(~215 B)




Opnieuw beginnen met de garderobe #1

Opnieuw beginnen met de garderobe #1

Laatst deelde ik met je dat ik een rigoureus besluit had genomen: ik verkoop al mijn kleding en begin opnieuw. Niet omdat ik echt alles zat was; wel omdat alles veel te groot was geworden. Omdat ik in korte tijd heel veel ben afgevallen, zat er niks anders op dan nieuwe dingen kopen. En daar moest ruimte voor komen. Nu kon ik al mijn kleding bewaren in de hoop dat ik daar ooit weer in zou passen, maar ik word niet gelukkig van niet passende kleding. Helemaal niet omdat ik er niet voor gekozen had om zoveel af te vallen en al mijn mooie jurken niet meer pas. Ik heb al veel via Vinted kunnen verkopen en met de opbrengst ging ik naar mijn favoriete winkel hier in Aalsmeer: Kraanmode.

‘Kun je me helpen aan nieuwe basics?’

‘Ik heb al mijn kleding weggedaan, kun je me helpen aan nieuwe basics?’ Dat was de boodschap die ik had voor mijn favoriete verkoopster daar. Zij heeft me de afgelopen maanden al vaker gezien en weet hoe de situatie is. ‘Komt goed meis, gaan we regelen!’ Ik ging door de rekken, vooral door die van YAYA. Ik weet dat zij fijne basics hebben voor een schappelijke prijs en dat ik daar wel wat items kon vinden. Daarnaast heb ik nog wat andere merken gepast, maar kon ik daar niet helemaal slagen. Al met al was de eerste shopsessie geslaagd en ging ik naar buiten met een paar nieuwe items. Ik vertrouw deze verkoopster blindelings. Ze zegt het als het leuk is, maar ik hoor ook soms ‘o nee, meid, trek alsjeblieft uit’. Love it.

Aankopen

De weken daarna ging ik nog naar de winkel van YAYA in Stadshart in Amstelveen en bezocht ik de winkel van Shoeby in Aalsmeer voor de collectie van Lonneke Nooteboom. Ik zag dat zij ook mooie, klassieke items had ontworpen en daar kon ik me wel in vinden. Want: eerst die basics op orde, daarna is het tijd voor wat meer speciale stukken.

Tevreden

Ik ben heel tevreden met hoe het tot nu toe verloopt. Ik verkoop veel en goed via Vinted en van de opbrengst heb ik mooie dingen kunnen shoppen. Spijkerbroeken had ik nog wel, die heb ik de afgelopen weken al gekocht. Niks zo vervelend als broeken die niet meer passen. Dat heb ik dus al eerder gekocht. Maar omdat alle winterkleding op zolder lag en ik ze ging pakken, ontdekte ik dat er niks passends meer was in de bakken. De zomerkleding heb ik deels opgeborgen, en deels verkocht. Volgende zomer zien we wel weer verder.

Hoeveelheid

Qua blazers heb ik nog een paar exemplaren in de kast. Te groot, maar een oversized blazer kan ik nog wel waarderen. Voor nu combineer ik dat dan met de broeken en de gekochte basics. Ik heb niet heel veel in de kast, maar moet eerlijk bekennen dat ik de hoeveelheid nu heel erg prima vind. Ik zit nu in het Tuinhuis te werken aan dit blog en zit in een sportlegging omdat ik geen zin had in kleding, haha. Ik vind het ook niet erg om steeds dezelfde combinaties te pakken. Voor nu vind ik de basics grotendeels op orde. Wat ik nog mis?

Wishlist

  • Ik zoek een warme trui, maar niet van wol. Ik wil graag een katoenen, het liefst in zwart en grijs. Of misschien in de trendkleur bordeaux, of donkergroen of -blauw. Gewoon zo’n mooie, grof gebreide die ik ook kan dragen op rokjes enzo.
  • Een mooie riem. Dat staat hoog op de lijst, want ik merk dat ik de riemen die ik heb wel heel veel gebruik. Het liefst scoor ik een designerexemplaar van Saint Laurent ofzo. Wat de outfit echt even naar een ander level tilt.
  • Een strakkere spijkerbroek. Ik heb alleen maar wijde exemplaren en dat vind ik lekker, maar een strakkere broek oogt ook vaak iets netter. Fijn voor naar mijn werk.
  • Stoere boots. Ik ben al tijden op zoek naar mooie, zwarte boots. Onder jurken vind ik dat tof. Nu heb ik die jurken nog niet echt (haha), maar daar hoop ik wel de komende maanden een paar van te vinden. Ik heb iets gespot wat helemaal perfect is. Maar ja, je raadt het al: 750 euro. Lol.
  • Een zwarte nette broek! Ik draag mijn donkergrijze pantalon super graag en vaak, dus een zwart exemplaar is welkom.

Maar vind ik dit niet? Dan is het ook helemaal prima, want ik kan super goed uit de voeten met de items die ik nu heb. Alleen de riem, daar ga ik wel actief naar op zoek.

Opvallender

Uiteindelijk wil ik er naartoe dat ik ook wat opvallendere items toevoeg. Een leuk gilet, een mooie jurk, een wat meer opvallende top. Maar voor nu bevalt me dit uitstekend. Via Canva zet ik al mijn nieuwe aankopen bij elkaar in een collage. Ik word blij van dit rustige overzicht en vind het een fijn geweten dat ik alles onderling kan combineren. Ja hoor, dat opnieuw beginnen is zo slecht nog niet.

Delen:
Secured By miniOrange