(~215 B)
Baby ABC-tag

Baby ABC-tag

Er zijn verschillende tags online en als je twee dingen samenvoegt -baby & abc-tag- krijg je dus een superleuke lijst met woorden die jou direct aan je baby, het moederschap en de zwangerschap doen denken. Gewoon even iets leuks wat ik in het leven heb geroepen om jullie wat meer te vertellen over Skyler en alles eromheen! Neem hem gerust over als je het leuk vindt. Ik trap hem af!

A: Aandacht
Skyler is een kindje wat veel aandacht vraagt. Hij vermaakt zichzelf nog slecht en wil continu beziggehouden worden. Lopen, wiegen, zingen, bewegen, knuffelen. Het zal de leeftijd zijn, maar ook gewoon omdat ‘ie onrustig is. Na tien minuten in de box heeft hij het wel weer gehad en een kwartier in de schommelstoel is ook de max. Het gaat al een stuk beter dan eerst en het zal ook met ritme te maken hebben. Ik kan niet wachten tot ik af en toe even mijn handen echt lange tijd vrij kan heb en dat Skyler vrolijk ligt te spelen. Voor langer dan tien minuten.

B: Borstvoeding
Ik zou borstvoeding geven maar helaas is dat niet gelukt. Skyle pakte na een aantal weken nog steeds de borst niet en was na iedere voeding boos en gefrustreerd. Ook de gekolfde flesjes hadden geen succes. Mijn productie kwam niet op gang en als ik dan wat gekolfd had, was Skyler na de voeding weer heel huilerig. Na een tijdje hakten we de knoop door en ging ik over op kunstvoeding. Jammer dat het niet gelukt is maar de kunstvoeding bracht direct een hoop rust in huis.

C: Couveuse
Skyler is woensdag 6 november geboren na een zwangerschap van 36 weken en 4 dagen. Iets te vroeg dus. Omdat hij zijn temperatuur niet zelf goed kon houden en hij een iets te lage suikerwaarde had, moest hij in de couveuse. Gelukkig maar voor een nachtje want de volgende dag hoorde ik dat hij het zo goed had gedaan, dan we direct naar huis mochten.

D: Dansen
Dansen
Dansen
Dansen, dansen, dansen met elkaar.
Het is een zelfverzonnen kort liedje dat ik zing als ik met Skyler door de kamer loop als hij overstuur is. En het verricht wonderen. Hij wordt er direct enorm rustig van. Ik blijf ons liedje maar fijn doo rzingen.

E: Eczeem
Ik was als de dood dat mijn kindje eczeem zou hebben omdat ik daar zelf ook mee geboren ben. Volgens de dermatoloog was de kans zo’n 25% en dat vond ik toch wel aanzienlijk. Het was één van de eerste dingen die ik vroeg nadat ik Skyler na de geboorte hoorde huilen. Gelukkig vertelde de gynaecoloog me dat er momenteel geen eczeem te zien was. Gelukkig! Ik weet hoe ellendig het is en zou het vreselijk vinden als Skyler er ook mee te maken krijgt. Het kan altijd nog later komen maar dan is het geen aangeboren kwaaltje en is de kans groter dat het sneller weggaat. Voor nu geniet ik enorm van zijn zachte huidje.

F: Flesjes
Het was even zoeken maar na drie flessen en twee spenen heb ik de juiste voedingsfles gevonden voor Skyler; Dr. Browns. ik heb eerder gezegd dat ik een flessentest zou gaan schrijven en dat wil ik nog steeds doen. Ik moet er alleen nog even de tijd voor vinden want ik wil het aanvullen met wat algemene informatie over de flessen. Tijdrovend… Maar het artikel komt echt snel!

G: Genieten
Iedere ochtend als ik wakker word en Skyler zie liggen word ik blij. Iedere keer als hij op de commode begint te lachen word ik blij. Iedere keer als hij lekker in bed aan het spartelen is word ik blij. Een baby hebben is niet altijd even makkelijk en het kost allemaal veel tijd en energie. Maar dat weegt niet op tegen de mooie momenten die je ervoor terugkrijgt. Genieten to the max met onze kleine man.

H: Huilen
De babyhuiltjes zijn killing. Een beetje jammeren kan ik goed hebben maar zodra Skyler overstuur raakt schieten de tranen in mijn ogen. Vooral het gevoel van machteloosheid en niet weten wat je moet en kan doen is verschrikkelijk. Ik zie nu al op tegen 3 februari, het moment dat Skyler weer naar het consultatiebureau moet voor zijn prikjes…

I: In bed
Al eerder heb ik geschreven over het feit dat Skyler bij ons in bed slaapt. Geen keuze die we de eerste dag al gemaakt hebben. Skyler sliep niet en was altijd aan het huilen tot diep in de nacht. Tot hij opeens veilig bij me lag. De nachten gaan steeds beter en momenteel slaapt hij direct na zijn laatste voeding. Hij ligt nog wel bij me, tussen mij en een voedingskussen in. We gaan eerdaags proberen om hem iets verder van me vandaag te krijgen en hem verhoogd op een kussen te leggen. Daarna komt het moment dat we hem in de wagen naast me gaan proberen, om hem vervolgens naar zijn eigen kamertje te krijgen. Het heeft even tijd nodig maar ik weet zeker dat het goedkomt. Voor nu is het ook wel erg lekker met een warme, zachte, zacht snurkende baby tegen me aan…

J: Jumpsuit
Heet het ook jumpsuit voor een kleintje? Ik ben dol op one piece stukken voor Skyler en heb er dan ook veel in de kast hangen. Hij is nog zo klein dat het leuk en schattig is; na maat 62 wordt het al iets minder dus voor nu trek ik het hem nog lekker aan. Hij zit, na bijna 11 weken, nog maar op maat 56. Veel plezier van zijn kleertjes gehad, dus!

K: Krampjes
Helaas heeft Skyler behoorlijk last van krampen. Momenteel ben ik over op andere voeding en nu lijkt het iets beter te gaan. Ik zeg expres ‘lijkt’; Skyler is nu een beetje ziekjes en heeft al een aantal dagen de diarree. Daar heeft hij nu last van. We gaan van het ene uiterste (drie dagen niet kunnen poepen en kramp krijgen) naar het andere uiterste (veel poepluiers per dag en daar weer kramp van hebben). Zodra de rust is teruggekeerd hoop ik ook dat zijn darmpjes een beetje beter ontwikkeld zijn. Ik heb in ieder geval alle middeltjes in huis die me aangeraden zijn; voeding tegen krampjes, een fles van Dr. Browns, Cinababy, Infacol, ABC Dophilus.

L: Lachen
Jaja, hij begint te lachen! Waren het eerst nog kleine glimlachjes in zijn slaap; nu lacht Skyler iedere keer naar me als hij op de commode ligt. Hij vindt dat een fijne plek om te liggen en begint altijd daar te spartelen en plezier te hebben. Ik geniet er enorm van. Niets leukers dan een lachende baby. De geluidjes erbij beginnen ook dus je kunt me niet blijer krijgen.

M: Mama
Ik ben mama en kan het gewoon nog steeds niet geloven. Het is nog zo onwerkelijk dat ik soms onder de douche sta en mezelf afvraag waar opeens mijn zwangere buik is gebleven. Of dat ik denk dat hij eerdaags wordt weggehaald door de echte moeder. Bizar. Ik ben moeder en dat ben ik voor altijd. Het is een fulltime baan waar ik wel aan kan wennen. Het staat me op het lijf geschreven. Het mooiste ter wereld. Onwerkelijk, maar prachtig. Iedere dag weer.

N: Nieuw
Alles is nieuw en ik vind het soms lastig om met de vernieuwde situatie om te gaan. Ik moet schakelen tussen moederen, fulltime bloggen, het huishouden. Het is allemaal veel en ik vind het moeilijk om structuur te vinden. Om iedereen tevreden te houden. Het ritme is nog ver te zoeken maar ik hoop dat ik over een paar weken de dingen wat meer op orde heb. Ik weet nu ongeveer Skylers slaapjes te vinden waardoor ik dan even wat kan werken. Daarnaast komt mijn mams iedere week om te helpen in het huishouden zodat alles netjes, schoon en bij is. De was is dan gedaan en alles is opgeruimd en fris. Voor nu erg fijn die extra hulp!

O: Opa’s en oma’s
Skyler boft maar met al die lieve mensen om zich heen. Niemand heeft zoveel opa’s en oma’s als dat hij heeft. Mijn ouders, Kees en Kitty die ik mijn tweede ouders noem en daarom ook opa en oma zijn, Raymonds vader die opa is, Raymonds stiefmoeder, Raymonds echte moeder. Dat wordt een verwennerij…

P: Prematuur
Skyler is te vroeg geboren en dat maakt hem officieel een prematuur kindje. Gelukkig is hij de weken na zijn geboorte goed gegroeid. Bij het consultatiebureau hebben ze twee grafieken; voor prematuur en op tijd geboren baby’s. En Skyler is al gemiddeld in de normale grafiek. Zo fijn! Hij heeft een mooie inhaalslag gemaakt en was 6 november gewoon klaar om geboren te worden.

DSC_0093Q: Quotes
Ik loop misschien een beetje hard van stapel maar ik kan niet wachten tot Skyler begint te praten en ik leuke woorden en zinnen ga horen. Tegen die tijd maak ik absoluut een mooi boekje met zijn leukste quotes. Iedere periode heeft iets leuks maar het moment van de praatjes lijkt me toch wel heerlijk.

R: Ritme
Het slapen gaat al goed tot zo’n uur of vijf/zes en ’s ochtends heeft hij zijn ochtendslaapje vaak op hetzelfde tijdstip. Het gaat langzaam maar we beginnen ritme te vinden. Zo ook in het voedmoment, de knuffeluurtjes en de laatste flesjes in bed. Zodra er nog meer ritme en structuur is zal alles op zijn plek vallen en de rust (ook met een grote R) in huis terugkeren.

S: Skyler
Natuurlijk zijn naam, waar ik eerder in een blogje uitleg over heb gegeven.

T: Tutje
Ik had zelf vroeger mijn duim en heel wat ‘tutjes’ in bed. Skyler is vooralsnog van een speentje maar lijkt qua tutjes op zijn mama. Lekker speen in de mond en doekjes tegen zijn gezicht en om hem heen. Zo ligt hij het liefst bij me. Met daarbij zijn hoofd tegen mijn borst. Fijn moment!

U: Uitzetlijst
Ik krijg veel vragen over welke uitzetlijst ik heb gebruikt. Ik kan daar kort over zijn; allemaal. Ik heb er veel gebruikt en zelf mijn selectie gemaakt. Vooralsnog lijkt het erop dat we redelijk goed en verstandig gekocht hebben! Gewoon logisch nadenken en bedenken wat je wil en kan gebruiken.

V: Vakantie
De eerste vakantie met Skyler is geboekt! Eind mei gaan we met mijn ouders en mijn broertje, schoonzusje en nichtje lekker voor bijna twee weken naar Turkije. Heerlijk genieten van de zon, de zee, het lekkere eten en van de gezelligheid. Skyler is dan zes maanden en ik ben enorm benieuwd hoe alles gaat lopen. in maart gaan we ook nog even weg waarschijnlijk maar dat wordt een weekje Nederland in een huisje. Gewoon even tot rust komen en flink genieten van ons gezinnetje.

W: Wijs
Iedereen die Skyler ziet zegt direct dat het een wijs mannetje is. En inderdaad! Hij is enorm ‘bij’, reageert overal vlot op, kijkt je altijd aan met die grote ogen en wil al de hele tijd zitten en staan op mijn schoot. Je zal nu absoluut niet meer zien dat hij eigenlijk bijna een maand te vroeg is geboren. Ik denk dat hij redelijk vlot gaat zijn met alles; kruipen, lopen. We zullen het zien!

X: XL
XL als in GROOT. Kleine mannetjes worden groot en alhoewel ik nieuwsgierig ben naar zijn stem, het praten en de vakantie in mei, kan hij me stiekem niet klein genoeg blijven. Hij was zo mini toen hij geboren was, dat ik hem nu al behoorlijk groot vind. Het gaat snel. Heel snel. En voor mijn gevoel is het al een XL-baby. Overdreven natuurlijk, maar hij groeit goed.

Y: Youtube
Iedere keer als ik op Youtube naar muziek luister of een filmpje van een blogger bekijk, zit Skyler aandachtig naast me mee te kijken. Ook Woezel en Pip vindt hij fantastisch. En Anouk. Absurd hoe goed hij op Anouk reageert. Hij heeft natuurlijk niets anders gehoord toen hij in mijn buik zat en een week voor mijn bevalling zat ik nog in ’t Gelredome voor een concert van haar. Mooi om te zien dat het iets herkenbaars is voor hem.

Z: Zak
De draagzak is serieus een goede uitvinding geweest. Als ik Skyler niet stil krijg -zelfs na ons dansliedje niet- dan is de enige mogelijkheid de draagzak. Ook als we naar buiten gaan om Muis uit te laten slaapt hij binnen vijf minuten in de zak. Daarnaast is het fijn als hij onrustig is en ik toch wat dingen moet doen in huis. Naast de Bugaboo absoluut een van de beste cadeaus die ik voor Mommy to Be ontving!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 Reacties

 1. 20 januari 2014 / 23:30

  Wat een geweldige tag is dit Shirley! Die ga ik zeker overnemen voor op mijn blog! Wat heb je ‘m onwijs leuk ingevuld, de liefde en warmte stralen er van af, je mag heel trots zijn op jezelf en Skyler boft met zo’n mama die alles voor hem over heeft 🙂 dat mutsje staat ‘m zo wijs en lief!

 2. 20 januari 2014 / 23:30

  Wat een leuke tag meis en wat heb je er veel tijd ingestoken!
  Gezellig om zo een beetje bij te lezen over jullie 🙂

 3. 20 januari 2014 / 23:46

  Wat een leuke tag en leuk om zo ook meer over jullie te lezen.

 4. Lisa
  20 januari 2014 / 23:49

  Ooo zooo leuk! Als ik dit soort dingen lees kan ik bijna niet wachten… toch nog maar een paar jaartjes doen.. Haha!

 5. 21 januari 2014 / 00:11

  Zo leuk om te lezen! Dat heb je mooi ingevuld. En dat met 1 hand 😉

 6. 21 januari 2014 / 00:16

  Leuke tag en je hebt hem weer leuk ingevuld. Ik ga hem ook overnemen op mijn blog, leuk! Liefs

 7. 21 januari 2014 / 00:50

  Aaaah wat een heerlijke foto’s van kleine Skyler. Om op te eten!

 8. 21 januari 2014 / 01:34

  Wat een leuk idee. Deze ga ik onthouden om straks zelf t le maken. Leuk om zo weer echt een persoonlijk blogje over Skylercte lssen en het moederschap..

 9. 21 januari 2014 / 08:26

  Heel leuk om zo toch weer achter kleine dingetjes te komen zoals dat liedje!
  Heel schattig..
  Aangezien mijn kindje nog in de buik zit bewaar ik de TAG nog eventjes tot het moment dat ze er is 😉

 10. 21 januari 2014 / 09:22

  Wat ontzettend leuk om te lezen! Misschien dat ik m ook nog ga doen.
  En wat de krampjes betreft heb ik misschien een tip? Mijn zoontje werd rustig van een warmte zakje op zijn buikje, is van het merkje KipKep speciaal voor babytjes.

 11. Hanneke Bakels
  21 januari 2014 / 10:00

  Superleuk om te lezen. Ben zelf ook fan van dr. Browns flessen

 12. 21 januari 2014 / 10:45

  Wat leuk om te lezen zeg, en wat een schattige foto’s!

 13. Rachelle
  21 januari 2014 / 11:26

  Wat leuk om deze tag te lezen zo! Ik vind vooral die persoonlijke artikelen hier op Mommytobe zo leuk, en wat is Skyler een knapperd zeg! 🙂

 14. 21 januari 2014 / 11:49

  Leuk om te lezen. Wat groeien die kleintjes toch hard! Misschien neem ik je tag over 😉

 15. Crista
  21 januari 2014 / 12:56

  Hoe leuk is het om te lezen van je verzonnen dansen liedje! Mijn moeder zong dit namenlijk ook altijd voor mij toen ik klein was! En zingt het nu voor mijn neefje en nichtjes!

 16. 21 januari 2014 / 14:46

  Zo leuk dit! Ik heb ook een eigen liedje hihi! Ik ga hem overnemen, ook al is Olivia geen baby meer, het is toch nog mijn kleine baby 😉

 17. Nadia
  21 januari 2014 / 20:50

  Ahhh Shirley, ik vind Skyler echt zó lief, het is echt een ontzettend poepie! Enorm leuk, deze tag. Leuk ook om te zien dat jullie echt je eigen weg vinden en zelf uitvinden wat het beste werkt voor jullie, zoals met Skyler laten wennen qua slapen.

 18. Stien
  23 januari 2014 / 17:06

  zooooo leuk met die letters!!! super om te lezen!

 19. 25 januari 2014 / 14:29

  Leuk om te lezen! Ik ben gek op tags. Wie weet neem ik deze over.

 20. Nadia
  27 januari 2014 / 18:44

  Geweldig jou blogs, ik lees ze met plezier!
  Super tof die muts! Heb je daar een shop-adresje van? 🙂

  • Shirley
   Auteur
   27 januari 2014 / 19:24

   Nee, helaas! Iemand heeft hem voor me gemaakt! 🙂

Secured By miniOrange