De mooiste babyfoon met camera: Luvion Essential (limited edition)

De mooiste babyfoon met camera: Luvion Essential (limited edition)

In ons vorige huis -een appartement in Amsterdam- vond ik een babyfoon niet zo nodig. Omdat ik Skyler toch wel hoorde, maar ook omdat ‘ie veelal in de kinderwagen of in de box sliep waar ik hem prima in de gaten kon houden. Met Maddox is dat een ander verhaal. We wonen nu in een eengezinshuis waar Maddox altijd boven in zijn kamer sliep en slaapt, en omdat we altijd de deuren dicht hebben vind ik het prettig om hem middels een babyfoon in de gaten te houden. Een babyfoon met camera dus. Ik heb er inmiddels al een paar getest en momenteel gebruiken we een limited edition van Luvion. Een héél mooie met een wooden look die absoluut niet misstaat in je huis.

Babyfoon met camera

Het fijne aan een babyfoon met camera vind ik dat je niet voor ieder geluidje naar boven hoeft. Maddox draait zich soms om, huilt dan een paar seconden en slaapt weer verder. Bovendien is het soms ook dat hij gaat huilen als ik hem in bed leg en weg loop, terwijl het voor hem even ontladen is en hij werkelijk na één of twee minuten lekker in slaap is. Door middel van de camera kan ik hem in de gaten houden en hoef ik niet constant heen en weer te lopen. Want juist door zijn kamer weer in te lopen, maak ik het allemaal erger en duurt het langer voordat hij zijn plekje en rust gevonden heeft. Ik heb hem inmiddels niet meer ’s nachts aan, maar ook toen Maddox net in zijn eigen bed lag en af en toe een raar geluid maakte, vond ik het prettig om hem via de camera even in de gaten te houden. Ik moet wel zeggen dat ik hem ook af en toe even expres uitzette, want vooral in de beginperiode kon ik Maddox wel continu in de gaten houden terwijl ik hem ook wat privacy wilde geven. Desalniettemin raad ik iedereen een babyfoon met camera aan. Het zorgt toch voor een hoop rust, bij jezelf en bij je kindje omdat je niet constant de kamer in hoeft.

Houten look & duurzaam

Luvion heb ik al eens eerder mogen testen en daar was ik erg over te spreken. Momenteel hebben ze de Luvion Baby Essential Limited Edition en dat is werkelijk een plaatje. De houten look in combinatie met het wit is een lust voor het oog en misstaat absoluut niet in de baby- en woonkamer. Het is een van de mooiste en meest strakke babyfoons die ik heb gezien. Bovendien is het een duurzaam exemplaar; zowel de babyfoon als de verpakking zijn gemaakt van duurzaam, gerecyclede materialen. Toch fijn om te weten!

luvion

babyfoon met camera

essential limited edition

Haarscherp met mooie functies

Dit merk stelt eigenlijk nooit teleur en dat doet deze limited edition dan ook zeker niet. De look is uiteraard prachtig, maar ik vind het ook prettig dat de monitor een stuk kleiner is dan de vorige babyfoon die ik van dit merk heb getest. Het scherm is scherp, je kunt er slaapliedjes mee afspelen, de kamertemperatuur is zichtbaar, het volume is regelbaar en je kunt terug spreken middels de talkback functie. Van dat laatste maak ik geen gebruik; het moet toch wat eng zijn voor je kind om opeens een stem te horen in de kamer terwijl er niemand is. Maar wie weet werkt het voor jouw kindje wel geruststellend. De babyfoon bevat een babytimer zodat je voedings- en slaaptijden voor jezelf in kunt stellen, heeft een digitale zoomfunctie zodat je kunt inzoomen op het babybedje (vooral in het begin willen we allemaal checken of de baby nog ademt, toch?) en met de nachtfunctie kun je ook een pikdonkere kamer met een scherp beeld in de gaten houden.

2018-10-23 10.50.25

2018-10-23 10.51.19

Meerdere kamers

Net zoals de andere Luvion, zijn ook op deze monitor vier camera’s aan te sluiten. Zo kun je middels het scherm vier kamers in de gaten houden en dat is wel zo prettig. De camera’s zijn los verkrijgbaar. Ik vind het namelijk af en toe wel fijn om de zolder in de gaten te houden terwijl ik beneden ben. Skyler vindt het leuk om op de Nintendo te spelen die we op zolder hebben en ook neemt hij regelmatig een vriendje mee naar boven omdat we daar veel speelgoed hebben staan. Zonder er echt bij te zijn kan ik het af en toe toch een beetje checken, of alles wel goed gaat en of er daadwerkelijk gespeeld wordt met de spullen zoals ze verteld hebben. Net zoals de vorige Luvion camera’s is deze ook vrijwel in iedere richting te draaien waardoor je zicht hebt op bijna iedere hoek van de kamer.

2018-09-12 14.38.52

2018-09-12 14.39.09

100% veilige verbinding

Als laatste belangrijke functie wil ik het gecodeerde signaal even noemen. Dit zorgt voor een 100% volledige veilige en storingsvrije connectie. De babyfoon heeft een bereik tot 250 meter en het is een fijn idee dat ik Maddox ook buiten in de gaten kan houden, als ik bijvoorbeeld met Skyler even in de speeltuin ben hier tegenover ons huis.

De ‘wooden look’ is een tijdelijke limited edition dus mocht je geïnteresseerd zijn, zorg dan dat je er snel bij bent. De prijs is 169 euro.

Share:

2 Reacties

  1. Jessica
    23 oktober 2018 / 22:05

    Wauw knap ding en ook nog mooi van prijs !

  2. Naomi
    24 oktober 2018 / 17:06

    Deze is mooi! Wij hebben zelf ook een luvion gekocht. Veel mensen verklaarden mij voor gek om een babyfoon met camera te doen, maar precies waarom jij het aangeeft vind ik het fijn. Daarbij ben ik slechthorend en wil ik niet elk geluidje verwarren of continu op geluid gefocust zijn. Beeld is dan erg fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.