Babyfoon met camera: Luvion Prestige Touch 2 (beste volgens consumentenbond!)

Babyfoon met camera: Luvion Prestige Touch 2 (beste volgens consumentenbond!)

Een tijdje geleden ontving ik een persbericht met als titel ‘Consumentenbond beoordeeld Luvion als beste babyfoon’. Het ging hierbij om de babyfoon met camera, type Prestige Touch 2, dat al eerder prijzen won in Engeland en Australië. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik trok de brutale schoenen aan om Luvion om een recensie-exemplaar te vragen. Ik ben alleen maar bekend met andere merken babyfoons en als iets als best getest uit de bus komt, wil ik natuurlijk zelf ervaren waarom. Niet veel later werd mij deze bijzondere maar behoorlijk dure babyfoon opgestuurd. Met een verkoopprijs van 259 euro is ‘ie aanzienlijk duurder dan de babyfoons waar ik bekend mee ben. De Luvion is door de consumentenbond onder andere getest op beeld- en geluidkwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid en aan mij de taak om een review te schrijven voor Mommyhood. Wat vind ik van deze beoordeling?

luvion

Vier camera’s

De Luvion Prestige Touch 2 is een babyfoon waar je net iets meer mee kan en die opvalt tussen de andere merken. Je ziet dat al gelijk aan het grote 7 inch (18 centimeter) beeldscherm dat meer weg heeft van een tablet. Ik moest er in het begin een beetje aan wennen maar het voelt steeds meer vertrouwd. Het grote beeldscherm is vooral erg handig als je andere camera’s er aan toe gaat voegen. En daar kom je bij het volgende pluspunt: je kunt maximaal vier camera’s op dit scherm aansluiten waardoor je meerdere kindjes of meerdere ruimtes tegelijk in de gaten kunt houden. Vier schermpjes op één groot scherm om alles in één oogopslag te kunnen volgen. De babyfoon wordt geleverd met één camera en extra camera’s koop je vanaf 95 euro op diverse websites. Hierdoor kun je gemakkelijk een tweede camera plaatsen in een kamer van een boertje of zusje gebruiken of wellicht in de speelkamer. Of bijvoorbeeld als je gastouder bent. Zo hou je goed de slapende kinderen in de gaten terwijl je beneden bent met de wakkere kids.

Beeldmateriaal opnemen

Het scherm heeft een touchscreen menu en is voorzien van een SD-card opnamefunctie. Je kunt maar liefst 8 GB –ongeveer 12 uur- opnemen aan beeldmateriaal. Via het scherm bekijk je dit gemakkelijk terug. Ook weer een stukje veiligheid. Met deze functie erbij is de Luvion Prestige Touch 2 niet alleen een babyfoon, maar ik zie het ook vooral als beveiligingscamera. Voor de prijs kun je er dus veel meer mee dan alleen je kindje in de gaten houden.

prestige touch 2

babyfoon met camera

Draaiende camera

Je kunt het scherm op diverse standen zetten; dat het beeld en het geluid automatisch aan springen als er iets gehoord of gezien wordt, je kunt het scherm uit zetten met alleen het geluid aan (je kunt ondertussen wel opnemen) of simpelweg het scherm aan laten. De camera is op afstand te bedienen. Je kunt hem van boven naar beneden en van links naar rechts laten draaien waardoor je zicht heb op de hele kamer. De Prestige Touch 2 beschikt tevens over een digitale zoomfunctie, temperatuurmeter, nachtlampje, terugspreekfunctie én drie slaapliedjes. Het beeld is ontzettend helder met overdag een kleurenscherm. De nachtfunctie gaat automatisch als de kamer donker is, deze is zwart/wit en ook gewoon goed duidelijk.

Over de kwaliteit ben ik erg te spreken. Het beeld is erg goed, het touchscreen werkt soepel en het geluid is ook helemaal in orde. We hebben de babyfoon nu alweer een tijdje in gebruik en tot op heden hebben we geen last van storing gehad. Je hebt tot zo’n 300 meter storingsvrij bereik en ook dat is erg prettig.

best getest

consumentenbond

Meer dan een babyfoon

Naast deze beoordeling van de consumentenbond is de Prestige Touch 2 in 2017 erkend met drie andere nominaties en prijzen. De babyfoon is genomineerd voor beste babyfoon in zowel Australië als in Polen en daarnaast is de Prestige Touch 2 verkozen door Mother & Baby als beste babyfoon van 2017 in het Verenigd Koninkrijk. Ik snap dit wel! Ik vind het een fantastisch ding en ben erg te spreken over het beeld en de veelzijdigheid. Naast een babyfoon kun je deze camera ook daarna voor veel meer doeleinden gebruiken. Daardoor maakt het het de investering meer dan waard. Het is wel echt een flink bedrag dus bekijk het ook via die veelzijdigheid. Voor alleen een babyfoon voor bijvoorbeeld een jaar of twee is het gewoon echt een flinke uitgave. Maar je krijgt er wel écht fantastische kwaliteit voor terug. De beoordeling is wat mij betreft dan ook helemaal terecht.

Je vindt de Prestige Touch 2 babyfoon met camera hier.

Share:

2 Reacties

  1. Caro
    19 december 2017 / 12:40

    Wij hebben de Luvion Supreme Connect. Heeft volgens mij alle zelfde functies alleen een iets kleiner scherm. Ook echt een geweldig apparaat!

  2. 19 december 2017 / 18:17

    mijn vriendin heeft hem ook en die vind hem ook ideaal!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.