(~215 B)
Project kinderdagverblijf

Project kinderdagverblijf

Een tijd geleden schreef ik over het kinderdagverblijf en dat we echt voor Skyler een leuke opvang gingen zoeken om daar één of twee dagen te verblijven. Niet alleen is dat voor mij fijner zodat ik even flink aan de bak kan gaan met mijn werk; ook is Skyler er aan toe om te spelen met anderen en om even buitenshuis zijn gang te kunnen gaan. We hebben dat project na mijn artikel even op hold gezet. Ons huis staat te koop en die week nadat we de knoop hadden doorgehakt en een bezoek wilde plannen aan de opvang van ons keuze, kwamen er drie keer kijkers. Drie keer dezelfde kijkers, om precies te zijn. Het was echt heel erg spannend of het iets zou worden of niet en daarom besloten we nog even te wachten. We wilden hem immers niet na twee weken weer verhuizen naar een andere opvang. Helaas is de koop niet doorgegaan en is hun keuze gevallen op een andere woning (die boven ons, pfftts). Na deze spannende tijd kwam onze trip naar New York. Maar nu zijn we terug en kan het eindelijk in gang gezet worden. Sterker nog: we zijn er al druk mee bezig en hebben er al een bezoek op zitten.

Afgelopen week namen we een kijkje bij het kinderdagverblijf dat ik als tip kreeg van mijn verloskundige. Haar zoontje gaat er ook naartoe en ze is er enorm over te spreken. Kijk, dat is fijn om een ervaring te horen. Er zitten er hier zoveel in de buurt dat ik even door de bomen het bos niet meer zag. Maar we maakten een afspraak bij het desbetreffende verblijf en konden in de vroege ochtend een rondleiding krijgen. En wat was het leuk! Het is heel kleinschalig en heel knus en gezellig opgezet. Het leuke en fijne was, dat Skyler enorm goed en leuk reageerde. Terwijl wij de rondleiding kregen, ging Skyler lekker zijn gang en speelde hij met de andere aanwezige kinderen en al het speelgoed om hem heen. Hij merkte het niet eens toen wij de kamer uitgingen om naar een andere ruimte te gaan. Wat fijn! Eenmaal weer terug in die ruimte was hij druk met van alles en nog wat en zo te zien had hij het uitstekend naar zijn zin. Voor ons een bevestiging dat we de goede keuze maken. Skyler is dol op andere kinderen, is lekker actief met speelgoed en het zal hem goed doen om even ergens anders te zijn dan thuis.

In de auto hakten mijn vriend en ik de keuze direct door: dit wordt hem! Thuis mailde ik de vrouw van het kinderdagverblijf nog even welke dagen beschikbaar waren en ’s avonds hoorde ik dat dat de maandag is per direct, en de dinsdag als tweede dag per 1 november. Allebei de plekken hebben we gereserveerd en we hoeven alleen nog maar het inschrijfformulier officieel in te dienen. Dan komt nog even een wendagje en daarna is het officieel. Skyler begint dus met één dag omdat er echt even niets anders was, maar uiteindelijk worden dat twee dagen per week. Ik vind het spannend maar heb er tegelijkertijd een enorm goed gevoel over. Hij komt in een kleine groep met kindjes tussen de 0 en 3 jaar. Een fijne mix waar hij hopelijk veel plezier gaat krijgen.

Het kinderdagverblijf gaat voor een hoop rust in huis zorgen. Terwijl ik nu steeds 50/50 aan het werk en het moederen ben, heb ik dan duidelijk mijn dagen. Ik werk de maandag en dinsdag goed door, geef mezelf woensdags vrij om wat leuks met Skyler te kunnen doen, ben donderdag thuis aan het werk met Skyler om me heen zoals ik nu iedere dag doe en op vrijdag komt mijn moeder altijd, waardoor het sowieso al wat makkelijker gaat. Het was fijn om de eerste tien maanden met elkaar door te brengen, maar voor nu is het echt te druk in huis voor mij om te werken en moet Skyler zich echt even verder ontwikkelen en leren spelen met anderen. Het is een actief kindje dat de ruimte nodig heeft om zijn energie kwijt te kunnen. Hij heeft dan een ruimte waar hij zijn gang kan gaan, Krijgt nog meer een ritme aangemeten, kan spelen met leeftijdsgenootjes en is gewoon even weg van mij en van thuis. Wij zijn heel enthousiast en gaan deze week de inschrijving definitief in orde maken.

Keep you posted!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 1. 5 september 2014 / 18:23

  Hele goede keuze voor jou en Skyler. Hij gaat het vast geweldig naar zijn zin hebben! Liefs

 2. Ingrid
  5 september 2014 / 18:49

  Goed zo! Goede keuze gemaakt samen. Skyler gaat er vast van genieten.. En mama ook 😉

 3. Anne
  5 september 2014 / 19:16

  Fijn dat jullie al gelijk een keuze hebben kunnen maken!
  Skyler gaat het vast heel leuk vinden!

 4. Ingrid
  5 september 2014 / 20:05

  Hele goede keus zo te horen! Fijn dat je eerlijk naar jezelf bent dat jullie beiden dit gewoon nodig hebben. Ik heb er respect voor dat je 10 maanden lang het moederschap en werken thuis gecombineerd hebt (plus de gebroken nachten daarbij).

 5. 5 september 2014 / 23:21

  Wat fijn dat jullie een kdv gevonden hebben waar jullie zo’n goed gevoel bij hebben. Veel succes met hem weg te brengen de eerste keer.

 6. anouk
  6 september 2014 / 12:07

  Fijn dat je er zon goed gevoel bij hebt, dat is veel prettiger wegbrengen. Onze dochter vindt het Kdv fantastisch. Hoop dat skyler het er net zo naar zijn zin krijgt

 7. 6 september 2014 / 16:24

  Wat fijn dat je een goed gevoel hebt. Hier twee kids die met heel veel plezier naar het kdv (zijn) (ge)gaan. Ik moet ook eerlijk zeggen dat wij zo’n geluk hebben met ons kdv. Ik laat dochterlief (zoonlief gaat inmiddels naar school) met een gerust hart achter.

 8. 9 september 2014 / 09:07

  Wat leuk dat jullie zo snel een opvang gevonden hebben. Bij ons was er een wachttijd van 1 jaar en 11 maanden, al een geluk dat ik mij in februari 2013 ingeschreven heb, net op tijd voor onze eerste spruit. Zij zal er op 3 of 4 maand naartoe gaan 🙂

 9. Amarens
  15 september 2014 / 08:33

  Skyler gaat vandaag voor het eerst naar het kdv toch? Veel succes en geniet van je eigen tijd! Skyler gaat het daar vast heel erg naar zijn zin hebben. 🙂

 10. 16 september 2014 / 23:24

  Fijn dat het zo goed bevallen is! En altijd goed als je door ervaringen van anderen geholpen wordt in je keuze. Er is vaak zo veel keuze….

Secured By miniOrange