(~215 B)




Nieuwe fiets voor Maddox: woom OFF

Nieuwe fiets voor Maddox: woom OFF

Ondanks dat hij vrij laat heeft leren fietsen, is fietsen een van Maddox’ grootste hobby’s. Zodra ik ga wandelen vraagt hij of hij mee mag op de fiets, hij wil regelmatig overdag een stukje fietsen en vindt het eigenlijk heel erg jammer dat we zo dichtbij school wonen, dat hij in principe niet op de fiets naar school hoeft. Omdat hij wel heel graag wil, mag hij het komende schooljaar de 500 meter naar school fietsend afleggen en dat kan hij vanaf nu gaan doen op zijn nieuwe fiets. Want kleine jongens worden groot, heel groot, en dus werd het tijd voor een nieuwe fiets. Het werd de woom OFF; een stoere en lichte mountainbike, met versnellingen (‘zó cool mama) in het zwart (‘ik hoú van zwart). De helm werd in het blauw toegevoegd (‘blauw is mijn tweede lievelingskleur’) en zo was de fiets geregeld, net voordat we op vakantie gingen.

Mountainbike: OFF

Maddox had nog een oude fiets, die echt veel te klein werd. Ondanks dat hij er nog prima op fietste, zag het er wel een beetje gek uit. We hadden nog een fiets van Skyler staan, maar die vond hij niet zo cool. En soms is het ook gewoon heel leuk om iets nieuws te krijgen in plaats van spullen van je grote broer. Van woom mochten we een nieuwe fiets voor Maddox uitkiezen en hij was vrij duidelijk in zijn keuze: de stoere mountainbike in zwart.

Maat 5

We kozen voor maat 5, voor de leeftijd 7 tot 11 jaar, nadat we Maddox helemaal opgemeten hadden. Eenmaal de fiets ontvangen leek het me veel te groot, maar na de vakantie zijn we flink gaan oefenen. Inmiddels fietst hij er heel goed op. Hij stapt zelf goed op en af, heeft controle over de fiets en vindt het heerlijk om rondjes te crossen. Met helm, want safety first. Ik vind het nogal wat, zo’n grote en snelle fiets, en ben blij dat hij op deze manier goed beschermd is.

KIDS-helm

De KIDS-helm is sowieso echt een aanrader, ook als je geen woom fiets hebt. De helmschaal is zo vormgegeven dat het voorhoofd, de slapen en het achterhoofd goed worden beschermd. De helm heeft een handige magneetsluiting, goede ventilatie en je kunt hem goed zelf verstellen. Sterker nog: Maddox kan hem helemaal zelf opzetten, goed afstellen en vastzetten. De helm van woom heeft diverse prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept, dus dat zegt wel genoeg. De KIDS-helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen en is tevens geschikt voor gebruikers van skateboards en rolschaatsen.

woom

woom is een bekend merk in Duitsland en krijgt ook steeds meer bekendheid in Nederland. Op de camping zagen we ook al twee fietsen van dit merk fietsen. Niet alleen de OFF is tof, maar ook de ORIGINAL vind ik fantastisch om te zien. De fiets komt helemaal ingepakt in een grote doos binnen, goed voorzien van bescherming zodat niks kan beschadigen. Binnen no time was alles in elkaar gezet en kon het fietsavontuur beginnen.

Onder controle

De woom OFF is licht dankzij het aluminium frame, mega stijlvol, heeft negen versnellingen, grote banden en een iets lagere instap. Dit is perfect voor Maddox. Het mountainbikezadel is speciaal gevormd voor deze leeftijdscategorie en de handgrepen met ergonomisch steunvlak zijn goed vast te houden door kinderhandjes. De fiets is nog goed te verstellen, waardoor Maddox er de komende jaren mee vooruit kan. Toch fijn als je zo’n investering doet. De versnellingen zijn gemakkelijk te bedienen, waardoor Maddox gewoon tijdens het fietsen met zijn handen aan het stuur de versnellingen kan bedienen. Zijn vorige fiets had een achteruittraprem, maar nu heeft hij twee handremmen. Dit was eigenlijk geen probleem en dankzij de goed te doseren schijfremmen had hij alles binnen no time onder controle. Ik was eigenlijk verbaasd hoe snel hij de fiets onder controle had en zo wegfietste. Nog geen tien minuten en hij fietste alsof hij altijd al deze fiets had.

Al met al hebben we een mega blij kind. Hij wil nu nog vaker fietsen en vraagt om een goed slot, zodat hij ermee naar school kan. De woom OFF is met recht een van de mooiste, lichtste en stijlvolste fietsen die we in de schuur hebben gehad. Ik heb onlangs mijn moederfiets verkocht omdat deze al jaren stond te verstoffen in de schuur. Misschien toch maar weer eens kijken voor een leuk exemplaar, zodat we samen de kilometers gezellig en veilig kunnen afleggen!

Wij hebben de fiets gekregen.

    

Delen:
Secured By miniOrange