voor Muis bij een volgend reisje is nu gelijk geregeld 😉

 14. 12 juni 2014 / 21:55

  Schattige foto !!!!!! Weet je dat mijn mama voor mijn broer heeft moeten opstaan voor een flesje melk tot hij in het zomerklasje zat?! Hij werd midden in de nacht erg huilend wakker en toen hij zijn flesje leeg had, sliep hij weer rustig verder.
  Dit weekend hoorde ik nog een tip van een vriendin. Zij doet in het laatste flesje een bitterfoodkoekje en haar baby slaapt als een roosje tot ’s morgens!
  Tja en anders inderdaad bij neerleggen als er geen medische oorzaak is gevonden.
  Groetjes Julie

 15. barbara
  13 juni 2014 / 09:53

  Jeetje lijkt me echt pittig, 7 maanden lang gebroken nachten. Maar inderdaad, als het beter gaat met een flesje snachts dan is het maar zo! Je kind geeft het zelf aan en niet alles hoeft volgens het boekje, toch? Jullie vinden zelf het beste ritme!

 16. 13 juni 2014 / 10:22

  Wat goed dat je het gewoon begint te accepteren dat hij zn flesje nog nodig heeft ’s nachts. Dat zal wel extra rust geven denk ik…
  Wat een knap ventje heb je toch!

 17. Nadia
  13 juni 2014 / 14:17

  Wat leuk, weer een update. 🙂 Wat fijn dat jullie zo hebben genoten! Jammer dat hij nog steeds niet goed slaapt, en veel spuugt zonder medicijnen…

 18. Mies
  14 juni 2014 / 23:04

  Wat een heerlijk mannetje is Skyler! Ik heb zelf een dochter van 15 maanden en een zoontje van bijna 4 maanden. Ja, idd erg kort op elkaar en erg druk, maar zo ontzettend leuk!! Mijn dochter komt ’s nachts ook nog steeds en gaat pas slapen na een flesje. Al zijn het maar een paar slokken.. Mijn zoontje daartegen, slaapt nu al door. Tenminste als zijn zus hem niet wakker schreeuwt 😉 En net als jij heb ik het ook maar geaccepteerd. Soms geeft acceptatie de meeste rust. Succes!

 19. Caro
  17 juni 2014 / 13:57

  Wat een lief snoetje heeft hij toch! Eens de 6 maanden voorbij gaat het hard hé!

Secured By miniOrange